13ica necaku, meni 14 svi sretni. Sad sam miran barem 3 godine s telefonom.
Što ste zadnje kupili ili dobili?
oxi Ja da i imam viška para kupovao bi samo najbolji omjer uloženo-dobiveno…
Jbg cigan sam…i sam sebi
- Uređivano
Nisam ugrožen (napisao sam prvi komentar na iPhone 14 kupnju), već je doslovno bacanje novca kada je iPhone 13 DOSLOVNO isti telefon.
Isti čip, isti ekran, ista baterija, dizajn, software, isto punjenje, kompatibilnost, imati će isti iOS update put (zbog identičnog čipa), iste kamere, sve.
iPhone 13 je isti mobitel kao i 14, samo što je jeftiniji sada. Nema razloga za kupnju 14 s obzirom da 13 je i dalje u prodaji.
Doslovno je mogao uštedjeti 1500-2000 kn bez problema.
Nisam ugrožen niti ljubomoran (kakva osoba moraš biti za to kod ovakvih gluposti), već čisto ovako dobronamjerno za druge, ako je IMO on već fulao s kupnjom, jer se stvarno može uštedjeti dobar novac i kupiti za tu razliku u cijeni odlične sluše za taj mob.
800kn je razlika izmedu 13 i 14.
Ti znaš da se zezaš u postu ali on nezna. Zamisli kupiš nešto fora i želiš podjelit sa ljudima tu jer si kupio nešto što si htio i što te veseli i netko ti napiše da gore nisi mogao kupit
Neznam, ja bi bila malo tužna da to pročitam.
doctorfreak Ja da i imam viška para kupovao bi samo najbolji omjer uloženo-dobiveno…
Ne bi. Ja se iskreno nadam da bi i ti razvio neku finoću.
- Uređivano
weky Ne padam pod utjecaj brandova. Ne nosim odjecu na kojoj iskače ck,th i slično.
Jednobojne stvari bez loga su prioritet.
Stoga mi ni jabuka nije bitna..za pozive, sms, surfanje, navigaciju i tu i tamo koju sliku ima daleko jeftinijih uređaja.
Kako odjelo ne čini čovjeka tako ni iphone ne stvara gospodina.
@buz čestitam…kupio si odlično uloženo-dobiveno vozilo. Puno sretnih kilometara želim.
Meni samo smeta sto nije pro max pa da bude preko 13000 da se neki jos vise raspizde
Miro skupa su bila ko jedan pro max
salu na stranu razmisljao sam o pro modelu, medutim nakon s20+ i xiaomija sam zakljucio da zelim manji laksi mob poput oneplus 8ice tako je odluka pala na “budget” model iphonea. Ugodno sam iznenađen baterijom.
A ja cekan ponudu od tcoma za iphone pro max ili cemo s23ultra kad dode
Iskreno najvise mi se svida sat ovaj ultra od applea a onda moran minjati mob ako to uzmen
Miro 11pm mi je bio cigla, al mi se cini da je 14pm bome jos veca. Ali svida mi se premisljao sam se oko pro modela, ali zakljucio da se vracam na manji ekran i nije mi zao. Baterija me najvise iznenadila 7h SoT sa 5g-om bez beda. Doduse mali je ekran pa nije ni cudo, ali u svakom slucaju baterija je ugodno iznenadenje.
[deleted]
Ja sam prosle godine prvi put presao na max model nakon dugih niz godina na manjem, i vise se nikad ne vracam. Brzo se naviknes na veci ekran i sad sve manje od ovog mi je pre cudno.
a sto se tice 13vs14 , kad vec kupujes takav mobitel ne gledas da ustedis 1000 kn. I ja bi prije uzeo 14 nego mobitel star godinu dana, ovi koji kazu da nema nikakve razlike se varaju, razlike nisu velike ali postoje
@led_zeppelin siguran sam da ces uzivat u superijornijem OS-u
Jebiga ja non stop iman velike mobitele i ne vidin kako bi sad moga na manji ici.
Tako da samo pro max dolazi u obzir
Bit imao sam ja vec par iphonea zadnji prije 13,14 je bio 11pm. Uz to imam i ipad i macbook pro tako da sam vec odavno upoznato blagodatima mac,ios-a
Miro i ja sam prije volio velike ekrane, ali
iskreno nisam znao da mi je tezina telefona bitna stavka dok nisam u ruke stavio par cigli od telefona i onda sasvim slucajno zavrsio na malom oneplusu i preporodio se.
doctorfreak Ne padam pod utjecaj brandova. Ne nosim odjecu na kojoj iskače ck,th i slično.
Ti imaš potpuno iskrivljen sustav vrijednosti. To je vjerojatno uzrokovano socijalnim i geografskim prilikama i ne mogu ti to zamjeriti, ali ti bi trebao ozbiljno poraditi na tome. Tebi šteti.
Prije svega, ovaj slučaj o kojem pišeš ne vrijedi u bogatijim djelovima Hrvatske. CK majice s ogromnim logom se možda smatraju statusnim simbolom u Zagorju, ali u recimo Istri bi s tim bio predmet sprdnje.
Nadalje, nije sve što je tebi skupo bacanje novaca. Mene nije briga za novce. Želim se samo osjećati ugodno i dobro.
Treće, najbolji omjer cijene i kvalitete je drugi naziv za nemam novaca za bolje, pa si opravdavam da je ovo što sam kupio dovoljno dobro za novce koje sam potrošio. Nije. Ta uzrečica je kompromis za stvar koja je jeftina, ali nije kompletno smeće. PS4 je najbolji omjer cijene i kvalitete. Koga boli kurac više za PS4 ili za neku random grafičku karticu.
Preveliko analiziranje oko novaca i isplativosti troši previše životne energije koja se može potrošiti na lijepe stvari u životu, baš kako bi i trebalo.