AbelKOsMos Ovaj Stvor je filmčina,iako trash horor C produkcije.Al Val Kilmer spašava stvar.Čak je i videoigra bila odlična.

Uff The Thing trash, kako si došao do tog zaključka? 😃

Ne postoji lista top 10 horora na kojima The Thing nije( original), meni je u top 3 horora ikad.

master_x Sredinom osamdesetih nije bilo CGI-a kakvim ga danas znamo, sve je rađeno mehanički, kostimografski i uz pomoć različitih trikova, kemikalija i sličnog da bi se naknadno montiralo. The Thing je u to vrijeme imao ogroman budžet samo za specijalne efekte, koji je progresivno rastao kako je film odmicao u snimanju, da bi na kraju Carpenter morao moliti producente za dodatna sredstva. 1,5 milijuna dolara iz današnje perspektive djeluje kao šala, ali u to vrijeme je bio velik novac samo za specijalne efekte, da bi ukupnim budžetom od oko $15 milijuna premašio i tadašnjeg, također kultnog Aliena. Može se reći da je Alien bolje podnio test vremena u smislu uvjerljivosti i činjenice da je u primjeni specijalnih efekata jedan od legendarnih horora koji na značaju nije izgubio ni desetljećima poslije, ali to ne umanjuje grotesku i stravu kojom je ispunjen The Thing.

Kasno je da se ukljucim u ovu diskusiju al da sam se bio pogubio.....jesam.

master_x

Da si rođen prije 40 godina i da si imao tad priliku pogledati tog stvora, ne bi ga smatrao smećem C kategorije.
    Prije 40 godina taj isti film je predstavljao nevjerovatno tehničko i umjetničko dostignuće, koje je i danas dan povelik zalogaj za dostići.

Ja kad gledam cringy CGI animacije današnjih horror filmova i usporedim sa ručno pravljenim animacijama kakve su nekadašnji horror filmovi imali (Exorcist, Alien, Thing itd.) vidim koliko smo zaostali.

Brijac To sam od Mall-a izvukao umjesto onih nekih Panasonic slušalica o kojima sam pisao u temi o akcijama. Uglavnom bile su te Panasonic 150 kn umjesto 1500 kn i naručio sam 4 komada. Nisu ih više imali pa su mi ponudili Marshall Mid ANC što sam prihvatio, ali su mi poslali tri komada, a umjesto četvrtog ponudili XM3 Sony. U tom trenutku sam skužio da možemo još pregovarat oko tih zadnjih slušalica (iako su XM3 isto top) pa sam im napisao da želim XM4 ili Arctis 9 i poslali mi Arctis 9.

Sterlok je stavio link na te Panasonic u temu za akcije, ali koliko sam vidio nije bilo baš zainteresiranih.

I kakve su te Maršalke, nitko nije bacio nikakav osvrt...ono pohlepan sam i brijem da sam trebao uzeti i Marašalke makar ne koristim ni ove Panasonic.

Dobro djeco,ispričavam se šta sam se usudio dirat u remek djelo filmske povijesti.

Sterlok

Ček šta si na kraju uzeo/dobio?

Burazu sam poklonio Marshalke i kaže da su mu top, ali njemu pašu te “on ear” tak da ovisi od osobe do osobe.

Jedan dobio, drugi kupio.
        Inače ih narucujem preko bookdepository.com (topla preporuka) ali danas bio u Menartu i vidio da ih je poprilično puno stiglo. Neki cijenom itekako skuplji od gore navedene stranice a neki slični pa čak možda i mrvicu jeftiniji.
        Ali svakako lijep dodatak rastućoj kolekciji.

Ubo u SD-u na Days of Play akciji + popust 20% na Multiplus karticu, ispalo oko 350-360kn. Jedino kaj se sve tak brzo rasprodalo od boja (barem u Garden Mallu) da sam uzeo pink. Al jebiga, za tu cijenu poslužit će svrsi 🤣

Evooooo ga napokon Microtechov nož u kolekciji

1 / 2

Kupio karte za pretpremijeru Jurassic World Dominion u CineStaru IMAX u srijedu 😃