ikral Čim vidim sliku u glavi mi je onaj kultni startup zvuk, nevjerojatno.

buz Samo zbog toga ga se isplati imati 😄

Taj startup mi je najbolji sound effect nekog videouređaja ikad. Nisu više Sonyjeve konzole upotrebljavale taj zvuk a trebali su ga ostavit na svakoj konzoli. Sve oskudniji su bili startupovi sa svakom nadolazećom konzolom.
    Postoji čak čitava story pozadina kako je taj zvuk nastao, kako su ga radili. Toliko jednostavno a fascinantno. Odabrali su baš frekvenciju zvuka koja odgovara ljudskom uhu kao nešto ugodno.

Kad god bih upalio plejku a pošto sam najviše pirate igral i nakon tog introa sa žutim rombom se trebal pojavit ps logo i uvod u igru tj. crni dio, tad veselju nikad kraja jer su takve igre znale štekat i sfrizat se na tom prvom boot screenu. Genijalno taj startup.
    Znam da nije tema ali nemrem odoljet a da ne stavim taj video.

Iza zvuka od nekoliko sekundi stoji na tisuće sati nezaboravne zabave i veselja. Uh.

I PS2 ima legendaran startup, meni možda još i draži od PS. Btw, jesam ja normalan ako imam 3 PS2 i 4 PS konzole?

ikral Ak si kolekcionar retro ps konzola onda je ok! To je hobi! Koja ti još fali od mislim 6 ili 5 modela ak ubrojimo onaj ps one!

ThaUrban PS3 još ne skupljam 😁 iako sam imao fat, super slim a sad slim 320 GB, navodno najbolji model. PS4 fat sam imao, pa Pro pa sad drugi Pro. Vita, 2 PSP-a, GB, GBA, WiiU, Xbone S su isto u mom posjedu i da ne zaboravim, OG XBOX. Imao sam i Wii, X360... nekoliko PS2 i PSP-ova sam prodao... skoro zaboravih, imao DS, 2 komada 3DS, New 3DS XL još imam... ne, definitivno nisam normalan. I da, želim, NES, SNES, Dreamcast, Game Cube... nije lako, nije... Možda jednog dana to sve bude vrijedilo dovoljno da otplatim kredit za stan 😂

TITANXIS Ma ne fali ništa 😁 imam PS One a prve serije u ispravnom stanju teško je naći za male novce. Nije mi toliko bitno da imam sve, nemam to gdje ni držat, bitno mi je da mogu nešto odigrati na OG hardwareu a ne putem emulatora ili BC. Zato se čuva stara Sony Wega 55 (da ima mjesta nabavio bih veći), stare konzole na njemu odlično izgledaju! Btw našao sam odličnu stranicu sa romovima za većinu toga i sve radi, pa ako netko treba link, PM.

ima li ima ko onaj ps classic? minijaturna verzija originalnog ps-a.

Doma kod staraca ostavih PS1 - SPCH7502 koji ima čip i funkcionira uglavnom bez beda. A sad da si idem kupit tu za stan, vjerojatno bi njuškao onaj prvi SPCH1002 koji ima sve konektore i najbolji audio čip.

TITANXIS Naravno da imam, i to spojen na 4:3 monitor sa zvučnicima kako bi sve igre bile full screen.

nisam puno popratio u vezi te male konzole tak da ne znam puno a mene samo zanima jel se na tu konzolicu može spojit stari originalan kontroler ili je to ipak premalen port da ne može fzički se umetnut i rade li ona 3 gumbića odnosno imaju li kakvu funkciju, mogu li se barem pritisnuti ili su samo zakeljeni na kućište a mislim jedan mora imat funkciju da se ukljući konzola?

TITANXIS Rade svi dugmići a kontroler može putem adaptera. Mogu se čuda radit s time, samo uguglaj Autobleem.

ikral jeben ulov...nije tolki problem ni vanjsko stanje koliko laser...na večini ps1 je laser u banani...

Čipiranje radim ovako i onako i to mi nije problem. A zamjenski laseri su loši.