AbelKOsMos da oni unaprijed znaju koliko će naši naplatiti carine i poreza i da oni to njima podmire unaprijed? Nekako mi je to vrlo sumnjivo.

Edit:
znam da su meni naplaćivali carinu i porez i izračune carine i poreza i dostavu malih paketa, a item je bio free. Naši nađu 150 načina da naplate dodatne usluge.

Tzereen
    Pa znas kolko mesta naplacuje VAT instant na checkout-u, pogotovo posle brexita, samo da bih ubeazli proces i izbegli dodatna sranja na carini.
    VAT nije neki izmisljeni broj I zavisi od zemlje do zemlje.

Samo placenim VAT-om nema potrebe za carinom i dodatnim troskovima.

E sad kako se ovi na carini ponasaju to je druga prica 🙂

Ja nisam imao problema, dva puta mi je DHL (koji je uzas na Malti) naplatio dodatne troskove i pri kontaktu sajta (book depository) sam instant dobio tu razliku nazad.
    A od njih sam narucivao stotinu puta.

AbelKOsMos znam za VAT. To je normalno. Od cijene maknu svoj VAT i dodaju naš.

Ali ti naši ovdje na carini još naplate carinu i porez (ovisno o vrijednosti paketa) ako uzimaš stvari izvan EU. A PlayAsia je izvan EU.

Tzereen
        Ne znam sta bi ti rekao, ja sam sa par mesta izvan EU narucivao i svako je imalo vat/tax na checkout-u i stvarno nisam imao problema.

AbelKOsMos koja je bila vrijednost paketa?

I još jednom - VAT/TAX je porez. Carina lupa svoje kad dođe kod nas na carinjenje. Ali ovisi o iznosu. Mislim da mora biti preko 150 eura sve skupa da bi lupili i carinu.

Čak i nije puno para još ako je neotvoreno sve. Al zato PAL verzija Persone 3 FES košta valjda kao sve to zajedno, nažalost.

Tzereen
              Et ti onda rokaj do 150 🙂

yakuza_stinger Čak i nije puno para još ako je neotvoreno sve. Al zato PAL verzija Persone 3 FES košta valjda kao sve to zajedno, nažalost.

Da neke igre u zavisnosti od regije znaju da budu papreno skupe.
              OG Persona 3 japanska verzija je takodje skupa.

Ja sam odrasto na NTSC omotima tako da 😀

Tzereen
                I na Malti je do 150 evri, to sam skroz zaboravio rec.
                Msm vrv je slicno po evropi.

Ja sam narucivao mange i stripove za 200+ evra u jednoj narudzbi ali book depository salje knige uglavnom odvojeno pa je i tako lako izbeci carinu preko te sume.

Yep, u 14 dana uvršteni u kolekciju jedni od najljepših koje imam općenito.

Baš jebeno izgledaju.

Tuhy jao, ti imaš i ovog iz kolekcionarskog!

AbelKOsMos kaj su to nove igre, vidim omot na njima? Pa de si to nabavil?

edit: vidim da si brici odgovoril!

Uz ovo dodje i dvostrani poster.
                  Karti ima puni stek, nisam jos sve otvarao da vidim kako tacno izgledaju ponaosob.
                  I jos jedan steelbook stigao kuci <3

6 dana kasnije