Što ste zadnje kupili ili dobili?
- Uređivano
Fenix mene trenirke jebu jer sam 193cm/100kg. Ali konačno sam nasao rješenje. Venum (UFC sponzor) marka. XL veličina, duljina top, širina top, debljina taman, kvalitetom se popisa po svakoj nike i adidas. Narucio i njihov duks i vise nikada se ne vraćam na Nike i Adidas sto se tice odjece, obucu jos i možda.
Fenix ne znam, jesu li u HR Lidl-u iste kao i ovdje, ali cini mi se da su se dosta srozali s kvalitetom. Imam dvije trenirke crne pamucne i nakon gotovo 3 godine su i dalje super, lijepo idu uz nogu i nisu se rasirile. Zadnja dvije koje sam kupio su se odmah rasirile i izgledaju vrecasto pa su mi samo za navecer sjediti pred tv-om u njima.
Garrus_V problem je sto se sve srozalo.
Na primjer kupujem rebatinke gotovo samo Levis i imam neke stare po par godina, kupim (preko neta jel) negdje prije kvaliteta ni blizu, sto je jos gore i kroj drugaciji. S Oliver mi se jedne raspale nakon godinu dana, a prije toga nosio stare barem 6 godina.
Ostaje jos da me Brax iznevjeri i ne znam sta cu kupovati vise. Chino hlače Scotch & Soda za sada bilo sve u redu, ali cekam i da oni pocnu kvalitetom jesti govna.
O majicama necu trositi rijeci, sto kratkih rukava sto dugackih. To vise ne mozes nista pristojnoga naci. Svaki jebeni T-Shirt je skrozirajuci flispapir, a ove dugih rukava operem jednom i izgledam ko Steve Urkel kada ponovo obučem.
Nemoš više ni ženu nać koju bi nosio godinama, kamoli trenirku. Hudica mi traje dulje nego žena.
Samo Alpina čizme. Najjači bang for buck. Još u njihovim dućanima gdje su redovito akcije 30% i još dobiješ popust za planinare makar planinu ne vidio u tim čizmama.
Uzeo jučer Stellar Blade na PSN Storeu na popustu. Toliko je svi hvale, pogotovo grafički aspekt na PS5 Pro pa da vidimo.
- Uređivano
Konačno sam si kupil laptop. Ovo mi je sada najjači informatički stroj koji sam ikad imao, imam.
Za večinu to je tako tako snažno a za mene je space shuttle s obzirom kaj sam sve imal do sad onak od osrednje pa do srednje jačine hardvera. Sretan sam ko bebač ljudi kaj sam si to kupil a još sretniji kaj je u njem bio predinstaliran Windows 11 Home.
Reko sam u trgovini da mi nije potreban OS i da ću doma sam si instalirat po želji koji želim.
Izabrao bih ipak Win 11 Pro ne 10 jer ove godine u listopadu prestaje podrška za Win 10 pa je to bio razlog za promjenu moje želje za 10-kom ali i Win 11 Home nije loše izdanje i bude dovoljan za ono kaj mi treba. Doduše do sad sam najčešće imao Pro verzije Windowsa. Od standardnih Win 98 koji mi je bio prvi OS i njega sam imao dugo dok je XP bio pri kraju a njega nisam nikad pa preskočio između i skočio na Vistu pa na 7 pa na 10 i sad 11.
Sad se moram privikavat pak na novi OS. Malo mi je drugačije sve. Aktiviral sam osnovne Winse pomoću moje licence na MS računu tak da ne moram se sa tim još zajebavat, Kupnjom ključeva ako bih htio drugu bolju verziju.
Sinoć sam si baš pripremio butabilan usb sa Windowsima i prebacivao sa njega podatke da mi bude blank i sad to sve uzalud radil. Dobro da nisam već kupil ključeve. Čemu bacat novac ako nije potrebno jel tak.
Ovaj ASUSOV TUF laptop je gamerski jer sam takvog tražil ne baš spec. zbog igara već modeliranja i renderiranja scena iz Blendera a to već vrapci na grani znaju.
Sad kad će stroj već moć pokrenut i igre ove novije mislim na full hd do 60 fps-a postavkama budem poneke i igral koje su izašle recimo za PS5 a pošto njega nemam pa još jedan plus mi je taj novi stroj.
Sorry kaj sam sam se raspisal ali meni je ovo happy trenutak.
Dobro si me podsjetil jer to sam zaboravil napisat od uzbuđenja
Ovak:
Mozak i srce stroja (CPU): Ryzen 7 sa 8 jezgri dakle namjenjen prjenosnim uređajima
Grafička (GPU): RTX 4060 8GB VRAM-a
RAM: 16GB DDR5 (2x8) do max 32GB
SSD: 1TB (mogućnost nadogradnje do 2TB)
Ekran: IPS 15,6 FHD, 144 Hz
Baterija slabija ali za casual uporabu solidnih 90Whrs
Sa portovima tj. ostalim ulazima izlazima pošto je to gamerski pa ima najosnovnije stvari, volio bih da ima još i čitač kartica ali nema.
2x USB A 3.2 Gen 1,
1x USB C 4
1x USB C 3.2
1x HDMI 2.1
Dobri stari audio mini ulaz 3,5 mm jack a to mi je bilo bitno da ima, povremeno slušanje mjuze a i dok će se nešto igrat pa na sluške se bolje čuje.
Povezivost: port za LAN, blutooth 5.0, wi-fi 6
Webica: 720 HD, ugrađeni mikrofon
2 zvučnika dobro se čuju, podržava i ugrađen je sustav Dolby Atmos, Hi-Res certifikat
Svijetleća RGB tipkovnica pa baš kad sam napisao u prijašnjem postu da mi je taj laptop ko space shuttle nisam puno fulal jer to mi je počelo ići na živce kad svijetlilo i žmigalo u svim bojama po defaultu. To sam malo proučaval i poštelaval u AURA aplikaciji da bude jedna statična boja i ne žmiga mi i na kraju pogasil i to. Ma kaj će mi to kad pišem u svijetlu i samo se dodatno baterija troši a i smeta mi.
Tipka Caps Lock se označi kad su velika ili mala slova i to mi je bitno a i da znam kad mi je laptop uključen a kad ugašen pa lampica svijetli.
Kod tipkovnice su ispisana onako izblijedljena slova i znakovi. Malo ih je teže raspoznavati zbog neobičnog fonta i to mi malo smeta ali treba se naviknut na to.
Jedino WASD je podebljan u vražju mater i označene tipke drugačijom sivom nijansom da nemreš fulat hehe! Kad igram to mi nije bitno jer imam PC kontroler.
Ima poveći touchpad za razliku od ovog na starom laptopu
Uz kupnju lapića dobio sam Game Pass pretplatu do kraja 10 mj. 2026. i to je sve.
Nisam valjda nekaj zaboravil napisat.
Solidan strojcek! Kad ces moci stavi jos 16gb rama unutra, to ce ti dosta pomoci u Blenderu i to je to
Blender mi je bil prva aplikacija koju sam si instalira i za sad jedina i to najnoviju verziju koja mi je posve drugačija od ove moje koju sad koristim.
Nisam se nikako snašel pa sam stavio stariju verziju pa i ta mi nije bila jer htio odmah nekaj napravit za test pa sam i tu stariju maknul pa uzeo još stariju i ostavio a i na toj ima stvari koje su drugačije pa na netu moram tražit kako se koja funkcija sad naziva. Koliko je blender vidno doživio promjena i izmjena to je za poludit, hehe.
Napravio nešto jednostavno nabrzaka i renderiral u cycle engineu koji podržava ray tracing i to bilo gotovo relativno brzo
- Uređivano
Blender je jako napredovao od svojih prvih verzija, sad se vec cesto koristi i u profi vodama. Mi ga recimo cesto koristimo u studiju za neke reklame i manje zahtjevne stvari. Za high end nam je i dalje primarno Houdini, Maya, Redshift…