JohnnyL
Narucio sam 12og februara i stiglo je juce.
PlayAsia ti na checkout-u naplati i VAT/GST tako da carine nebi trebalo biti, mene nisu carinili.

Znaci oni ti naplate proizvod, VAT/GST i shipping.

AbelKOsMos da oni unaprijed znaju koliko će naši naplatiti carine i poreza i da oni to njima podmire unaprijed? Nekako mi je to vrlo sumnjivo.

Edit:
    znam da su meni naplaćivali carinu i porez i izračune carine i poreza i dostavu malih paketa, a item je bio free. Naši nađu 150 načina da naplate dodatne usluge.

Tzereen
      Pa znas kolko mesta naplacuje VAT instant na checkout-u, pogotovo posle brexita, samo da bih ubeazli proces i izbegli dodatna sranja na carini.
      VAT nije neki izmisljeni broj I zavisi od zemlje do zemlje.

Samo placenim VAT-om nema potrebe za carinom i dodatnim troskovima.

E sad kako se ovi na carini ponasaju to je druga prica 🙂

Ja nisam imao problema, dva puta mi je DHL (koji je uzas na Malti) naplatio dodatne troskove i pri kontaktu sajta (book depository) sam instant dobio tu razliku nazad.
      A od njih sam narucivao stotinu puta.

AbelKOsMos znam za VAT. To je normalno. Od cijene maknu svoj VAT i dodaju naš.

Ali ti naši ovdje na carini još naplate carinu i porez (ovisno o vrijednosti paketa) ako uzimaš stvari izvan EU. A PlayAsia je izvan EU.

Tzereen
          Ne znam sta bi ti rekao, ja sam sa par mesta izvan EU narucivao i svako je imalo vat/tax na checkout-u i stvarno nisam imao problema.

AbelKOsMos koja je bila vrijednost paketa?

I još jednom - VAT/TAX je porez. Carina lupa svoje kad dođe kod nas na carinjenje. Ali ovisi o iznosu. Mislim da mora biti preko 150 eura sve skupa da bi lupili i carinu.

Čak i nije puno para još ako je neotvoreno sve. Al zato PAL verzija Persone 3 FES košta valjda kao sve to zajedno, nažalost.

Tzereen
                Et ti onda rokaj do 150 🙂

yakuza_stinger Čak i nije puno para još ako je neotvoreno sve. Al zato PAL verzija Persone 3 FES košta valjda kao sve to zajedno, nažalost.

Da neke igre u zavisnosti od regije znaju da budu papreno skupe.
                OG Persona 3 japanska verzija je takodje skupa.

Ja sam odrasto na NTSC omotima tako da 😀

Tzereen
                  I na Malti je do 150 evri, to sam skroz zaboravio rec.
                  Msm vrv je slicno po evropi.

Ja sam narucivao mange i stripove za 200+ evra u jednoj narudzbi ali book depository salje knige uglavnom odvojeno pa je i tako lako izbeci carinu preko te sume.

Yep, u 14 dana uvršteni u kolekciju jedni od najljepših koje imam općenito.

Baš jebeno izgledaju.

Tuhy jao, ti imaš i ovog iz kolekcionarskog!

AbelKOsMos kaj su to nove igre, vidim omot na njima? Pa de si to nabavil?

edit: vidim da si brici odgovoril!