Što ste zadnje kupili ili dobili?
Ček jesu za zapakirane PS2 igre? Gdje to nabaviš?
Brijac
Da nove.
Ovo sam drmnuo sa PlayAsia.
AbelKOsMos Jel mislis otvarat i igrat ili u kolekcionarske svrhe ?
bosscorelli
Otvarat naravno.
Cim me uhvati nostalgija, verovatno kad budemo imali kolektivni godisnji ili neki veci raspon slobodnog vremena.
AbelKOsMos da te pitam iskustva sa playasia, u kojem roku igre stignu i dali te carine?
JohnnyL
Narucio sam 12og februara i stiglo je juce.
PlayAsia ti na checkout-u naplati i VAT/GST tako da carine nebi trebalo biti, mene nisu carinili.
Znaci oni ti naplate proizvod, VAT/GST i shipping.
AbelKOsMos ovo mi je malo čudno... Ali sad sam u napasti da probam i sam.
- Uređivano
Tzereen
Hahahaah, sta je cudno ?
- Uređivano
AbelKOsMos da oni unaprijed znaju koliko će naši naplatiti carine i poreza i da oni to njima podmire unaprijed? Nekako mi je to vrlo sumnjivo.
Edit:
znam da su meni naplaćivali carinu i porez i izračune carine i poreza i dostavu malih paketa, a item je bio free. Naši nađu 150 načina da naplate dodatne usluge.
- Uređivano
Tzereen
Pa znas kolko mesta naplacuje VAT instant na checkout-u, pogotovo posle brexita, samo da bih ubeazli proces i izbegli dodatna sranja na carini.
VAT nije neki izmisljeni broj I zavisi od zemlje do zemlje.
Samo placenim VAT-om nema potrebe za carinom i dodatnim troskovima.
E sad kako se ovi na carini ponasaju to je druga prica
Ja nisam imao problema, dva puta mi je DHL (koji je uzas na Malti) naplatio dodatne troskove i pri kontaktu sajta (book depository) sam instant dobio tu razliku nazad.
A od njih sam narucivao stotinu puta.
AbelKOsMos znam za VAT. To je normalno. Od cijene maknu svoj VAT i dodaju naš.
Ali ti naši ovdje na carini još naplate carinu i porez (ovisno o vrijednosti paketa) ako uzimaš stvari izvan EU. A PlayAsia je izvan EU.
Tzereen
Ne znam sta bi ti rekao, ja sam sa par mesta izvan EU narucivao i svako je imalo vat/tax na checkout-u i stvarno nisam imao problema.
AbelKOsMos koja je bila vrijednost paketa?
I još jednom - VAT/TAX je porez. Carina lupa svoje kad dođe kod nas na carinjenje. Ali ovisi o iznosu. Mislim da mora biti preko 150 eura sve skupa da bi lupili i carinu.
AbelKOsMos da. to je manje od 150€. Zato si prošao bez carine.
Čak i nije puno para još ako je neotvoreno sve. Al zato PAL verzija Persone 3 FES košta valjda kao sve to zajedno, nažalost.
- Uređivano
Tzereen
Et ti onda rokaj do 150
yakuza_stinger Čak i nije puno para još ako je neotvoreno sve. Al zato PAL verzija Persone 3 FES košta valjda kao sve to zajedno, nažalost.
Da neke igre u zavisnosti od regije znaju da budu papreno skupe.
OG Persona 3 japanska verzija je takodje skupa.
Ja sam odrasto na NTSC omotima tako da
AbelKOsMos što je najbolje, NTSC US omot još najbolje izgleda. Obično bude obrnuto.
Tzereen
I na Malti je do 150 evri, to sam skroz zaboravio rec.
Msm vrv je slicno po evropi.
Ja sam narucivao mange i stripove za 200+ evra u jednoj narudzbi ali book depository salje knige uglavnom odvojeno pa je i tako lako izbeci carinu preko te sume.