Ljudi gledajte to sa vedrije strane znači ako igra podbaci u financijskom smislu brzo će joj pasti cijena pa ćemo je svi moći odigrati za kikiriki kao npr. destiny 2 a onda će se pobornici i protivnici igre moći kvalitetnije svađati sa više argumenata 😎

Ljudi gledajte to sa vedrije strane znači ako igra podbaci u financijskom smislu brzo će joj pasti cijena pa ćemo je svi moći odigrati za kikiriki kao npr. destiny 2 a onda će se pobornici i protivnici igre moći kvalitetnije svađati sa više argumenata 😎
Pa nebi rekao da je cjena destinya 2 pala,forsaken i annual pass i dalje drze istu cjenu i rijetko gdje ces ih nac jeftinije(annual pass ni nemos kupit nigdje osim na bnetu osim ako nije dio bundla),ako mislis na ono sto je Destiny 2 bio free za svakog ko ga je claimao nakon forsakena to je bio marketinski trik jer je jako puno ljudi koji su probali igru kupili i forsaken i annual pass jer im se svidjela. To je zapravo bio dobar marketing jer base destiny 2 kosta doslovno par eura sad pa im nije bio tolko bed davat igru jer su zaradili visestruko novaca tako.

A sto se Anthema tice, ovo gore je navedena prodaja fizickih kopija, nije uracunat broj preordera na online platformama, jako puno ljudi je uzelo EA/Origin acess da isproba igru ranije. Igra je u Austrailiji bila najprodavanija igra ovaj mjesec,ispred Far Crya i Metro Exodusa. Kad anthem dobije svoj Taken king/Forsaken update neces morat kupit igru da bi je igrao, nego samo uzmes subscription i mozes probat mjesec dana pa ako ti se svidi kupis si igru po 10% popusta. Vecina ljudi ne shvaca da subscription based model zapravo zaraduje jako puno novaca jer u teoriji dobijas jako puno(Vise manje cjeli origin library, inace ovo je ono sto placamo telekomima,dobijes bonus minute,gb i ostala sranja ako im potpises ugovor da ces im 2 godine mjesecno davat novce za doslovno maglu,ono da mobitel dobijes jeftinije je laz jer te ispadne dosta skuplje na kraju,Amazon Prime,Twitch itd.) Kad dodje do zarad od igara u danasnjim danima nije bas sve crno-bijelo. Fizicke kopije se inace prodaju sve slabije pogotovo kod ovog tipa igara gdje igru mozes preloadat i igrat odma cim izadje umjesto cekat da ti dodje u trgovinu.

Inace Eurogamer koji je izbacio ovaj clanak prije mjesec i pol je izbacio https://www.eurogamer.net/articles/2019-01-03-uk-video-game-sales-now-80-percent-digital ,i koliko sam vidio clanka se odnosi samo na UK te je ovo poprilicno lokaliziran clanak, glupo je rec da se igra prodala lose u svakoj drzavi na temelju podataka iz jedne regije kad gore opet ima navedeno da je u Australiji bila najprodavanija prosli mjesec.

Ipak nista od ovog sto sam napisao nije zapisano u sudbini da ce se dogodit nego su moja predvidjanja na temelju iskustva. Ljudi su vikali da je Apex Legends Fortnite killer(a ocito je da nije,pocetni hype je splasnio i ljudi se vracaju na Fortnite,barem dok ne izbace nesta novo u Apexu) ko sto su vikali za svaki MMORPG da je WoW killer. Tesko je temeljit vecinu stvari danas na igrama koje su tek izasle,pogotovo sa nekakvim novim IPom koji jos nema dedicated publiku(Destiny ima svoj ogroman dedicated community,cak i Division), te nemozemo zapravo znati kako ce ljudi reagirat unaprijed par mjeseci.

Hrpa stvari koju si ovdje napisao (a nemam pojma zašto) je već poznata svima nama. Anthem je još jedan u nizu "games as a service" igara. Isto tako, ptice na granama koje znaju da se digitalija prodaje u puno većem postotku u odnosu na fizikaliju su već odavno umrle koliko je to poznato. Za svaki potencijalni Fortnite killer se iz iskustva zna da treba pričekati minimalno mjesec dana, ako ne i više da se stanje korigira i vidi hoće li jedan Apex zbilja sredit golijata. To što subjektivno većina priželjkuje da Fortnite bude stvar prošlosti, a djeca konačno zakorače u taj mutavi pubertet, to je drugi par rukava.

Mene više fascinira koliko ti na svaki post o Anthemu skačeš kao da si zaposlen u PR-u EA/Biowarea. Odakle ti uopće toliko energije da ideš na svaki negativan post skakat sa pamfletima uvjeravanja kako su u krivu, kako ovo-ono? Why do you even care?

Hrpa stvari koju si ovdje napisao (a nemam pojma zašto) je već poznata svima nama. Anthem je još jedan u nizu "games as a service" igara. Isto tako, ptice na granama koje znaju da se digitalija prodaje u puno većem postotku u odnosu na fizikaliju su već odavno umrle koliko je to poznato. Za svaki potencijalni Fortnite killer se iz iskustva zna da treba pričekati minimalno mjesec dana, ako ne i više da se stanje korigira i vidi hoće li jedan Apex zbilja sredit golijata. To što subjektivno većina priželjkuje da Fortnite bude stvar prošlosti, a djeca konačno zakorače u taj mutavi pubertet, to je drugi par rukava.

Mene više fascinira koliko ti na svaki post o Anthemu skačeš kao da si zaposlen u PR-u EA/Biowarea. Odakle ti uopće toliko energije da ideš na svaki negativan post skakat sa pamfletima uvjeravanja kako su u krivu, kako ovo-ono? Why do you even care?
Ljudi seru po igri koju nisu igrali, a ja je igram i meni se svidja i ne smijem je branit? Po stvarima koji su ljudi tu pisali ocito je da im bas nije najasnije kako funkcionira kapitalizam. Sta mislis kako bi ljudi reagirali da ja odem u MGS/RDR2 thread i pocnem srat o igri koju nisam igro. RDR2 se slabo prodo u bangladešu, mora da je smece od igre za to. (ovo je samo primjer jer znam da neki ljudi nece shvatit humor)

Koliko se da vidjeti, nigdje nisam napisao da "ne smiješ branit". Ne izvrći kontekst kako tebi paše. Znači sad bi tobože kapitalizam trebao biti opravdanje za to što ne dobiješ proizvod kojeg se proizvođač obvezao isporučiti nego dobiješ de facto poluproizvod kojeg treba još popravljat neki naredni period? Prosječnog gamera nije briga i u tom kapitalizmu bi on, prema zlatnom pravilu marketinga, uvijek trebao biti u pravu. Ako masa konzumerista kaže da je proizvod loš, onda je loš. Nema drugog opravdanja. Želiš li ti kao proizvođač u buduće vidjeti pare od istih, bolje se primi posla i nemoj radit trailere koji nemaju veze sa stvarnim stanjem kao totalni misleading. Isto je radio, primjerice jedan Ubisoft sa Watch Dogs, pa je isto dobio drvljem i kamenjem.

Uvijek postoji dio mase koji kritizira bez pokrića i to je nešto na što ne možeš utjecat, ali i recenzije, ocjene i slično koje gravitiraju prema prosječnosti nešto govore. Zapravo, ironično, da se igre dočekuju oštrije na nož i da gameri nisu kao populacija tako inertni te da bilo kakve pizdarije oštro kažnjavaju nekupovinom, uvjeren sam da bi ti sada igrao Anthem koji bi realno, objektivno bio za 9/10 u samom startu. Onakav kakav je trebao biti. Jer EA/Bioware nebi imali muda prodati ti ta ista muda pod bubrege. Osobno ne hejtam Anthem, da nebi bilo nismo znali. Vizualno čak i uz downgrade mi izgleda predobro te mi se gameplay mehanika čini izvrsnom. Samo nije to moj tip igre pa ne igram. Možda jednom u budućnosti ako me dovoljno zainteresiraju loot shooteri.

Možeš ti ić srat u MGS i RDR2 topic, ali zna se da su to universally acclaimed igre pa nećeš ništa postić. Imaju previše pokrića da bi išta uspio. druga je stvar ako im nađeš mane koje ti osobno smetaju. To je drugi par rukava.

Pa niko ne kaze da je EA dobar ili sve,samo primjecujem da je mene puno vise ljudi kritiziralo neko ljude koji su srali po igri.

Pa da, jer ljudi koji seru po igri su u vecini.

Pa uopce nije bed ako je njihove misljenje utemeljeno, i ja sam srao po igrama, jedina razlika je u tome sto sam ih ja prije toga igrao. To je sve sto sam ja govorio, zasto ic out of the way da seres po igri koju nisi igrao? Mislio sam da je onaj thread da ljudi raspravljaju o igri i sta rade u njoj,trikovima za loot i buildovima,a thread je doslovno pljuvanje po igri od ljudi koji je nisu igrali, to mi jednostanvo nema smisla. Probam neku igru i ne svidja mi se, to je to ja je se klonim te igre a ne pisem paragrafe na internetu kako je igra losa, imam pametnijeg posla. Sta ce neka osoba koja pomisli ja bi htio probat Anthem mislit kad ode i procita taj thread?

"Svaka cast momci, sacuvali ste mi par stotina kuna" :

Soul ukrade mi ideju!
"Jbt ovi Anthem igrači su fakat salty. Ne želim bit kao oni."
ja ne znam kako ti mislis da testiram apsolutno sve naslove na tržištu ali ja nemam 60 eura za bacanje
a na anthem bi ih bacio^^ kao i većina koja share moje mišljenje. Kak to jebeno zvuči. Konačno sam dio većine! woop woop

U tom je ljepota kad imas svoje novce, mos kupit koju god igru zelis i uzivat u njoj.

Ili se možeš svađat s onima koji ju ne vole.

Lol to što nemam 60 eura na bacanje ne znači da ih nemam već da postoje prioriteti. Kad već kupuješ nešto onda kupuješ pametno.

Isto tako možeš kupiti koju god igru želiš i može ispasti zadnje smeće, no kako nisi htio čitati negativne kritike, tako te u potpunosti iznenadi i potrošiš pare. Naravno, svatko sa svojim novcem neka radi kako želi, ali ako ima opravdani razlog za kritiziranje i ako se ta kritika ne može opovrgnuti, zašto onda ne pisati negativne dojmove?

Isto tako možeš kupiti koju god igru želiš i može ispasti zadnje smeće, no kako nisi htio čitati negativne kritike, tako te u potpunosti iznenadi i potrošiš pare. Naravno, svatko sa svojim novcem neka radi kako želi, ali ako ima opravdani razlog za kritiziranje i ako se ta kritika ne može opovrgnuti, zašto onda ne pisati negativne dojmove?
Ja samo govorim da nema smisla da osoba koja mrzi igru i koja je ocito nece igrat ima toliku potrebu pljuvat po njoj. Zasto se ne maknit od necega sto ti toliko smeta,odakle potreba da pljujes po igri u kojoj neki ljudi uzivaju.

Tuhy  Mislim da je Fensi opet sve ljude koji su kupili Anthem nazvao ne-pametnima

Nije to rekao. Ne pokušavaj pokrenuti svađu jer će završiti banom. Hvala

Ja samo govorim da nema smisla da osoba koja mrzi igru i koja je ocito nece igrat ima toliku potrebu pljuvat po njoj. Zasto se ne maknit od necega sto ti toliko smeta,odakle potreba da pljujes po igri u kojoj neki ljudi uzivaju.
Jedno je svjesno neutemeljeno pljuvanje. Gdje se pljuje po igri bez konkretnog razloga ili čisto zato što je to fora. Drugo je kada se igra kritizira jer zapravo ima mane. Logika je vrlo jednostavna, čim više ljudi kupi nedovršenu igru, to će više nedovršenih igara dolaziti na tržište.

Ja ne pokusavam pokrenit svadju, samo ne znam zasto ljudi koji ne igraju igru ili imaju ikakvu vezu s njome dolaze na ovaj thread, ako iko pokrece svadju to su oni,ne ja.

Ja nikad nisam rekao da je igra zavrsena ili finalni proizvod, u Anthem threadu sam napisao podosta stvari koju se krive u igri. Ali isto tako svaka osoba koja je igrala full release igre rekla je da je igra zabavna i da je gameplay dobar,cak i Flipper u svojoj recenziji, ali zasto onda ljudi koji nemaju veze s igrom, iti loot based zanrom pljuju po igri koju je ocito da ne vole velikim djelom zbog svoje mrznje prema EAu(da EA je bad, ja nikad nisam reko da su dobri)

Dolaze da pročitaju vijest koja je napisana o prodaji Anthema. Ovo je vijest, ovo nije tema Anthem na forumu.

na koju sam ja napisao "Lajkam" a ti si pokrenuo lavinu zato što bože moj netko sere po Anthemu. Sori faco.

Ja ne pokusavam pokrenit svadju, samo ne znam zasto ljudi koji ne igraju igru ili imaju ikakvu vezu s njome dolaze na ovaj thread, ako iko pokrece svadju to su oni,ne ja.

Ja nikad nisam rekao da je igra zavrsena ili finalni proizvod, u Anthem threadu sam napisao podosta stvari koju se krive u igri. Ali isto tako svaka osoba koja je igrala full release igre rekla je da je igra zabavna i da je gameplay dobar,cak i Flipper u svojoj recenziji, ali zasto onda ljudi koji nemaju veze s igrom, iti loot based zanrom pljuju po igri koju je ocito da ne vole velikim djelom zbog svoje mrznje prema EAu(da EA je bad, ja nikad nisam reko da su dobri)
Ubij me, možda ja logički ne razmišljam dobro, ali možda, samo možda je ljudima dopizdilo da nedovršena igra košta 60€.