Uf, lijepo je vidjet da još netko prati. Ja sam si mislio dal da pišem šta prije mjesec dana kad je počela sezona, ali vidio sam da nitko osim mene nije komentirao 2019. sezonu pa sam pomislio da su svi koji prate NFL otišli sa foruma i nisam onda htio pričati sam sa sobom u temi 😄
Ali da, meni stvarno odličan sport, nogomet sve manje pratim, ali zato mi je američki nogomet sve draži sport. Ali kao što sam i napisao još u postu za prošlosezonski SuperBowl, ove godine nemrem pratit na domaćim programima pošto su pizdeki iz Iskona maknuli SK-a tako da sam na Ivkovićevo/Bulićevo/Mihaljevićevo čojstvo i junaštvo te njihove briljatne dosjetke ove godine osuđen na samo sat vremena tjedno kroz First Down emisiju. Prava šteta jer sam stvarno uživao u njihovim prijenosima, ali kažem, nadam se boljim vijestima za 2021. U međuvremenu sam osuđen na američke streamove, ali ajde, ako ništa drugo, postoji jedna stranica (ako će ikog zanimat, postat ću link) na kojoj su snimke cijelih utakmica i to apsolutno svake utakmica gdje su izrezane sve reklame tako da nisam osuđen samo na highlightse (makar opet, to su američke verzije, a nije to to naspram naše verzije).
I ne brini se @Fenix što još ne kužiš previše, američki nogomet je dosta kompliciran sport. Ja sam počeo gledat sredinom 2017. (znači kroz par kola je 3. godišnjica mog praćenja ovog sporta) i trebalo mi je do kraja te godine da sve pohvatam. Ali Ivković i Bulić kroz prijenose često objašnjavaju stvari tako da što ćeš više gledat, više ćeš počet shvaćati stvari.
Što se tiče ove sezone, vjerujem da će biti izrazito zanimljiva kao i svaka koju sam dosad pratio. Chiefsi kao branitelji naslova ipak i dalje favoriti, ali ima nekih klubova koji su iskočili ove sezone i koji će im dati 'run for their money'. Billsi sa Allenom koji je napravio 3 koraka naprijed su svakako ugodno iznenađenje, Patriotsi sa Camom će mi biti definitivno zanimljiviji nego prijašnjih godina. Packersi ove godine igraju kao 13-3 momčad, Mr. Unlimited igra na MVP razini i Seahawksi se zasad čine kao najbolja momčad u NFC Westu, najjačoj diviziji lige. Dok imaš s druge strane smiješni NFC East kojeg će Cowboysi vjerojatno sa 6-10 moći uzet.
Veselim se daljnoj sezoni i raspravama. Za mene će ovaj vikend najzanimljivija utakmica biti između Brownsa i Coltsa. Brownsi napokon napravili korak naprijed koji se još prošle godine očekivao, a Coltsi su ionako posložena momčad i ako Rivers bude na solidnoj razini možda bi i oni mogli nešto. No Ravensi i Chiefsi ipak i dalje uvjerljivo najbolje momčadi AFC-a.