Objavio/la: @solid-snake
Ne, naprotiv, apsolutno nemam ništa protiv dugotrajnih rpg-ova, uostalom Red Dead Redemption, Yakuza igre i Divinity su među zadnjima u kojima imam preko 80h u svakoj i ne bih ništa rezao iz njih. Ali sam definitivno protiv nekog bizarnog današnjeg mjerila da se igrama treba suditi na osnovu trajnosti.
Jedan od primjera iz privatnog života je kada sam predložio kolegi da kupi sebi Shadow of the Colossus. I nakon što se zagrijao oko svega, odustao je instant nakon što je saznao da igra traje "samo" 10-ak sati.
To je jedan od brojnih primjera koje čitam po raznim forumima, što je po mom skromnom mišljenju, jedan od najgorih razloga za odbiti neku igru.
Općenito je jedan od većih problema današnjeg gaminga, ma ne samo gaminga, općenito kritiziranja. Nemogućnost odvanja subjektivnog od objektivnog. Ne može recenziaj biti u potpunosti objektivna, ali mora se znati postaviti granica što je stvarno osobno mišljenje i ukus, a što je kvalitetno u kontekstu s onime što igra nudi.
Objavio/la: @zero
S obzirom da trenutno igram Obsidianove Pillarse 2, čak mi je drago što je igra skromnijih gabarita. Kad u igri imaš ogromni svijet, nekoliko frakcija i masu questova, to je obično RPG raj. U slučaju PoE 2, čak su postigli i veći uspjeh u odnosu na prvijenac što se tiče ostavljanja dojma kako se radi o ogromnoj igri, ali s negativne strane to zahtijeva i velik angažman igrača. OW će vjerojatno dugoročno bolje proći kod igrača, uzevši u obzir da je igra i više prilagođena konzolama.
Ako gledamo na utisak koje će ostaviti te dvije igre, rekao bih da će The Outer Worlds isključivo bolje proći zbog lošeg, gotovo katastrofalnog marketinga za Pillars of Eternity II koji je neobjašnjivo završio na Figu i zbog loše uprave, o kojoj su mnogi zaposlenici već govorili, nije se ni reklamiralo. Vidio sam više komentara ljudi kako su pisali da uopće nisu znali da je igra izašla, a podržali su ju na Figu, čisto zato što nema ni obavijesti niti ikakve komunikacije s igračima van rijetkih Dev Diaryja.
Meni je Pillars of Eternity II jedan od najboljih igara generacije i rado bih vidio i treći dio u kojem bi završili sagu, stavili točku na i čitavom serijalu, no zbog loše prodaje čisto sumnjam da će Microsoft riskirati.