Objavio/la: @solid-snake

Ne, naprotiv, apsolutno nemam ništa protiv dugotrajnih rpg-ova, uostalom Red Dead Redemption, Yakuza igre i Divinity su među zadnjima u kojima imam preko 80h u svakoj i ne bih ništa rezao iz njih. Ali sam definitivno protiv nekog bizarnog današnjeg mjerila da se igrama treba suditi na osnovu trajnosti.

Jedan od primjera iz privatnog života je kada sam predložio kolegi da kupi sebi Shadow of the Colossus. I nakon što se zagrijao oko svega, odustao je instant nakon što je saznao da igra traje "samo" 10-ak sati.

To je jedan od brojnih primjera koje čitam po raznim forumima, što je po mom skromnom mišljenju, jedan od najgorih razloga za odbiti neku igru.

Općenito je jedan od većih problema današnjeg gaminga, ma ne samo gaminga, općenito kritiziranja. Nemogućnost odvanja subjektivnog od objektivnog. Ne može recenziaj biti u potpunosti objektivna, ali mora se znati postaviti granica što je stvarno osobno mišljenje i ukus, a što je kvalitetno u kontekstu s onime što igra nudi.

Objavio/la: @zero

S obzirom da trenutno igram Obsidianove Pillarse 2, čak mi je drago što je igra skromnijih gabarita. Kad u igri imaš ogromni svijet, nekoliko frakcija i masu questova, to je obično RPG raj. U slučaju PoE 2, čak su postigli i veći uspjeh u odnosu na prvijenac što se tiče ostavljanja dojma kako se radi o ogromnoj igri, ali s negativne strane to zahtijeva i velik angažman igrača. OW će vjerojatno dugoročno bolje proći kod igrača, uzevši u obzir da je igra i više prilagođena konzolama.

Ako gledamo na utisak koje će ostaviti te dvije igre, rekao bih da će The Outer Worlds isključivo bolje proći zbog lošeg, gotovo katastrofalnog marketinga za Pillars of Eternity II koji je neobjašnjivo završio na Figu i zbog loše uprave, o kojoj su mnogi zaposlenici već govorili, nije se ni reklamiralo. Vidio sam više komentara ljudi kako su pisali da uopće nisu znali da je igra izašla, a podržali su ju na Figu, čisto zato što nema ni obavijesti niti ikakve komunikacije s igračima van rijetkih Dev Diaryja.

Meni je Pillars of Eternity II jedan od najboljih igara generacije i rado bih vidio i treći dio u kojem bi završili sagu, stavili točku na i čitavom serijalu, no zbog loše prodaje čisto sumnjam da će Microsoft riskirati.

@ficolegend

Ma to je za nove, kad prdužujem druga je cijena. Moram čekat ponudu.

https://www.youtube.com/watch?v=QlBmOj4tUiY

Jim je bio malo brutalan.

Neka, neka. Bethesdu treba bljuvat i pljuvat na smrt. Jedino će mi bit žao ako će The outer Worlds bit stalno okarakteriziran kao "Gle Bethesdo, jebemti tromater, kako se radi Fallout koji vi niste mogli napravit nikad".

Znaju šta ljudi vole i šta nisu dobili, i evo potegnuli su pravi potez. Simple as that. I svaka im čast na tome, plus koliko vidim takva igra a skoro pa bug free, impresivno. Meni je u backlogu svakako.

Nakon 17 sati stigao na Monarch; drugi planet nakon početnog koji je mnogo veći.

U tih 17 sati rješeno mnogo sidequestova koji su bili vrlo dobri uz poneki meh, te tri glavna questa...

Sreo mnogo fora likova, (Moonman / Callahan je odličan) napravio razne pizdarije u kojima sam poubijao neke likove, prevario, izlevatio itd...
Mislim da će ovo biti neki 35 satni prelazak na Supernova težini...

Ja sam odusevljen sa igrom za sada. Nisam jos dosao na Monarch no vjerujem da bude uskoro.

Napravih novi account na Xbone samo da bih mogao kupiti pass za £1 te probati ovo. Nije loše, zasad. Trebao bih možda prvo završiti Fallout 4. Trebao bih puno toga.

Igram i baš sam malo prošvrljao po Groundbreakeru.

Moram priznat, početni dojam je bio "zanimljivo, al dosadnjikavo".

E pa negdje na pola Emerald Vale regije sam hookan do kraja. 

Neka kombinacija Mass Effecta i Deus Exa.

Kuš bolje.

@wooddiebone

Mene isto na trenutke neodoljivo podsjeća na Mass Effect po svom sistemu hubova. Međutim, još više nego na New Vegas me igra podsjeća na KotOR. Ovo je 2 kile čistog Obsidiana.

Objavio/la: @ficolegend

Ovo je 2 kile čistog Obsidiana.

Pišeš kao da je to nešto dobro. Meni je to instantni turn off.

Objavio/la: @ficolegend

@wooddiebone

Mene isto na trenutke neodoljivo podsjeća na Mass Effect po svom sistemu hubova. Međutim, još više nego na New Vegas me igra podsjeća na KotOR. Ovo je 2 kile čistog Obsidiana.

Iskreno, jedina stvar koja me podsjeća na Fallout su ukočeni razgovori koji su trademark Bethesdinog creation enginea još od Morrowinda.

Ovo je skroz zaslužilo samostalan tretman.

A Mass Effect i KOTOR meni idu u isti koš, samo kaj je KOTOR svojevremeno bio puno značajniji.

@wooddiebone

Ali ova igra nije na Creation Engineu!
I ovdje su likovi sa lip syncom i pokretima kod razgovora tri koplja od Bethesde!

Objavio/la: @doktor1

@wooddiebone

I ovdje su likovi sa lip syncom i pokretima kod razgovora tri koplja od Bethesde!

A da ne govorimo o pisanju koje je genijalno.

Objavio/la: @doktor1

@wooddiebone

Što više igram to više vidim da je ovo ono što je Fallout 4 trebao biti.

Da se razumijemo, igra ima nedostataka, počevši od atmosfere u naseljenim mjestima pa do težine, ali i dalje kao paket... Zabavno. Nešto što je Falloutu 4 nedostajalo nakon prvih par sati igre.

@doktor1

Znam da nije u Creation Engineu, ali razgovori su baš karakteristični za igre koje jesu.

pa da u tom stilu je i to je super stvar jer ti daje brojne mogucnosti za razliku od onog "inovativnog" sistema gdje imas samo 4 odabira i skoro sva 4 su ista

2 mjeseci kasnije
mjesec kasnije