@Yakuza_stinger

Ovo ce biti bolje od Fallouta

U petak ce biti dostupan na Xbox Game Pass

Objavio/la: @personauser

@zero

Microsoft je napravio ispravnu stvar kad je kupio taj studio

Za sebe ili Obsidian? Samo vrijeme će pokazati što će biti dalje, koliku slobodu u kreativnosti će imati i koliko će naposljetku iskoristiti Microsoftovo financijsko zaleđe.

@zero

Za sebe jer sam siguran da ce zaprijetiti Soniju u iducoj generaciji jer su naucili lekciju da trebaju vise raditi ekskluzive ako zele da se konzola prodaje

Objavio/la: @personauser

U petak ce biti dostupan na Xbox Game Pass

vec sad mozes preload napravit :)

Igra izlazi i za NS, najvise me zanima kako ce ga optimizirati

https://www.nintendo.co.uk/Games/Nintendo-Switch/The-Outer-Worlds-1611883.html

Niko ne igra? 

Ja ne želim počinjat prije nego metro i cod završim.

Evo jedan moj gameplay samog početka gdje se više vidi razgovor sa likovima i opcije koje nam se nude.

https://youtu.be/U77JaZ17ClE

Voice acting je odličan kao i humor. Lip sync nije vrh današnje tehnologije, ali je iznenađujuće dobar. Kao i ponašanje likova tokom razgovora. Npr, ovaj na početku kada spominje eksplozivne kaniistre napravi gestikulaciju pogledom gdje se nalaze...

Također me iznenadila i melee borba kako je "sočna"...
Lik mi je totalni psiho i neuračunljiv...

Večeras ću posvetit više vremena igri...

Mislim da će igra žešće flopat.

Ekipa godinama priželjkuje Obsidianov IP i RPG i kad napokon izađe i pokupi dobre ocjene, apsolutno nikog nije briga za igrom. Hype je praktički nepostojeć.

Također će prodaja na Xboxu biti nepostojeća jer je igra u Game Passu.

Meni pise da je unavailable za moj game pass acc? Netko ima isti problem?

Istekao mi game pass, čekam akciju za funtu pa ću vidjet valja li išta.

@ikral

Odgovara li ti ovo možda? Koliko vidim ovaj Ultimate je i za konzole i za PC.

https://www.microsoft.com/en-us/p/xbox-game-pass-ultimate/cfq7ttc0khs0?activetab=pivot%3aoverviewtab

Odlična igra, čim je jedan dolar previše za nju.

BTW navodno priča traje 8-10 sati

Pretjeruju uvijek s tim brojkama. Kao kad se brijalo za Order 1886 da traje 4h. Na kraju kad takvu igru zapravo odigraš i usporediš tu njihovu satnicu ispadne da oni za ta vremena podrazumijevaju to da ti cutscene preskačeš, a igru već unaprijed znaš i speedrunaš.

Vjerovatno traje nekih 15-tak sati normalnim tempom a i puno više ako se ide kompletirat.

Objavio/la: @weky

BTW navodno priča traje 8-10 sati

Dakle, kao i New Vegas i KotORII. Ako netko igra samo glavnu radnju sigurno ju može i završiti u tom vremenu. Sam Obsidian je rekao da igra traje 30-ak sati što je i inače prosjek njihovih igara izuzev Pillars of Eternity I i II.

Ionako su ciljali na to da naprave fokusiraniju igru, a ne igru ogromnog otvorenog svijeta i nefokusiranih questova.

Iskreno, možda sam samo ja u pitanju, ali kad čujem da igra traje tipa 25-30h za prvi playthrough (možda nekome i kraće, ali ja volim upijati atmosferu i inače polako istraživati), meni je samo dodatna motivacija da nabavim igru. To mi govori da je, kao što fićo kaže, fokusiranija igra i nešto u maniri Deus Ex-a (čudna usporedba, znam) gdje je igra izbacila dosta tog bloated sadržaja koji se javlja u masi igara danas. Hvala, ali ne hvala 100+ hours rpg-ovima, jednostavno nemam više vremena za njih.

Također koliko čitam recenzije, pohvale i za bug free igru, za razliku od nekih igara sličnog žanra koje neću imenovati.

Naravno ovo je subjektivno mišljenje. :)

Trebalo mi je osam sati za preći prvi "tutorial" planet i sletit na Groundbreaker
Lvl "sedam i pol"...

Nakon početnih sati i dosta velike težine na Spernova postavkama, kako dobivamo bolje oružje borba postane manje teška i bolja! No svejedno treba paziti radi companion permadeath opcije. Obavezno treba podesiti AI companionima ma toj težini

Obavezno na toj težini naći plasma rifle koja je skrivena, ali sam je sreo... Puno olakša borbu i doslovno zna ljude pretvorit u pepeo - dok ih gledamo kako vrište i gore... 
U osam sati sve interakcije sa likovima i razgovori su bili TOP! Brodski AI je razina iznad svega.

Dolazak na Groundbreaker je impresivan...

20 minuta mog gameplaya na supernova težini...

https://youtu.be/szQNwtdjJ3s

Objavio/la: @solid-snake

Iskreno, možda sam samo ja u pitanju, ali kad čujem da igra traje tipa 25-30h za prvi playthrough (možda nekome i kraće, ali ja volim upijati atmosferu i inače polako istraživati), meni je samo dodatna motivacija da nabavim igru. To mi govori da je, kao što fićo kaže, fokusiranija igra i nešto u maniri Deus Ex-a (čudna usporedba, znam) gdje je igra izbacila dosta tog bloated sadržaja koji se javlja u masi igara danas. Hvala, ali ne hvala 100+ hours rpg-ovima, jednostavno nemam više vremena za njih.

Također koliko čitam recenzije, pohvale i za bug free igru, za razliku od nekih igara sličnog žanra koje neću imenovati.

Naravno ovo je subjektivno mišljenje. :)

Unatoč tome što imam popriličan manjak slobodnog vremena zadnjih nekoliko mjeseci, moram priznati da mi je još uvijek svejedno koliko traje igra. Obožavam ogromne sage koje traju do 100h. Nije mi problem posvetiti se igri, samo da je ona vrijedna moga vremena. Ako je svijet ogroman kao RDR2, glavno mi je da bude barem dijelom kvalitetno popunjen kao RDR2, a ne da je isprazan u stilu Just Cause serijala.

Razumijem u potpunosti tvoj stav, vidim ga dosta često i samo mogu reći da mi je drago što, za razliku od mnogih, ne kritiziraš igre zbog svojeg trajanja. Vidim previše slučajeva kada ljudi kažu da igra treba umjesto 100h trajati 10h jer oni nemaju vremena... Umjesto da biraju igre po svojim kriterijima. Srećom pa ima stvarno igra za svakoga danas.

Što se same igre tiče, vidi se da je ovo spiritualni nasljednik New Vegasa. Ima šarm, ima odlične dijaloge i UE4 je stvarno izvrstan pokretač. Osjeti se napredak, a opet ima ono nešto što krasi Obsidianove igre još od KotORII.

Nisam puno odigrao, svega 3-4 sata, no jedva čekam nastaviti. Imam osjećaj da je čitava igra prava RPG poslastica.

Ne, naprotiv, apsolutno nemam ništa protiv dugotrajnih rpg-ova, uostalom Red Dead Redemption, Yakuza igre i Divinity su među zadnjima u kojima imam preko 80h u svakoj i ne bih ništa rezao iz njih. Ali sam definitivno protiv nekog bizarnog današnjeg mjerila da se igrama treba suditi na osnovu trajnosti.

Jedan od primjera iz privatnog života je kada sam predložio kolegi da kupi sebi Shadow of the Colossus. I nakon što se zagrijao oko svega, odustao je instant nakon što je saznao da igra traje "samo" 10-ak sati. 

To je jedan od brojnih primjera koje čitam po raznim forumima, što je po mom skromnom mišljenju, jedan od najgorih razloga za odbiti neku igru.

S obzirom da trenutno igram Obsidianove Pillarse 2, čak mi je drago što je igra skromnijih gabarita. Kad u igri imaš ogromni svijet, nekoliko frakcija i masu questova, to je obično RPG raj. U slučaju PoE 2, čak su postigli i veći uspjeh u odnosu na prvijenac što se tiče ostavljanja dojma kako se radi o ogromnoj igri, ali s negativne strane to zahtijeva i velik angažman igrača. OW će vjerojatno dugoročno bolje proći kod igrača, uzevši u obzir da je igra i više prilagođena konzolama.