Prvo RTX grafa će ti loše raditi sa tim procesorom, zbog nvidia driver overhead problema. Treba ti novi ryzen serije 5. Ako ne želiš mijenjati procesor radije kupi neku RX grafu, IMO. Napajanje je dovoljno jako za jače grafe

Sterlok

Ah, ko će čupati proc sad, nikad to nisam radio.

A ne bi išao na Radeon grafe jer su Nvidia puno bolje s Blenderom s čime se planiram početi baviti.

Vidjet ću još, bar je napajanje znači solidno.

Brijac nece ti raditi lose sa tim procesorom. Mozes slobodno ubosti 3070 sa tim napajanjem.
      Ja imam prastari i5 6600k i rokam na 1440p sa 3070 bez beda. Znaci slabiji CPU od tvog

Mogu postati testove gdje slabija RX 5700XT i taj cpu radi u više fpsa nego sa RTX 3070...ali kako tko želi prihvatiti.

Sterlok postaj slobodno 😁 ja nisam jedan od onih koji vristi kada mi fps sa 90 padne na 88

Aj baš me zanima, daj postaj ovdje sliku cyberpunk benchmarka

1 / 2

Sterlok da downloadam Cyberpunk sada zbog benchmarka? Pored Elden Ringa i sa sranje netom? Ne hvala 😁
          Osim toga Cyber je Nvidia title i sa RTom i DLSSom, AMD nema sanse.
          @Brijac ako ti se uzima nova grafa uzimaj, imas pristojan cpu

pazi njega 1080p medium quality na Watch Dogs Legionu
          e imam 500 fpsa na league of legends dok sam na loading screenu
          AE KAJ SAD.

Smijurija

slijedeći put stavi testove za 640x480 na low postavkama u 16 bitnim bojama.

fensisuperstar da li znaš na kojoj rezi se renda grafika kad na 4K upališ DLSS? Znaš li na kojoj se rezoluciji renda grafika kad upališ DLSS i igraš se na 1440p? Ide i na 720p...
            Misliš da sa rtx 3070 možeš igrati zahtjevne igre nativno u 1440p ili 4 k na max detaljima? Probaj.

Sterlok

1. 3070 nije grafa za max detalje
              2. 3070 nije grafa za 4k gaming u reklamiranom fpsu
              3. 3070 je grafa za 1440p gaming
              4. Ja igram nativno u 1440p za lockanim 60fpsom. Ako zelim vrludanje iznad toga ide dlss, unlocked fps.

Jasno

chono jasno je to meni, odgovarao sam kolegi zašto tesrirati 1080p srednji detalji. Kroz DLSS se i dalje interno koristi ta rezolucija. Također ljudi sa 144 hz monitorima, to valjda ne treba ni spominjati

Što se tiče tvojih lockanih 60 volio bi vidjeti koji benchmark kad budeš imao mjesta na disku osim te jedne igre koju imaš instalirano.

Sterlok 144hz monitori i 1080p ili max 1440p reze idu za CSGO, PuBG i slicne igrr, gdje maknes apsolutno sve da bi imao performance i visibility. To nema puno veze sa "normalnim" igranjem sp igara.
                  Ja imam 165hz 1440p monitor i isrobao sam, lijepo je, ugodno za kompetitivne igre, ali za aaa sp igre idu visoki detalji, lock na 60

Lock 60 da tim tvojim procesorom u novojim zahtjevnim grama je znanstvena fantastika.

Sterlok mjesta na disku? O cemu ti? 😁
                    Koje "moderne" igre? Sve sp igre su i dalje quad core naslovi. Cyber bez RTa ide na lock 60 sa ovim cpuom. Enough said

Sterlok budes se nacekao kad finim Elden i kad izbace ekspanziju za CP77. Do tada gledaj Youtube

I ti buš se načekao da ti povjerujem u lock 60. Do tada ne vjerujem u bajke i urote.

Opasno je ovdje postalo. Drhtim lagano.

Našao Asus TUF gaming napajanjce pa ćemo danas malo šarafit. Brijem da mi kanta ima prašine još od 2. svj rata.

pravednik zato jer sam ja imao dropove sa i5 9400F pri vožnji kroz grad. Nema šanse da sa lošijim procesorom ima lock 60. Tek prelaskom na i7 10700 F igra je prodisala, ista grafa naravno.