Dosta površnih odgovora nažalost. Bez uvrede. Po tome laptop od 14kkn traje 14godina? :)
Dell je dobra firma, da. Ali ovo je preskupo. Nema niti FullHD, niti IPS, niti SSD, niti backlight keyboard, grafika samo 920m. Baš je preskup.
Istina, garancija je dobra, ali mikronis i elipso daju 5 godina na sve ak se ne varam. Treba vidjet ima li neka bolja ponuda u ta 2 dućana.
Probat ću ti pogledat nešto malo kasnije. Ili probaj pogledat na Bug forumu, ima baš tema za najisplativiji prijenosnik ili tak nekak.
Moj savjet je ako ideš na to da ti to bude jedini laptop da ideš na 17.3". Ipak je bolje gledat u veći ekran. A danas više nisu toliko teški i glomazni ko nekad.
Ako baš ne, onda treba vidjet kaj ti je bitnije. Dobar ekran, jer mislim da nema smisla ić na 1333*768 rezoluciju. Mislim, za mobitele se ljudi bune kad je takva rezolucija, kamoli za laptop. Naročito ako se voliš odigrat.
Drugo, SSD je jako dobra stvar. Ja sam preporođen od kad ga imam. Ali, treba vidjet za što bi najrađe dao. Nećeš imati para za dobar gamerski lap za 5somova. Treba ti nekih 7400, ak su cijene i dalje takve kakvih se sjećam. Al onda dobiš stvarno sve. I FullHD i IPS i backlit keyboard i dobru grafu (960m) i 4jezgreni i7 procesor i usb 3.1 type c utor. Ak se možeš rastegnut do 7400 to je killer laptop.
Evo, gledam na brzaka, onaj Acer postoji i u Mikronisu.
http://www.mikronis.hr/acer-aspire-e5-573g-intel-core-i5-5200u-2-20ghz-6gb-1tb-dvdrw-dl-linux-15-6-hd-nvidia-geforce-940m-2gb-p-n-nx-mvuex-011.aspx