Sa tim čipovima realno nemaš što igrati...

Uzeo sam jučer sebi nakon jedno 6-7 godina novi PC.

Intel i5-6500 3.20Ghz-3.60Ghz
AsRock Z170 PRO4S
HyperX Fury 8Gb DDR4 2666Mhz
Gigabyte nvidia GeForce GTX 960 OC WF 4Gb

za sad sam prezadovoljan! probao sam par igara (Witcher 3, AC Syndicate, NBA 2K16), ide sve ~60fps u High settings, nakon nekoliko godina na konzolama sve mi je nekako WOW! :) fludnost na nivou. Ljepota. Još sam spojio na TV 40'', i uštekao Xbox 360 kontroler, ma vrh..
Večeras nastavljam sa testiranjem sa Crysis 3, Fallout 4.. a onda aBd uzima se nova Lara, sad će i FC Primal, Division....
uglavnom, kad sam vidio cijene na Kinguin.net i G2A.com, sHebao sam se!

Je. Jaki PC je čudo :)
Ja sad odigrao laru na maximum sve, pa to je perfekcija. Sve u 60 FPS. Ludilo.

Šteta što nisi uzeo K procesor kad već imaš Z matičnu. Ili si mogao uštedjeti 500kn na matičnoj, sa tim procesorom i dodati još 500kn pa uzeti 970 ako ne namjeravaš odmah raditi upgrade sa novom generacijom.

Evo ga na sad!

Btw, ja moram napomenuti koliko čudo je SSD. Nevjerojatna stvar. Tiho, brzo, perfektno! Jest da je skup. Ista cijena je 250GB SSD kao 3TB HDD, ali čudo za neke igre. Mislim da najviše profitiraju mrežne igre, ali i općenito one sa puno fajlova i loadinga.

Šteta što nisi uzeo K procesor kad već imaš Z matičnu. Ili si mogao uštedjeti 500kn na matičnoj, sa tim procesorom i dodati još 500kn pa uzeti 970 ako ne namjeravaš odmah raditi upgrade sa novom generacijom.
poslužit će i ovo neko vrijeme, nadam se. nisam htio sada zalijetati se pa uzeti gtx970, nego ću se igrati sa 960 do izlaska nove generacije grafičkih karti, pa onda neki upgrade ganjati... sa ovom pločom imam opet solidnu podlogu i da cpu promijenim kasnije ako bude trebalo...

Btw, ja moram napomenuti koliko čudo je SSD. Nevjerojatna stvar. Tiho, brzo, perfektno! Jest da je skup. Ista cijena je 250GB SSD kao 3TB HDD, ali čudo za neke igre. Mislim da najviše profitiraju mrežne igre, ali i općenito one sa puno fajlova i loadinga.
Da, SSD mi je slijedeća opcija sigurno :) neki dan sam osvojio PS4 konzolu na nagradnoj igri od IGN Adria pa kad mi pošalju ide lagano u prodaju i taj novac za ssd, jedan dio, a drugi dio ženi. 

Uvijek pokušavam izvući najviše za cijenu. Mislim nema smisla uzimat overclock matičnu sa zaključanim CPUom. Ako si zaista planirao raditi takav upgrade, onda by all means. Kasnije možeš nakeljiti na tu matičnu što god želiš!  :

may your framerates be high and temperatures low

Uvijek pokušavam izvući najviše za cijenu. Mislim nema smisla uzimat overclock matičnu sa zaključanim CPUom. Ako si zaista planirao raditi takav upgrade, onda by all means. Kasnije možeš nakeljiti na tu matičnu što god želiš!  :

may your framerates be high and temperatures low
that's the plan :)

hvala, hvala!

Skylake i zaključan klokaš breko baseclocka tako da nije ni neka tragedija imat lockan CPU. Treba samo pazit BIOS verzije jer je Intel izforsiro da se takvi fićeri onemoguće. Svako malo ekipa reporta i3 modele koje su narokali na 4.5GHz ili više čak

Obično matične dolaze sa nižim BIOS iteracijama. I nije isto igrati se sa tim CPUom i K verzijom

eh da uvijek me zanimalo kako klokaš procesor , recimo moj je na 2.16 , a pise da može turbo na 2,46
pa kak da to napravim  i naravno jel mu to ne šteti ?

eh da uvijek me zanimalo kako klokaš procesor , recimo moj je na 2.16 , a pise da može turbo na 2,46
pa kak da to napravim  i naravno jel mu to ne šteti ?
I moj procesor je 3.20Ghz, a turbo 3.60Ghz, na koji se automatski podigne kad ima posla. :) pretpostavljam da i za tvoj važi isto..

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Obično matične dolaze sa nižim BIOS iteracijama. I nije isto igrati se sa tim CPUom i K verzijom
Ovoga trena je to slučaj pošto je platforma kao takva nova, mada je pitanje vremena kad će iz tvornice dolazit sa novijim verzijama pa će za takve pothvate trebat downgrade radit, a ne upgrade

Naravno da K i non K nije isto pošto je multiplier tu u priči, al velim da za kog god znam da je išo klokat non K Skylake, niko se nije zaustavio ispod 4.2GHz. Više puta ispadne da K varijanta nemože niš posebno dalje.

Ovoga trena je to slučaj pošto je platforma kao takva nova, mada je pitanje vremena kad će iz tvornice dolazit sa novijim verzijama pa će za takve pothvate trebat downgrade radit, a ne upgrade

Naravno da K i non K nije isto pošto je multiplier tu u priči, al velim da za kog god znam da je išo klokat non K Skylake, niko se nije zaustavio ispod 4.2GHz. Više puta ispadne da K varijanta nemože niš posebno dalje.
I ja cu se odvaziti za taj poduhvat, cim uzmem bolji kuler i napojnu, aBd.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Da, istina. Ako se ne varam čak je ASRock imao posebnu seriju MBOa za clockanje non K Skylakea.

Da, oni su prvi izbacili maticne s "Sky OC" tj. opcijom da se overclocka pomocu base clocka.

6 dana kasnije

Danas sam kupio sprej s komprimiranim zrakom i nakon nekih pet godina nečišćenja laptopa, konačno sam i to obavio. Ventilator se primjetno tiše vrti, a laptop se više ne grije toliko. Dobro da sam ovo napravio prije ljeta, uh. Doma inače ovaj problem s prašinom u desktop računalu rješavam kompresorom.

Kriva tema.))
Post od zero-a me navukao, jbg.

Poslano sa mog LG-D331 koristeći Tapatalk

Samo da se pohvalim, moj laptop popravljen svijećom još uvijek radi.

http://www.notebookcheck.net/Lenovo-Z70-80-FG006JBM.148650.0.html

Kaj mislite o ovome ? Oce moc to vrtit nove dark soulse pristojno ? Kakav je opcenito?

Edit Chono7  aj pls pogledaj kad vec nitko drugi nije odg.