Ne vjerujem da će ih biti. Ovaj na slici u djeluje kvalitetno. Ja sam imao posla s jeftinijim HDMi kabelima, pa opet nikad nekog problema. Daleko je to od prošlosti i gluposti s RGB kabelima, svijanjem pinova, gubljenjem kontakta za sliku i sličnih gluposti koje su meni znale događati.

Javim rezultate kad stigne.

Hvala ti.

Laptop ti ima integriranu Intelovu graficku?

Kada odem na Display Properties, pokaže mi ovo

A sličica na laptopu je NVidia-na, i kad udjem na Control Panel NVidie, piše mi ovo
Nvidia GT 740M (2gb)

Sad šta je tu šta, pojma nemam.

Zašto ?

Imaš Nvidiu u Intelovu grafu. Mislio sam da imaš samo Intelovu, jer sam imao problema sa HDMI 10m upravo na Intelu, pa sam mislio pomoći. Nevermind

Ima li neko konfu tipa:
i3-6100
Gtx750 2G  (ili gtx960)
8Gb DDR4?

Naime, planiram uzeti pc, mislim da necu odmah moci 6600K, ali kazi da ovaj 6100 nije los, jos ako se OCa na z170 Asrockovoj ili MSi ploci, moze do 4.4Ghz nagurat..
Imam trenutno GTX750 OC 2Gb ali mi je 960 4Gb primamljiva.. Kao upgrade solucija..

Gledao sam i starije Amd procesore, tipa FX-6300 ili 8350, pa kontam da to nije bas futureproof..

Pa ne znam sta da radim :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Moja prva preporuka je da ne uzimaš AMDove procesore. Umjesto i3 ja bi preporućio i5 6500 koji nije toliko drastično skuplji, a više od toga ti ne treba za gaming sa grafičkom koju namjeravaš uzeti. Ako stvarno misliš uzeti 960 4GB za 1080p onda ti to nema baš nekog smisla. Nećeš je moći iskoristiti, jer ta grafa nemože dovoljno dobro gurati primjerice 4K, a verzija od 2GB je sasvim dovoljna za sve potrebe danas na 1080p. Bolje uštedi koju kunu na toj komponenti i uloži u spomenuti i5. Testirao sam ga i jako moćna zvijer. Kasnije imaš odličan temelj za upgrade, jer mijenjaš samo grafu kroz godine. Mislim da će i5 6500 biti novi 2500. Eto, neznam ako ti je pomoglo.

ja bi rađe išo na i5 i jeftiniju ploču( haswell )

Može uzeti jeftiniju ploču socket 1151 (Skylake).. Nema smisla se vraćati na DDR3..

Meni nije jasno cemo tolike cijene Haswell-u pobogu? Pa jednake su Skylake-u mislim tko je ovdje lud??? A i poskupili procesori malo pre vise, prije 2 godine kada sam kupovao svoj i5 4690k sam ga kupio za malo manje od 1600 kn a sada ga ne mozes naci ispod 2k 

No eto, moj prijedlog je da samo intel/nvidia kupujes 

Intel/nvidia znači :) tako sam i mislio, nisam nikada imao Amd, ali eto.. Vrijedi pitati.
Gledao sam malo benčmarke, i eto ova verzija od 4gb kao ima pokoji fps više od 2gb..
A kada sam igrao nedavno GTA V, ili AC Syndicate, sa svojom gtx750, u opcijama ako želiš igrati na High moraš imati 4Gb ako se ne varam, pa me toga strah, da ne bude malo 2gige za novije naslove..
Kako god, hvala za savjete :)

Intel/nvidia znači :) tako sam i mislio, nisam nikada imao Amd, ali eto.. Vrijedi pitati.
Gledao sam malo benčmarke, i eto ova verzija od 4gb kao ima pokoji fps više od 2gb..
A kada sam igrao nedavno GTA V, ili AC Syndicate, sa svojom gtx750, u opcijama ako želiš igrati na High moraš imati 4Gb ako se ne varam, pa me toga strah, da ne bude malo 2gige za novije naslove..
Kako god, hvala za savjete :)

Somer moj savjet ti je da uzmes 4gb verziju i to iz razloga jer ima naslova koji za kvalitetnije teksture traze vise od 2gb vrama.

Ako ide na ultra teksture onda da, ali neka ne očekuje ostale postavke na visokim sliderima, jer 960 nije 970..

To i ja kontam, možda ići ma 4gb AKO nije velika razlika u cijeni, jel.. Pošto sam u rebuilding procesu, i riješavam se plejke da bih prešao na PC, mislim da će mi i High-med postavke biti WOW! pa polako graditi put ka Ultra..
Da sam pri većem budžetu lako bi bilo, jel

neznam ako ima tu onih koji se malo vise razumiju pa da mi nekako pomognu u vezi mog problema
dakle radi se o laptopu lenovo G50-30 , quad core 2.16Ghz , 4Gb ram
testirao sam hard disk sa hd tune i hd sentinel i ispravan je bez errora i bad sectora
sa linX sam testirao procesor i također sve ispravno
sa memtest86 testirao radnu memoriju kompletno i nikakvih errora

problem je taj da prilikom paljenja laptopa ili restarta se windowsi ne žele podiči iz prve ponekad , več moram na gumbu gasit i taj proces radit 2-3 puta
dok sa druge strane nekad se dignu bez problema
znači ostane mi na windows logu i onaj kružić se vrti neprstano ali ništa se ne dogodi , procesor ili hard prestane sa radom i ne čuje se više ništa da očitava
da napomenem da u radu kad je sistem podignut nemam problema ni sa smrzavanjem ni ničim drugim
događalo se od od prvog dana sa windows 8.1 i sada sa win 10 isto

jel se netko susreo sa takvim problemom ?

neznam ako ima tu onih koji se malo vise razumiju pa da mi nekako pomognu u vezi mog problema
dakle radi se o laptopu lenovo G50-30 , quad core 2.16Ghz , 4Gb ram
testirao sam hard disk sa hd tune i hd sentinel i ispravan je bez errora i bad sectora
sa linX sam testirao procesor i također sve ispravno
sa memtest86 testirao radnu memoriju kompletno i nikakvih errora

problem je taj da prilikom paljenja laptopa ili restarta se windowsi ne žele podiči iz prve ponekad , več moram na gumbu gasit i taj proces radit 2-3 puta
dok sa druge strane nekad se dignu bez problema
znači ostane mi na windows logu i onaj kružić se vrti neprstano ali ništa se ne dogodi , procesor ili hard prestane sa radom i ne čuje se više ništa da očitava
da napomenem da u radu kad je sistem podignut nemam problema ni sa smrzavanjem ni ničim drugim
događalo se od od prvog dana sa windows 8.1 i sada sa win 10 isto

jel se netko susreo sa takvim problemom ?
Jesam ja, i to baš sa Lenovo laptopom.. Nisam nikad shvatio do čega je problem :/ a nisam kasnije ni mario za tim, jer sam dobio drugi na poslu... Imaju neki issue definitivno.
Nije ni recovery upalio, niti upgrade na win10, to znam..

Kada se upali, isključi sve hibernacije i sleep modove.

star mi laptop negdje 5 mjeseci i od prvog dana se mučim sa tim problemom
več sam mislio reklamirat da je neka komponenta ispravna , ali testovi su svi prošli bez greške
nego prčkao sam danas po biosu malo i ima jedna opcija gdje je po defaultu  stajalo da je optimiziran za windows 8 OS
eh sad sam ja to izmijenio na other OS
i sad kad ga upalim isto kao loada bez da nešto čujes , mislis da je opet zaštekalo  i onda se digne sistem bez problema
pa možda je do toga

Imao sam tako 2-3 puta iskustva s tim (Lenovo Z510) gdje se i meni nakon vrtenja tog loading krugica, pojavljivao samo blank screen, i posto sam navikao da brzo ulazi u sistem, to me zezalo i cesto sam gasio, te palio.

Dok nisam skuzio da nije do laptopa, vec sam morao cekati kako bi Windows Update poceo instalirati neke komponente.
Znao mi je taj loading/blank screen stojati i po 2 minute (kao da se zamrznuo), pa bi tek onda mi pokazao da Update-a windowse i da je sve u normalnom redu.

Fora! Radim ovo skoro svaki dan i opet je zabavno iznova gledati i raditi! Pogotovo jače komponente  :)

https://www.youtube.com/watch?v=IT1gI2m744Y