Trebao bih preporuku za recimo best buy no gaming laptop, do recimo max 4k kunića  :)
Znaći da izvućem maksimum za tu lovu a da nije za gaming. Otrilike što bolji ekran (do 15,6" ne veći), da ima ssd (može i kombinacija ssd / hdd), 8GB rama (more i sa 4GB ako je dobar kompromis) i sl.

:

Koji HDD od 1TB je best buy, odnosno da nije preskup a da potraje ponešto godina?

WD red preporuka.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trebao bih preporuku za recimo best buy no gaming laptop, do recimo max 4k kunića  :)
Znaći da izvućem maksimum za tu lovu a da nije za gaming. Otrilike što bolji ekran (do 15,6" ne veći), da ima ssd (može i kombinacija ssd / hdd), 8GB rama (more i sa 4GB ako je dobar kompromis) i sl.

:
Teško je ovako preporučiti točnog proizvođača i model ako svakodnevno ne radiš s laptopima. Meni se osobno sviđaju ponajviše Lenovo i Toshiba jer mi se čini da imaju najviše modela u toj kategoriji do 4500 kuna. S HP-om je bilo prije problema, ali ne znam da li su se stabilizirali sada.

Što se tiče laptopa, vidim da sam znaš što točno želiš tako da je moja preporuka da uzmeš par dućana, sortiraš po cijeni i nađeš onog koji spada u tvoj budžet a ima komponente koje ti odgovaraju. Osobno bih izbjegavao one s legalnim Windowsima 10 koje lagano pukneš sam gore ako zbog posla ne trebaš original.

Bjezi od Toshibe kao od Ubisoftovih igara!

Prema mom dosadasnjem iskustvu i prema ucestalosti kvarova neovisno o klasi pojedinog branda, moja preporuka bi isla ovim redoslijedom:

1. Dell

2. HP

3. Acer

4. Asus

5. Lenovo (cisto zbog katastrofalnog servisa i zbog zadnja 3 modela koja sam prodao, a imaju faulty MBO koji sluzbeni servis ne zeli priznati)

WD red preporuka.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, vidim da se uglavnom preporuča crveni dok zeleni i plavi baš i ne jer su skloniji kvarenju

Da, WD Red je onaj sweet spot cijene i kvalitete. Eventualno pro varijantu za više okretaja.... Ali za storage je odličan..... Ja uzeo 1TB (522 kune u ADMu)

https://youtu.be/m0GIAvOdARY

Yakuza uzmi si toshibu,mozes i seagate,iako ekipa trubi da se kvare,moji svi su prezivjeli daleko van garantnog roka.

13 dana kasnije

Kolko bi mi trebalo cca novaca za PC, bez periferije, da mogu pokretati nove racing igre u HD rezoluciji u high postavkama. Tnx

Kolko bi mi trebalo cca novaca za PC, bez periferije, da mogu pokretati nove racing igre u HD rezoluciji u high postavkama. Tnx
5-7 somova bi trebalo pokrit sve novije igre.

Buz koje igre su u pitanju?jel racing igre nisu nikad bile zahtjevne

I kod njih je bitno 60fps-a.

Buz koje igre su u pitanju?jel racing igre nisu nikad bile zahtjevne
Pa ono, Asseto Corsa, Project Cars 2 kad dođe, Forza Horizon 3, Forza 7 i tak dalje. Bitno mi je da imam neku dobru kvalitetu, ne mora bit top i da izdrži spajanje na TV. U biti su mi Forze najbitnije u cijeloj priči, za ostalo mi je dobar i PS4. Čak bi uzeo i XOne da mi je volan kompatibilan s obzirom da bi to bila jeftinija opcija, ali ovako će morat bit PC.

Buz može bit 4,može ić i do 7 sad je pitanje koliko si spreman uložit u taj racing komp,jel preferiraš intel il amd,novo il pokoju komponentu rabljenu...od navedenih igara samo je forza horizon zahtjevna i za nju bi ti bila prepoporučena gtx 1060 od 3gb,majneri su shebali cijelo tržište te totalno izbacili rx470,570,rx480,580 iz ponuda a i ono malo što ih ima su s cijenama neisplative.Ak imaš para na bacanje problema za tebe nema 

Ima brod. Ne treba njemu 1060 od 3gb 

Ne želim previše potrošit jer mi je prvi izbor ipak konzola (a i brod puno troši ) pa zato pitam. A i ispao sam iz loopa totalno šta se tiče konfiguracija i svega. Kupio bi novo, a brend mi je nebitan.

buz
Ryzen 3 1200 851kn
Msi Bazooka b350 698kn
Hyper Fury 8gb 2666mhz 520kn
Fortron Hyper 500w 415kn
Toshiba 1tb hdd 358kn
Grafa Gigabyte gtx1060 3gb 1924kn
Kućište po izboru
SSD po izboru

Ovo je gledano u ADM za gotovinu,grafička ima u drugom dučanu za 1750 kn
Intel opcija bi bio Pentium G4560 (590kn) al s njim bi išla i jeftinija matična jel nemreš klokat kao na amd-u(bez aftermarket coolera)
Jeftinija grafička bi bila gtx1050ti(od 1200kn)
Sad ti je najbolje na youtubeu pogledat konbinacije svih 4 komponenti u igrama koje te zanimaju i odlučit .
Znaš kak je s pc-om uvjek može brže,bolje,jače,lijepše.

imaš brod za kurve i plejku za self užitak...  kaj će ti PC?
Buz Hedonista/Ninfoman

Zahvaljujem na infou, vjerojatno idem u akciju početkom godine pa ćemo se opet čut. Ovo mi je trebalo da vidim jel mogu uopće u tom smjeru ići.