Spomenuti Watch Dogs: Legion nema stabilni framerate niti s Intelom i7 12700K. Ta igra je baš žešće tehničko smeće.
Prije sam bio na 6700K, nisam imao problema s framerateom na RTX 3070 niti u jednoj SP igri (barem one koje su ok portane s konzola).
Spomenuti Cyberpunk je također ne radi kako treba - testirao sam ga na 12700K, u centru grada su i dalje dropovi frameratea kao što su bili s 6700K (iako framerate naravno je nešto u prosjeku bolji s jačim procesorom). S druge strane, jedan BF 2042 je totalno prodisao s novim procesorom gdje mi se framerate de facto udvostručio. Također bila koja masovka radi bolje / fluidnije, posebice u PvP modovima. U procesor ima smisla investirati veću lovu ako se intezivnije igraju MP igre.

Poanta - slažem se s @chono što se tiče investiranja u grafičku.

Koja bi RTX-ica 30** bila u rangu RX 5600 XT grafe?

Brijac Nijedna, točno na pola između 3050 i 3060.

Ok, znači obična 3060 bi definitivno bila upgrade. Super.

Brijac to ti je trenutno za 4000 kn najisplativija kupnja, iako je recimo 700 kn preskupa za ono što nudi, u odnosu na RTX 3060 Ti koje su išle po 3900 kn.
      Na žalost skresali su i garanciju za godinu dana koliko vidim.

Sterlok

Mogu je za oko 3500 nabaviti u njemačkoj, ali mislim da ću još malo pričekati. U plusu sam kako god bilo jer sam RX 5600 XT dao za 5000 kn lel

Brijac

RTX 3060ti uzimaj.

Iako 3060 ima 12GB nije da joj koristi na premalo jezgri.

Moja 3060 u laptopu je jača od desktop verzije ali ima samo 6GB.

Mada sam i sa tim 6GB igrao sve solidno i to na 4k dinamičnom ili uz DLSS.

Okvirno je razlika između 3060 i 3060ti dosta velika, dovoljna da opravda malo veću cijenu.

Zapravo je RTX 3060ti best buy kao i svi XX60 modeli prije.

Zlatna sredina i najmanje gubiš prodajom.

Btw. bila je dostupna EVGA verzija na njihovoj službenoj stranici za 418 eura ali na to ide i naš PDV.

https://eu.evga.com/products/product.aspx?pn=08G-P5-3663-KR

Nedostupno opet.

7 dana kasnije

Slučajno naišao na meme pa vidite kad ćete kupovati Logitech proizvode.

oxi

Brijač: googlaj to što je na meme-u

Oxi: pikatchu face

U gamingu imaš skoro pa nikakve razlike bar za sada. Ako ti nije do novaca i prostora uzmi 1TB 980 Pro, ako je onda uzmeš 2TB Evo. Oba diska će raditi jednako loše tj. dobro. Ja ti imam 500GB 980 Pro i 2TB 860 QVO gdje mi igre rade jednako dobro i na jednom i na drugom.

prayer Ma imam tu dosta profesionalnih programa tipa Revit, Civil itakve stvari, a sviđa mi se brzina kojom radi 980pro

Kaiserus

980 Pro 2TB verzija je po recenzijama brži, nezamjetno ali ipak ima napretka.
              Ne samo u brzini nego latenciji itd.

mjesec kasnije
              2 mjeseci kasnije

Pozdrav, ljudi. Trebao bih vašu pomoć, ako se uopće može pomoći.

Naime, oko 15h sam si čistio monitor s Biobazinim sredstvom za staklo i glatke površine te su mi se prije pola sata, tijekom pokretanja jedne igre, pojavile mrlje na dnu ekrana.

Našao sam savjete da prebrišem s vlažnom krpom, ali mrlja je i dalje tu. Drugi put koristim sredstvo unazad godinu dana, a prvi put nije bilo nikakvih problema.

Da li išta mogu napraviti ili se mogu samo fućkati?

Update: pojavile su se dodatne mrlje