Eto, danas je i to sluzbeno. Intel s Kaby Lakeom i AMD s Ryzenom pokazuju srednji prst Windows 7. Tako ako zelite novu konfiguraciju s tim procesorima, MORATE imati Windows 10. Konacno, ako se mene pita!

Prema zadnjim mjerenjima, Windowsi 7 pokrivaju i dalje oko 47% tržišta te i dalje imaju značajno veći udio od Windowsa 10 na tržištu (oko 25%). IMO, da bi AMD značajno uzdrmao tržište, osim cijenom, trebaju biti kompatibilni i sa što većim brojem OS-a. Gdje je problem u tome da službeno podrže starije Windowse, pa makar i sa ograničenjem tehnologije, ne znam.

Doduše, kažu da Ryzen radi bez problema s Windowsima 7, ali to je valjda namijenjeno samo za one odvažne kojima nije stalo do toga hoće li imati mogućih problema na tom OS-u. Ako i budu, prepušteni su sami sebi. U odnosu na (naj)novije Intele, AMD realno danas konkurira jedino ovim procesorom, makar i to još nije sigurno.

Ne vidim problem da onaj tko hoce najnovije serije cpua ima i nove verzije OS-a.

Bas..a i ne vidim problem u windowsu 10..najbolji windows dosad

pa jesu nakon kaj potrosis 45min da maknes sve gluposti koje su na njima.

Znaci makes sve metro gluposti, stavis pravi start menu i instaliras alternative programe za glazbu,slike, video....
I jos postelas brdo sitnica...

Ne kuzim kak ih nije sramota izdat OS sa tak losim programima koje dolaze s njim i onda jos skroz otezat njihovo ukljanjanje pa moras powershell koristit.

Ne koristim te gluposti..ako pricamo o procesorima i to novim,onda se tu podrazumijeva gaming,a za gaming win 10 je najbolji windows ikad

pa bilo bi zalosno da naprave losiji od proslog lol

revo powershell za uklanjanje programa? Meni je dovoljno stavit defaultni third party program da mi otvara fileove koje zelim, nema potrebe za brisanjem. A to sam radio u svim windowsima, a ne samo desetki. Ako cemo gledat tehnicki, desetka je daleko bolja od sedmice za gaming.

pa bilo bi zalosno da naprave losiji od proslog lol
Ne bi im bilo prvi put 

revo powershell za uklanjanje programa? Meni je dovoljno stavit defaultni third party program da mi otvara fileove koje zelim, nema potrebe za brisanjem. A to sam radio u svim windowsima, a ne samo desetki. Ako cemo gledat tehnicki, desetka je daleko bolja od sedmice za gaming.
ja jednostavno ne volim imat te stvari na racunalu koje ne korisim.
No zanimljivo da mi je windows jednom sve vratil preko update-a haha. Bas su podmukli :)

Da, istina. Cudan im je taj repozitorij azurianja za Win10, i meni je vratio neke programe koje sam maknuo. Sad ih samo zanemarim.

pa jesu nakon kaj potrosis 45min da maknes sve gluposti koje su na njima.

Znaci makes sve metro gluposti, stavis pravi start menu i instaliras alternative programe za glazbu,slike, video....
I jos postelas brdo sitnica...

Ne kuzim kak ih nije sramota izdat OS sa tak losim programima koje dolaze s njim i onda jos skroz otezat njihovo ukljanjanje pa moras powershell koristit.
Programi su takvi kakvi jesu jer MS forsira svoj UWP standard koji je onako još...u povojima. Da se blago izrazim.
Ja sam isto nakon instalacije desetke potrošio valjda sat vremena dok si nisam prilagodio sve za win32 standard. Inače mi rula OS, ako zanemarimo cijelu priču da od korisnika rade idiota pa nemaš više opciju birati koje updateove želiš instalirati.

9 dana kasnije

https://www.youtube.com/watch?v=3rUndzpdo1I

Baš sam htio postat, koja zvijer, ja ako počnem raditi sada uzimam na ljeto 1700, za 330 dolara je nevjerovatan CPU, napokon intel ima konkurenciju i neće više nabijati cijene do mile volje.

Koji je uopće zadnji kvalitetan AMD procesor, Phenom II?

Zadnji kvalitetan AMD CPU je bio FX 8350 ako se ne varam, a prije njega Phenom II X4 onaj quad core. AMD se konacno vraca u igru nakon dugo godina. Jedino sto me strah je premala razlika u performansama, jer Intel je vec najavio 8. generaciju. Supci ce cekati izlazak cijele AMD high end serije i onda vjerojatno izbaciti Coffee seriju s visokim taktovima (i cijenama) kako bi ostali prvi na trzistu.

Ejakulirao sam 3 puta na linusov video.
Sine kako ću potrošit plaću na ovo.

Al pazi cijene!!!  Ovo bi mogla biti prekretnica!

Evo i videa razlike izmedu Ryzena i Intela u Battlefieldu 1. Nisam se mogao ne nasmijati na cinjenicu da AMD na predstavljanju Ryzena, na njihovim konfiguracijama, s njihovim postavkama i testovima ima Nvidia graficke kartice! 

https://www.youtube.com/watch?v=a7sZUbNH4ks