Zero Zgodno, makar me malo brine da pored custom installa mičem pojedine komponente druvera (koliko god bile beskorisne). Inače se uvijek ide na custom i instalira se samo novi driver, HD audio i eventualno PhysX u slučaju nove verzije. Kakav Geforce Experience, kakvi bakarači.
Izgubio sam se ovdje. Zašto bi pobogu koristio audio drivere od nvidije?
DDU od wagnardsofta je tool koji potpuno briše samo drivere i registar povezan sa nvidiom i njegovim driverima. Nemaš se što brinuti. Kad ti instaliraš drivere, napraviš clean install ti i dalje nisi zapravo obrisao stare drivere. Dobar dio informacija se i dalje krije u registru. Ono što DDU napravi je da osim što obriše svaki "fizički" fajl na disku usput i makne svaku stavku u registru vezanu za drivere i load istih.
Registar kojeg mozete učitati preko regedit komande je zapravio knjižica koja se doslovno nikad ne prazni sama od sebe. Kan instalirate windowse to je kao da počinjete čitati knjigu. Na prvoj stranici znaš gdje si stao. Kad dodješ na stranicu 350, nebitno jesi stavio bookmark ili ne i dalje je malo teže otvoriti knjigu nego kao kad si prvi put počeo čitati. Tako je i sa registrom. Vremenom postane knjižnica sa previše stavki.
zato kad brišete program probajte koristit programe poput Revo Uninstallera. WIndows uninstaller je dobar ali pušta tragove. Revo jebeno dilita boga i oca. To je zapravo jedino čime si možete pomoći. Nekad davno tu je bio i CCleaner, najbolji tool za čišćenje windowsa.
Međutim, CCleaner je toliko agresivan u čišćenju da zapravo vremenom napravi više problema nego koristi. CCleaner je zapravo headhunter koji kreće u lov i onda ima tunnel vision na brisanje, nebitno kako ga podesite. Zato osim toola kao što su DDU ili Revo pustite windowse da rade svoj posao.
WIndows 10 koliko god ljudi srali po njemu je vrhunski OS, ali morate pazit.
već kad smo kod toga ako se želite još više zatštit na netu nemojte koristit utorrent već qbittorrent, nemojte koristit adblock plus već ublock origin i ako koristite firefox instalirajte si noscript. i kao free AV zapravo ne mogu više preporučiti Aviru kao software jer su se prodali tamnoj strani. Iako imaju NAJRBZI scanner na svijetu i dalje im sve đabe kad je nemoguće ne instalirati bundled software koji dolazi sa njime. I ako ga deinstlirate automatski će instalirati kad ne gledate. bitdefender je super ali ga ponekad morate instalirati dva put i morate koristit njihov tool da bi ga obrisali jer se roota za sistem što nije loše kad si paranoičan debil poput mene.
usput koristit super anti spyware za čišćenje skupa sa malwarebytesom. znam da ima i onaj neki killbot search and destroy i takvih toolova koji se zapravo koriste u profi branšama za skeniranje ali nema potrebe za time. malwarebytes je super dok skenira ali ga preferiram ugasiti poslije skena. Zapravo kači se sa dosta programa i zna mi rušit igre. Dok sam koristio free trial znao je skidati sve što nije striktno od windowsa jer mu je nivo paranoje na razini Mamića prije nego je pobjedao u bosnu.
i zapravo @Zero neznam opće dal ikoja nova igra zapravo koristi Phsyx kao takav. Ja ga isto stavljam ali onako. Doslovno old tech.
I zapravo se slažem za GeForce Experience, osim ako trebate snimati. shadowplay tech je vrhunac i capture mode mu je 10/10 a ne udara uopće na cpu i gpu performanse a setup mu je idiot proof. Doslovno svaki debil na svijetu može podesit recording i snimat gameplay u top kvaliteti.
i za kraj, DDU nije za igranje. Ako ga mislite koristit a nikad niste mogu napraviti step by step kako ne ujebat ako niste tehnički sposobni za tako nešto. i nije potreno radit DDU svaki install, već svakih nekoliko installa i naravno DDU je obavezan ako stavljate update za vbios.