milicevic87

Po meni ne + nisu naveli model matične ploće i napajanje, a to su obično komponente na kojima se štedi kad se prodaju gotove konfiguracije.

f_i_c_o matična je B550. Nije navedeno koji točno model.
    A napajanje uopće ne piše koje je.

Baš sam gledao cijene dijelova:
    Matična 100€
    Gpu: 570€
    Cpu: 300€
    Ssd: 90€
    Ram: 100€
    Ukupno: 1160€

Tu još nije uračunato, win 10, napajanje i kuciste.

B550 generalno jesu bolje od B450 serije jer moraju podržavati PCI 4.0 i imaju više faza kod napajanja, ali kad nešto kupuješ, onda to moraju i navesti, barem na upit kupca. BF je blizu, pa pretpostavljam da će tad sniženje na neke konfe biti veće od tih 9%, koliko se nudi za prikazanu.

milicevic87 Ta grafička sad maksimalno vrijedi €350, a ni procesor nije toliko. NE KUPUJ

Nikakvi gotovi kompovi.
      Ne isplati se nikako. Te njihove garancije ti uglavnom vrijede samo ako im voziš komp na servis svakih godinu dana koji naravno naplate.
      Rađe uzmi negdje po komponentama i lagano guide na netu za složit ga.

Ako ti treba pomoć, vjerujem da će ti ovdje bilo tko rado pomoći.

chono7 6800XT je bomba! realno drzi se tu negdje gdje i 3080 ponekad iznad ponekad ispod a 50 ojra jeftinija. UF. Nije ni raytracing toliko loš. Iako ne kužim kak 3070 može imati sa RT u 4k bolji fps od 3080 u jednoj igri 😃?

fensisuperstar ray tracing i dlss rade veliku razliku. Amd nije razocarao, ali nvidia opet sabila generaciju. Kao sto sam i rekao na predstavljanju Ampere. 3070 je no brainer, ne znam sta cekas 😁

chono7

Pa meni ne treba grafička još 😃 ja sam rekao da ću čekati nove grafe. čekam ja 2021 da padnu cijene. ovako i onako ide prvo matična i proc.

6800xt brža od 3090 u 1080p, a u 4k sporija i od 3080, bez rt-a naravno. 256bit sabirnica fejspalm.

Heat i 3080 bez dlssa. S time da AMD bi trebao dobiti nesto slicno u buducnosti, a Nvidia nesto slicno SMAu. Predvidam da ce upravo ovo drugo sa boljom sabirnicom u Nvidiji i sa gddr6x memorijom donijeti konacnu prevagu uz ray tracing i to big time