NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
Zero Indy radi sa RTom na high sa 8gb vrama na 1440p. Vec sam postao na forumu i zajebavali smo se ja i @Deadwalker
Pod radi mislim na visok fps uz “zrtvovanje” streama high res tekstura ispred tebe, gdje ako se zagledas mozes vidjeti liniju odnosno granicu. Sto vecina igraca, kako bi se ovdje reklo, nece ni vidjeti. Vidis da ne vide ni ps3 teksture u igrama iz 2025.
Već smo o tome raspravljali, ali da ponovimo: Dokle god je 4060 s 8GB na vrhu, bit će dovoljno (Po Steam hardver anketi ~75% grafičkih kartica ima 8 ili manje gigabajta). Ne zato što developeri žele, nego što MORAJU.
Cijene su lose za AMD kartice. Nasi specijalci traze i po 1000 eura za XT verziju
Iskoristi prednost EU trgovina, osim ako nisi van EU na Balkanu…cijene ce se stabilizirati kroz neki period a glavni faktor je Nvidia koja mali brojem kartica utjece na podizanje cijena svih kartica na tržištu, faktor je sto Amd nema referentne modele pa proizvođaci dizu cijenu ovisno o potražnji…bit ce bolje, valjda…
Tech Yes City na youtubeu tvrdi da su mu trgovci rekli da slijedi kriza grafičkih kartica kao u doba kripto korone najmanje do kraja godine, bit će dostupne na kapaljku. Tako da, ako nekome hitno treba grafička, da ne odlaže kupnju.
Taman
Toliko o perspektivnosti PSSR-a. Dalo bi se zaključiti da je Sony to morao razviti i ranije zbog PS5 Pro, ali očito da će se prebaciti na AMD-ovo rješenje uz kolaboraciju. Možda obje tehnologije i nisu toliko drugačije s obzirom da FSR 4 zahtijeva i hardversku podršku. U svakom slučaju dobro što rade obje firme na zajedničkom rješenju, koje bi trebalo biti primjenjivo i na PC-u.
Zero Cerny je rekao da će AMD koristiti PSSR libraryje u FSR4 i dalje, oba modela su rađena u kooperaciji, kao i druge(i vuduće) tehnologije što je Cerny dosta detaljno objasnio u obom zadnjem velikom intervjuu
Zero U svakom slučaju dobro što rade obje firme na zajedničkom rješenju, koje bi trebalo biti primjenjivo i na PC-u.
Ova suradnja je ocekivana za dobrobit cjelokupnog gaminga, Sony je jedina konzola koja ima održivost i konstantnost, za Xbox se ne zna u kojem smjeru idu.
Amd sada ima kvalitetan AI hardware za Upscale i RT a dobar balans uloženo/dobiveno je najbitniji, tu ce PS6 briljirati a vjerovatno i buduci Radeon Udna proizvodi.