Barem netko osigurava dovoljne količine za launch, ili se tako čini.
NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
- Uređivano
Znači izdajica roda svoga, kako bi rekao čika Bri.: p
Btw.
chono thx. tu se vec vidi sta su radili. Na kraju krajeva 9070XT je jako blizu 5080, ukupno kroz sve testove u cistoj rasterizaciji je nekih 10% jaca od 4070Ti Super preko svih testiranih rezolucija, dok je sa RTom u igri nekih 3% slabija.
Ovi testovi su su mi zapravo vise rekli koliko je 50 serija zapravo losa i blizu 40serije.
Prika ja sam iz Đakova
- Uređivano
Zero S 12 GB već trebaš razmišljati koliko si blizu tome, a već vidim da loših portova neće nedostajati ni u budućnosti. Ako već ugrubo plaćam 1000 eura za karticu, to je ta neka stavka ispod koje ne bih.
Detaljan video koji prikazuje da Vram u nekim igrama cak i na 1080p sa RT ide od 13-14gb (Indiana Jones), na 1440p sa RT je isto od 13-14gb (Spider Man Miles Morales). 5070 je 1440p kartica i RT je sve više prisutan a u nekim igrama se ne može ugasiti, 12gb na 1440p (sa ili bez upscale) sa RT ce biti problem za dosta 2025-2026 AAA naslova.
Zero Indy radi sa RTom na high sa 8gb vrama na 1440p. Vec sam postao na forumu i zajebavali smo se ja i @Deadwalker
Pod radi mislim na visok fps uz “zrtvovanje” streama high res tekstura ispred tebe, gdje ako se zagledas mozes vidjeti liniju odnosno granicu. Sto vecina igraca, kako bi se ovdje reklo, nece ni vidjeti. Vidis da ne vide ni ps3 teksture u igrama iz 2025.
Već smo o tome raspravljali, ali da ponovimo: Dokle god je 4060 s 8GB na vrhu, bit će dovoljno (Po Steam hardver anketi ~75% grafičkih kartica ima 8 ili manje gigabajta). Ne zato što developeri žele, nego što MORAJU.
Cijene su lose za AMD kartice. Nasi specijalci traze i po 1000 eura za XT verziju
Iskoristi prednost EU trgovina, osim ako nisi van EU na Balkanu…cijene ce se stabilizirati kroz neki period a glavni faktor je Nvidia koja mali brojem kartica utjece na podizanje cijena svih kartica na tržištu, faktor je sto Amd nema referentne modele pa proizvođaci dizu cijenu ovisno o potražnji…bit ce bolje, valjda…
Tech Yes City na youtubeu tvrdi da su mu trgovci rekli da slijedi kriza grafičkih kartica kao u doba kripto korone najmanje do kraja godine, bit će dostupne na kapaljku. Tako da, ako nekome hitno treba grafička, da ne odlaže kupnju.
Taman