NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
fensisuperstar pobjednik cega? nisam upucen u spiku
- Uređivano
chono7 pa tko moze pogonit nativno ove rezolucije na oledu u visokim rezolucijama, gsyncom i imati ovakvu kvalitetu?
LG. ostali se mogu sagnuti.
fensisuperstar eto. A ja bi i dalje uzeo Panasonic ili Sony OLED. Pa se postavite na glavu s LG-em.
kad si sony fenboj :p čak i panasonic
nema tu. treba ti mala doza gamepassa da te riješi tih đavoljih muka
fensisuperstar ne, nego mi je kvaliteta slike bitnija od HDMI 2.1
Ti fakat hoces reci da sony ima 8k oled koji cijenom i kvalitetom slike parira LGu?
A Panasonic je jedan od onih brendova tipa Olympus koji su popularni samo na području bivše juge jer su ih proslavili gasterbajteri devedesetih.
Nitko ne spominje Panasonic kao relevantan brand kad se govori o TVima. TLC, Vizio i Hisense ih peru ko male bebe za bolju cijenu.
Kupi Grundig ili Telefunken onda.
de maknite te rasprave o inferniornijem komadu hwa, a to je TV, iz ove teme o grafama! Bjezi! Via!
8K nije mainstream. Neće biti još dugo. Kad bude, onda će se uspoređivati kvaliteta slike na TV-ima za obične smrtnike. Uostalom nama na PC-u su i dalje bitniji monitori i tako će ostati i dalje. Što se toga tiče, LG ima jako dobre UltraGear monitore.
- Uređivano
fensisuperstar yup. Ja stvarno hoću reći, da kaj se tiče filmova i serija, Panasonic i Sony imaju bolje OLED-e.
LG OLED je kompletniji TV, da se razumijemo. I Future proof je. I svaka im čast na tome. Jebeno se trude i zalažu i guraju naprijed. Usvajaju sve najnovije tehnologije. Sve pet.
I razlika u kvaliteti nije ogromna, nije ni velika. Ali postoji.
wooddiebone ti si pak skroz fulao.
Znači, da, slažem se ako gledaš omjer dobiveno/uloženo. Panasonic je u kurcu. Ovaj tvoj trojac ubija.
Ali ako gledaš kvalitetu prikaza za filmofile, Panasonic je top choice. Prema stručnjacima. Ne prema udjelu na tržištu.
Što se TV-a tiče, već se spominje 16K https://robbreport.com/gear/tvs/sony-16k-crystal-led-tv-2869489/ - sada izgleda suludo i preskupo ali tako je bilo i s FULL HD-om , 4K ITD... Sjećam se kada sam davne 2009. na gameplay forumu pisao o Super Hi-Vision koji je danas poznat kao 8K i eto ti sad...
Kada govorimo o PC monitorima, čisto sumnjam da je većina uopće prismrdjela pravom 4K monitoru.
Tzereen yup
pa no čekam koji je to model. usporedi ovaj sa linusovog videa. Mak ne bude neki drugi 8k oled. comparison svega. Ovako priče Sony je bolji od LGa u tehnologiji u kojem je LG doslovno glavni je bs. Mozda imaju neki model koji je bolji od nekog LGovo u nizem cjenovnom rangu, ali ako uzmeš top model oleda kod LGa i Sonya, LG ga gazi onako koliko će microsoft zgaziti sony sa akvizicijom zenimaxa. Ovo zadnje je šala ali primjer je dostojan.
To je kao da kažeš da netko može proizvesti bolji LCD panel od sharpa. Ne može jednostavno je fizički nemoguće. A te spike da je bolje gledati filmove i to, to su priče od prošle generacije. sa novim LGovima koji podržavaju sve moguće tehnologije na top modelima imaš mod sa kojim gledaš filmove onako kako su zamišljeni. Doslovno se panel sam prilagodi i boje i sve. Ono teško gaženje.
To ako sony ima svoju tehnologiju jednog dana i sa njom ima bolji i kvalitetniju sliku. Apsolutno da, nema frke. Ali kod Oleda je tata LG. I to ćeš vidjet na svim reviewima novih modela koji su spremni za ps5, xbox i drkađije na 3090/80.
- Uređivano
Tzereen
Samo OLED su im kvalitetni.
LCDi su im ispodprosječni.
Al neću oftopičarit. Dobio sam upozorenje.
- Uređivano
fensisuperstar
Raspišem ti se detaljnije od doma navečer.
I stvarno, bez uvrede, ali ovdje niste toliko potkovani. Neke teorije jednostavno ne drže vodu. Razumijem da je ovo pretežito gejmerski forum pa vas je sad taj gsync i HDMI 2.1 kupio skroz.
Vjeruj mi, entuzijastično pratim ovaj segment tržišta već 10+ godina pa znam kak stvari stoje. I ne govorim fenbojski koliko god to vama ispalo.
wooddiebone
Slažem se. Ja sam se i referencirao na OLED.
Ako nema, otvorite temu za TVe, i rokajte po oledu.
wooddiebone Samo OLED su im kvalitetni.
LCDi su im ispodprosječni.Al neću oftopičarit. Dobio sam upozorenje
LG?
Imam monitor LG WK600 29" 21:9 par godina i nisam mu našao manu, od fenomenalnih kontrola putem male gljive poput gameda, izvrsne slike i super cijene, za 1600 kn koliko je tada koštao puna šaka brade i ne mislim ga mijenjati.
UWLG 50UK6470 TV, dobio u full HD modu 120 hz i to mi sjelo skroz neočekivano, i bez toga bi bio fenomenalan VA TV jako niske cijene, super niskog input laga i zbilja odlične slike za sve potrebe. Tu je pet godina garancije od LG-a.
Oba ekrana koristim intezivno za gaming i ne vidim tu ništa ispodprosječno. Brijem da nisam ni mogao bolje uloženo/dobiveno.
Sterlok
Mislim na Panasonic.
Evo da ne dobijem opomenu:
Meni se Nvidija jako sviđa, puno više od AMDa. Ja bi htio RTX 3080, ali kasne u državu. Ja bi htio ostaviti kaparu za 3080, ali ja još ne znam kakve će bit cijene pa da se ne zajebem.
AMD ne bi htio, ne sviđaju mi se i imaju loše drajvere.
- Uređivano
fakof. u ovoj temi su grafičke i monitori itekako vezani jedni sa drugima. Pričamo o tome koja grafička može na kojem uređaju dat najbolju sliku i obrnuto. Nema tu kaj KURAC PALAC JAGNJETINA vuco
uglavnom. @Sterlok to što je LG složio monitor ne znači da je LG napravio matricu
ne znam o kojem se modelu radi morao bi guglati ali prije X godina LG je masovno kupovao panele od sharpa. U tih nekoliko serija jedni od najkvalitetnijih LCDa su u biti LG modeli sa srcem sharpa.
ali vidiš sad obrnutu sliku SHARP sad kupuje OLED panele od LGa za svoje televizore. Tak da sharpov 4k oled 120 fps je u biti LGov panel.
Samsung s druge strane uzima LCDove od sharpa jer prestaje proizvoditi lcdove i totalno se prebacuje na drugu tehnologiju. Na kraju ovo je jedna velika jebena mreža od kojih svatko kupuje od svakoga ono što njemu najviše treba.
isprike @yakuza_stinger sa ovime gore samo sam se šalio malo
znaš da te volim <3
Dude, quotao si lika koji je neaktivan, lul.