pravednik Meni nema smisla da netko ko slaže gaming PC gleda na 100-200 eura razlike između grafičke, AMD vs. Nvidia.

Nisu svi pijani Rusi da se tako razbacuju, vec za 800Eur slozis komplet PC sa Ryzen 5600 i Rx 6800 XT, kome to nije solidan gaming PC onda nema smisla ici dalje u dubioze…

pravednik

da besplatna, slično kao i freesync, moraš kupiti monitor ali ne moraš kupiti nvidia chip u monitoru koji je skuplji, ovako je tehnologija dostupna svima i postaje standard.

AMD je inferiorniji od nvidije i nisam fan ni jedne korporacije, kupujem uloženo dobiveno bez obzira na brend. Kak tebi ne igra ulogu 200 eura tak meni ne igra ulogu da li je nvidija ili AMD, nego tko nudi više za manje novaca. Kupujem jedne i druge, tj. kupovao sam. ovo je zadnji komp u životu, kupuje se buduća konzola, eventualno polovna grafa. ne zato kaj nemam, nego jer se osjećam loše kad me netko vuče za nos.

A to kaj je AMD inferiorniji od Nvidije meni uloženo/dobiveno ne znači ništa. Kupio sam novu RTX 3060 Ti za 3900 kn jer je u tom trenutku slabija RTX 2800 Super koštala oko 6000 kn.

Kaj se AMD-a tiče mogu sutra propasti, meni niti iz džepa niti u džep. A Nvidiju nabijem na qurac 😃

stitrek

PC za 800 eura jeste gaming ali nije toliko bolji od konzola.

PS5 je 450-500 eura.

PC sa periferijom 800-900 ako igraš na TV-u bez monitora.

Ako se slaže gaming PC onda staviš nešto duplo bolje od konzola a ne RX 6800XT i ryzen 5600X jer će taj PC biti absolute na kraju generacije a PS5 bude vrtio igre isto ili bolje.

Tak je bilo sam last genom, PS4 vrti Forbiden West dok neke grafičke duplo jače nemogu.

Ali dobro svakom svoje.

pravednik Ako se slaže gaming PC onda staviš nešto duplo bolje od konzola a ne RX 6800XT i ryzen 5600X jer će taj PC biti absolute na kraju generacije a PS5 bude vrtio igre isto ili bolje.

A je deset Bralle😁, navedeni Cpu Ryzen 5600 i Gpu 6800 XT su dosta snažniji od onih koji se nalaze u PS5 konzoli (APU), tako da nema smisla raditi usporedbe sa konzolom.

Solidan PC je uvijek dovoljan za jednu generaciju od 5-6 godina, uvijek bilo i bit ce, oni koji hoce high-end ce i platiti po tim cijenama.

10 dana kasnije
      12 dana kasnije

Izašla prije pet godina, 400$ i svježi testovi…po meni i dalje jako dobra kartica nakon pet godina.

5 dana kasnije

RDNA 4 ce vjerovatno koristiti Gddr6, fokus na prihvatljive cijene za niži i srednji segment gaming kartica.

Now based on the latest rumor from @Kepler_L2, it looks like the AMD Radeon RX 8000 "RDNA 4" GPUs will be utilizing GDDR6 memory and no special or faster variant. They will stick with the just 18.00 Gbps speeds which are slightly lower than the current fastest models such as the 7900 XTX or the 7800 XT. The Radeon RX 7900 GRE, RX 7700 XT, RX 7600 XT & the RX 7600 feature 18 Gbps dies.

Deadwalker Znaci ništa novo.

Kljuc je imati odlicnu cijenu za solidne performanse u srednjem segmentu, npr. 7900XT rang za 400-500$, da li je to moguce vidjet cemo.

IMO AMD nek se drži kartica do 500 eura, nek budu kako treba uloženo/dobiveno i super. Ove od 1000 eura uz 350 W TDP im trenutno kupuju rijetki manijaci.

chono odustao je AMD odavno da bude ozbiljna konkurencija, iz generacije u generacije rade proizvode koji popunjavanju budget segment jer tu jedino mogu donekle konkurirati. Da pretpostavim, iduća generacija imat će 30 GB vrama?

Pa da, ako graficka ima vise vrama, vise i troši.

Bolje nego da fali.

vidi razliku RTX 4060 Ti 8 vs 16 gb vrama na 1080p

Mislim da smo to već apsolvirali, to je otužno launch stanje TLOU porta. Na 1080p ultra je sumanuto da jedna igra troši 12 ili 13 GB i koliko se sjećam, stvari su dosta popravljene naknadno.

Zero

Video iz tog isjecka je izašao prije pet dana, valjda je usporedba aktualna (sa updatovima TLOU) između 4060Ti 8gb i 16gb verzije.