fensisuperstar je, preporod je, ja ovaj Dell ne mijenjam dok ne crkne
NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
fensisuperstar Sjećam se prije par godina kad sam frendu slagao komp i uzeo mu 144Hz monitor, tip se na njemu jedno igrao jedno tjedan dana i pitam ja njega kakav mu je, kaže odličan sve leti, samo da bi mi nakon tjedan dana rekao da se cijelo vrijeme igrao na 60Hz
Probao sam i 60 i 120 i 144 sada i 240 Hz, znaci sve ispod 90-100 FPS-a jebeno šteka, nema šanse da se na ista drugo možeš vratiti kad si to iskusio.
Zero To je tvoja percepcija, ali novac nije isto vrijedio prije 20 godina
Ne zanimaju me opravdanja, cijena konzola je jako konkretna i nije uopće rasla ili vrlo malo, cijena grafičkih kartica nije korektna. Ako se stanje ne promijeni ne zanima me više kupovina grafičkih kartica pored ovako dobrih konzola, po ovako dobrim cijenama.
Pa mid range (console like) ti je ostao isti, a nudi vise nego ranije. Razlika izmedu high enda i konzola nije bila nikad veca, ali to ces i platiti. Hvatanje 100+fpsa i slicno je privilegija, platit ces to.
Iduća xbox konzola izlazi za dvije godine po glasinama, pa bumo vidjeli kakva bude situacija. Jedno je sigurno, ne plaćam cijenu koju su trenutno postavili za grafičke kartice makar se ostavio gaminga, nema šanse. Nije da ne mogu, ali jednostavno ne želim. Bit će nova konzola za dvije, tri, pet godina, nebitno kada, ali to je to
Polako, prvo ide pro verzija. Nacekat ces se do slijedece generacije, ako je i bude uopce
- Uređivano
Polako da, miran sam ja imam odličan PC koji sve vrti, razmišljam unaprijed i razmišljam o isključivo xbox konzoli i game passu, sony me ne zanima po ovim cijenama igara. Ne namjeravam plaćati više od 15 eura mjesečno za gaming i da se stalno igram kroz godinu
fensisuperstar ma nemoj mi reci da si se preporodio
Izmedu ostalog gsync stize i na GeForce Now.
Vise o samom techu:
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/g-sync-pulsar-gaming-monitor/
Ne kužim, što vise ne mora viti HW kao do sada?
- Uređivano
prayer nije HW vec neko vrijeme, samo je pitanje stize li na sve gsync kompatibilne ekrane ili na ove nove serije.
Edit: @prayer ovo sa Remixom je preludo, zamisli sve one stare dragulje odigrati u novom ruhu. I jos k tome AI pomaze moderima sa teksturama i mogu nakeljiti RT. Zasto bi zaista netko kupovao AMD karticu?
- Uređivano
Nego. dugo me nije bilo. Jel' Nvidia i dalje najbolja i ostali su samo sprdnja i tosteri? Ima kakvih vijesti o 5090?
Šalu na stranu 4080 Super mi se čini kao ok upgrade sa 3080
Sterlok Cijena konzola je i više nego korektna i sam gaming sad na PS5 je daleko jeftiniji i sveobuhvatno kvalitetniji nego na PS3 i PS4 npr. Cijeli paket, kontroler, 3D zvuk, brzi SSD, PS Extra, periferija itd. Još ako izađe Pro verzija- totalni no brainer.
Govoriš da je 60fps sa FG vrlo loše iskustvo igranja. Za MP da, za single player igre nije. Da se razumijemo, govorim o 99% 60fps sa normalnim odzivom sistema. Ako imaš velike dropove, smanjuješ postavke. Kod frejm generation je ekstremno bitan Nvidia Reflex koji smanjuje sistem response time. Uz G sync kompatibilan monitor to ne da nije loše iskustvo nego je eye candy npr u Cyberpunk koji da se razumijemo i na PS5 izgleda super i vrti se potpuno glatko.
Pošto stalno editiram videe iz igara i pregledavam materijal frejm po frejm u procesu , mogu reći da FG ne smanjuje kvalitetu, pogotovo toliko da bi neiskusan korisnik registrirao kod gledanja.
somethingwrong da, Reflex je cudo, nakeljio sam na high u CP77 i gustam.
Kaiserus a ca mislis? sto je najbolje Remix ce raditi na svim karticama koje to mogu vrtit, a RTX grafa ti treba samo za razvoj takvog moda odnosno remakea. E sad, kako ce se vrtit na AMDu, to je druga stvar
somethingwrong Govoriš da je 60fps sa FG vrlo loše iskustvo igranja. Za MP da, za single player igre nije.
FG cak i ispod 60fps radi solidno, a dobra stvar je to sto ga Amd ima za sve igre, znaci cak i entry kartice kao npr. Rx 6600 rade dobro sa Afmf.
U drugom taboru:
"AMD revealed only two new games that will support its FSR 3.0 Frame Generation tech. These two games are Like a Dragon: The Man Who Erased His Name and The Talos Principle 2."
- Uređivano
somethingwrong ijena konzola je i više nego korektna i sam gaming sad na PS5 je daleko jeftiniji i sveobuhvatno kvalitetniji nego na PS3 i PS4 npr. Cijeli paket, kontroler, 3D zvuk, brzi SSD, PS Extra, periferija itd. Još ako izađe Pro verzija- totalni no brainer.
Kaj se hardvera tiče nemam pritužbi, odlična konzola ali ja ne namjeravam plaćati 70 eura za igru, jer na game passu ju iznajmim za sitne novce. Mogu bez Sony ekskluziva…ak se baš zaželim uzmem konzolu na kraju generacije i odigram desetak ekskluziva za sitne novce kad su na rasprodaji pa sve prodam dalej. Tak sam napravio sa PS4 slimom.
somethingwrong Govoriš da je 60fps sa FG vrlo loše iskustvo igranja. Za MP da, za single player igre nije. Da se razumijemo, govorim o 99% 60fps sa normalnim odzivom sistema. Ako imaš velike dropove, smanjuješ postavke. Kod frejm generation je ekstremno bitan Nvidia Reflex koji smanjuje sistem response time. Uz G sync kompatibilan monitor to ne da nije loše iskustvo nego je eye candy npr u Cyberpunk koji da se razumijemo i na PS5 izgleda super i vrti se potpuno glatko.
Za multi nitko ni ne pokušava koristi FG, nema smisla. Za SP je neki konsenzus da sve ispod 60 pravih fpsa nema smisla, pa tek onda FG.
stitrek FG cak i ispod 60fps radi solidno, a dobra stvar je to sto ga Amd ima za sve igre, znaci cak i entry kartice kao npr. Rx 6600 rade dobro sa Afmf
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-23-30-afmf-tech-preview
AMD sam ne preporuča da se koristi ako nemaš barem 60 pravih FPSA
"AFMF is recommended to be enabled while the game is running at minimum fps of 60."
Nope, nvidia FG radi uredno i na 30fpsa.