Sterlok gdje sam ja rekao da razlike ne postoje?

gdje sam ja tvrdio da si ti to rekao

Sterlok Zar trebam tvrditi da vidim input lag ili da osjetim latencije uz vsync ako ja to ne primjetim tj. ne vidim?

gdje sam ja rekao da trebas tvrditi?

Sterlok Ti meni želiš pojasniti da razlike postoje a ja ti kažem da postoje ali da su meni. nebitne i da ih ne vidim.

ne. ti si meni postavio pitanja na koja sam ti ja odgovarao. vise puta sam napisao ako ne primjetis razllike da je onda sve super i samo rokaj.

Upravo si rekao post iznad da mi pokušavaš objasniti da razlike postoje.

Sterlok ali nisam rekao da ti tvrdis da ne postoji vec samo objasnjavao kako utjece na iskustvo i da te razlike postoje. ja ih osjetim, netko ne i to je to.

Što na kraju ispada da je vsync sasvim upotrebljiva tehnologija koju ljudi koriste. Meni je odlična, nezamjenjiva, bolja od freesynca, fastsynca ili adaptivsynca, radi mi apsolutno stabilno, anulira trganje ekrana 100% i ja ne vidim baš nikakvo kašnjenje. Kod ostalih sync tehnika vidim, više ili manje trganje ekrana što mi je neupotrbljivo igranje jednom kad se navikneš bez istoga

Ti vsync izbjegavaš, fsr 3.0 ti je meh i sve pet. Ja navodim supratna iskustva i nadam se da će AMD omogućiti fsr 3.0 za sve. Ako ga omogući palim witcher 3 u RT modu uz frejm generator, ak ne igram ga bez toga, samo primjer.

Sterlok pa vsync ima svoje dobre strane. to nitko ne osporava. gsync i freesync su zapravo isto sto i vsync.

moje pitanje je dali znas uopce zasto se javlja screen tearing? isti mozes rijesiti i bez vsync. sinkorniziras refresh rate monitora sa framerate-om graficke karte i rijesio si se screen tearinga.

Nemožeš, imam 75hz monitor i 60 hz tv ako fiksam fps na 75 ili 60 trganje si dalje pojavljuje. Ako upalim freesync na monitoru, i ograničim fps ispd 75 opet ga ima a radi mi u rasponu 48-75 hza i uredno prolazi nvidijin bench za gsync.

Fiksanje fpsa sam radio u driverima ili i u igrama koje to imaju u opcijama. Fps brojač uredno prikazuje fiksan fps ali trganje nije anulirano, nekad posred ekrana a nekad o donjoj trećini.

Kako mogu anulirati trganje ekrana bez vsynca?

Sterlok ako imas npr monitor 100hz a igra ti ne prelazi 100fps neces imat tearing. On se događa jer je fps veci od refreshrate monitora.

U tvom slucaju ako npr x igra postize 80fps, a ti imas 75hz monitor onda ces imati tearing. Mozes cappati graficku na 75fps i to bi takodjer u teoriji trebalo ukloniti tearing. Ja ti ne kazem da ne trebaš koristiti vsync, samo da on nije bas toliko nuzan koliko neki misle. Takodjer neke igre imaju u postavkama fps cap.

1$=10 kn kad su grafe u pitanju bilo i bit će, očekivana cijena. 100$ pre skupa.

chono Ima već €100 jeftinijih. Jedan 8 pin konektor, napokon grafička za mene.

Heat ja sam postao ove nase lopove. 800+ eura eeeeej