fensisuperstar koliko ti se graficka mora grijati da radiš undervolt? Moja pod opterećenjem ne ide više od 71-2 stupnja.
NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
- Uređivano
fensisuperstar Okej, po staroj logici OC-a, da bi nešto bilo stabilno (a to je valjda najvažnije) na većoj frekvenciji, za to obično trebaš više energije. Ako imaš default voltažu, znači da imaš i veći plafon za OC koji još nisi ispitao u slučaju da imaš aftermarket karticu s boljim hlađenjem. Ali obično takve kartice ionako dolaze s početnim tvorničkim OC-om, tako da...čemu to, baš zajebancija za ekipu koja radije voli brojati sličice nego ustvari igrati igre.
Zero zato kažem, meni ima smisla ako koristiš gaming laptop pa želiš svesti na minimum prekomjernu buku ventilatora. Na desktopu ako se nešto previše grije uzmeš bolje kućište / napraviš bolji airflow.
Deadwalker da mi grafa ode 72 ja bi zvao DVD btj
pa nije samo to. manje struje troši. drugo ako imas slabije napajanje to ti je benefit jer ti nece gasit PC.
ima benefita kod undervoltanja. prvo ne mozes sjebat hardver, kad overvoltas i clockas mozes sjebat hardver na nacin da dizes temperaturu graficke i automatski silujes vram koji pati od viših temperatura. imaš hrpu youtube videa koji objašnjavaju u detalje što se dešava kad overclockaš i dizes voltažu.
Zero Okej, po staroj logici OC-a
i drzi se toga. Po staroj logici. OC danas je potpunod druga stvar. Grafičke imaju limitere na sebi pa ne mozes raditi gluposti kao nekad sa kojima instabrickas grafu. moguće je, pogotovo na 3080 undervoltati na 0,9 i dignuti takt malo a da ti grafička i dalje bude stabilna, potpuno sa manjom temperaturom i 2-3% bolji performansama. ali ako clockas memoriju previše, "ishabat" ces ju sa temperaturom. Ako spustis voltazu i stabilno je dobro je, ako spustis previse voltazu i ne srusi se znaci da ti grafička ignorira settingse. to su ti jedina pravila.
fensisuperstar ok, ako imaš slabije napajanje zbog stabilnosti, no manje struje da će trošiti… bolje ti je onda jednom tjedno manje upaliti perilicu rublja ili pećnicu
(druga stvar ako radiš mining i komp radi non-stop pod opterećenjem, i to kuzim)
Deadwalker no manje struje da će trošiti
naravno da će trošit manje struje trošiti. Većina op napajanja ima eco mod koji jednostavno niti ne pali ventilatore kad su niže temperature u pitanju manje napona treba manje se grije i manje struje troši
Mislim sve je to povezano
fensisuperstar Ja sam undervoltao proc koji sam OC-ao, ali samo zato jer matična "ne kuži" da su vrijednosti postavljene previsoko u slučaju auto moda. OC s grafičkima nikad nije imalo osobitog smisla iz mog iskustva (ponajviše zbog manje stabilnosti na duže vrijeme u igrama), ali evo, svatko ima svoje veselje pa ako baš želi undervoltati GPU, pretpostavljam da je super što može. Power menadžment na današnjim GPU-ima bi morao biti pouzdan i za laika, to što stavljaju limitere za blentavce koji mogu uništiti hardver je samo plus. Ja i dalje ne vidim neku poantu s undervoltanjem za prosječnog korisnika.
fensisuperstar razumljivo da ćeš ustediti na potrošnji struje, no point is, mnogo bolja je ušteda ako smrdiš u istoj odjeći 10 dana
- Uređivano
Zero Ja i dalje ne vidim neku poantu s undervoltanjem za prosječnog korisnika.
što je tebi prosječan korisnik u ovoj situaciji? prosječan korisnik neće ni kupit 3080. Prosječan korisnik kupuje xx60/xx50 seriju.
Deadwalker razumljivo da ćeš ustediti na potrošnji struje, no point is, mnogo bolja je ušteda ako smrdiš u istoj odjeći 10 dana
slusaj ako se drzis dnevne higijene mozes biti u istoj odjeći 10 dana bez da se usmrdiš
fensisuperstar kaj nije da se te cijevi od vodenog hlađenja isto sjebu s vremenom, sjećam se da sam viđao da se guma počne ljuštit nakong nekog vremena. Ja imam Coolermaster Haf X još od doba kad mi je Deadwalker bio urednik . Veliko đubre puno ventilatora, nikad problema sa temperaturama.
A grafa je 1080 već jako dugo, zasad sve radi bez beda na njoj na 2k rezi. Evo jučer si složio RE2 remake u VRU, izgleda predivno jadi jebeno.
deathwish kaj nije da se te cijevi od vodenog hlađenja isto sjebu s vremenom
sjećam se da sam čitao negdje na redditu kad je tip rekao da ima AIO vodeno hlađenje i da ga je strah da mu pumpa ne rikne. na što mu je drugi redditor rekao da je skroz ok jer ako koristi PC 8 sati na dan ima samo 16 godina prije nego pumpa umre. Cijevi/Gumice on the other hand sigurno mogu trajati 4-5 godina.
fensisuperstar meni je riknula pumpa na Corsair AIO nakon 3 godine
Custom NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti cards listed for at least $3654
https://videocardz.com/newz/custom-nvidia-geforce-rtx-3090-ti-cards-listed-for-at-least-3654
Da mi APN subvencionira karticu i dalje ju ne bi mogao priuštiti... Jebemti grafičke...
Za te pare rijesim strujni prikljucak i vodu u kuci. Aj bok...
- Uređivano
Igrivo
Heat Igrivo
Ajde kripto još malo dolje pa da mogu grafu kupit