manualno overclockanje je stvar prošlosti 😃 pogotovo na novim matičnim pločama u kojima loadaš profil za cpu, a xmp postoje odavno.
To je retardproof. Uzmi primjer Kaiserusa. Čoek ima top of the line cpu gpu kučište. Momak nije entuzijasta. Momak ima para, firmu koja to može platit, i imao je POTREBU kupit takav PC, radi posla. I ja sam mu pomogao složit PC, u vremenu kad su cijene bile jos uvijek normalne da se razumijemo. ima para za uzeti ne jednu već dvije 3090 on to nije napravio zato što je on možda malo onako lud kad ga prsne ali nije BUDALA. Iako sad serucka za tih 2 giga rama, za njegove potrebe gaminga i posla taj je PC savršeno složen. Režem kurac na komade od 24 cm svaki ako sam u krivu. No čak i kad imaš para kupit grafu sad po ovim bezobraznim cijenama je čisti debilizam. A ako nemaš para? E onda ga možeš fućkat i ispod stola dućkat. Osoba koja iskešira 12-14 soma za grafičku sad nije entuzijasta već gigabudala. Meni je žao ako se netko nađe uvrijeđen, ali budimo realni.
igranje u 4k ultra sa 60+ fpsa nije potreba već luksuz, barem na PCu. Standard je i dalje 1080 do 1440p vjerovao ti meni ili ne. A to da se financije mogu riješit, to neću komentirati, znam ljude koji su dizali kredit da kupe grafičku radi mizernog upgrejda. Takve ljude otvoreno zovem debilima. Ja sam na 1080p gamingu, zadovoljan. Imam keša da si kupim čitav setup, jebeno sam se potrudio zaradit.
Ja sam PC entuzijasta teški, ja baš volim uštimavati sve, od settingsa do svega da mi PC iskoristi zadnju trunku snage za najbolje performanse. ali vjeruj mi niti u jednom trenutku mi ne pada na pamet kupit grafičku koja originalno košta od 800-950-1000 eura za cijenu od 2000 2500. Da imam sve pare ovog svijeta ne bih kupio, znaš zašto? Zato što još uvijek u glavi imam malo pameti i sigurno neću sudjelovati u ovom debilizmu ponude potražnje. Boli me dobrano kara za to.
A to za ekrane. Čoek uzeo sad C1 za 6000 plus kuna. Ubo dobro a? Fakat ne vidim potrebu uzimati nešto 3 put skuplje od C1 za gaming 😃 sori ljudi. taj ekran je savršen. Sve ostalo je pričanje gluposti i fantaziranje ljudi koji svoj novac očito ne cijene dovoljno. Mislim boli me kifla tko kako troši pare što kupuje i kako provodi svoje vrijeme. Ali jednostavno nemojte prodavati maglu ljudima koji sastavljaju PCeve drugim ljudima godinama, koji se u tehnologiju kuže malo više nego marica u krivi kurac. Držimo se realnosti, a malo manje theorycraftanja.