NVIDIA rumored to launch GeForce RTX 2060 with 12GB memory by January 2022
NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
I dalje se događa. 3xxx će umirat kao R9 390 u prošlosti.
Kaj ono... GDDR6X?
"Far Cry 6 needs more VRAM than the Nvidia RTX 3080 has to load HD textures | PCGamesN" https://www.pcgamesn.com/far-cry-6/hd-textures-nvidia-rtx-3080
samo loša optimizacija moj @wooddiebone
This isn’t the only performance issue it suffers from, as the same report also criticises Far Cry 6’s processor optimisation. The game seems to play nicely with gaming CPUs featuring better instructions per clock (IPC), but HyperThreading can sometimes tank your frames by as much as 10fps, so you might want to disable it in the BIOS before booting.
Da, napisao sam u gaming tech temi.
Inače ova igra je AMD sponsored pa možda i to igra ulogu.
AMD kartice su nabijene RAM-om.
Isto kak Nvidia namjerno sjebe refleksije u igrama gdje reklamira RTX.
Ili ih imaš uz ray tracing ili ih opće nema.
Primjer Control. Mogle su biti klasične simulirane ali ne oni ih potpuno ugase zbog gore navedenog razloga.
Poanta je još uvijek da je 10 GB premalo.
Pogotovo za tu cijenu.
Doslovno godinu dana nakon izlaska grafičke, više nije dosta.
Nebitan je razlog. Mene kao gamera zanima samo posljedica.
Jedino je premalo u Ubisoft igrama. I wonder why.
Bit će to slučaj i s drugim studijima s vremenom, mislim tu ponajprije na Acti i EA. Nije da nedostaje memorije i da se to ne može optimizirati, već će radije portati igru kojoj je dostupno čitavih 16 GB na konzolama bez ulaganja dodatnog novca i truda. A najveće tankanje performansi će se i dalje događati jer pretjeruju s ultra postavkama.
- Uređivano
Za 4K gaming je svakako premalo video memorije u prvoj seriji 3xxx kartica (bez 3090), no za 1440p rezoluciju i ultra teksture, 8 (posebice 10) giga bi trebalo biti sasvim dovoljno. Dok vidim da je igra “AMD optimized”, odmah je jasno da će cuclati vram kao uhljeb proračun.
The publication notes that the erratic market has led to some extremes, including examples of the Radeon RX 6800 & 6800 XT being priced higher than the usually more expensive and powerful RX 6900 XT, the RTX 3070 Ti ($599 MSRP) reaching 2,000 Euros ($2,314), and the GeForce RTX 3090 ($1,499 MSRP) hitting a record 4,029 euros ($4,662).
https://www.techspot.com/news/92017-graphics-cards-keep-getting-more-expensive-rdna-2.html
Nvidia RTX 4000 GPUs may double RTX 3000 performance in PC games (kao i u cijenama)
- Uređivano
Radije bih iste performanse za duplo manje novca, ali to sam samo ja.
Ja bih duplo bolje performanse za duplo manje novaca.
Znači rudarit će sa njima još više i biti još bogatiji....nadam se da imaju gdje potrošiti tolike pare.
Sterlok nije isplativo više rudarit sa grafičkm karticama koliko sa ssdovima.
Sterlok jbt uskoro nemoš moć više ni srat bez DLSSA a da te ne boli guza