fensisuperstar As the graphics chip inside the consoles, AMD’s yet-to-be-revealed ray tracing implementation could become the standard target for game developers despite Nvidia’s two-year lead and impressive proprietary hardware. If AMD’s ray tracing becomes the standard, its open-source “Super Resolution” technology inside of FidelityFX could become the standard as well. DLSS 2.0 is black magic, but it’s locked to Nvidia GPUs on PCs, and requires custom code.
Of course, as with Infinity Cache and AMD Smart Access Memory, it depends on the details. AMD isn’t revealing anything more about Super Resolution today.

Nista nije konkretno bilo o ovome, nikakvi rezultati niti hvalisanje, dok s druge strane ray tracing i DLSS je glavni forte Nvidije u marketingu. To je cudno, jer ili nemaju nista ili je sve jos u razvoju i na softwareskoj razini, sto je lose.

chono7 Nista nije konkretno bilo o ovome, nikakvi rezultati niti hvalisanje, dok s druge strane ray tracing i DLSS je glavni forte Nvidije u marketingu. To je cudno, jer ili nemaju nista ili je sve jos u razvoju i na softwareskoj razini, sto je lose.

@Heat da ponovim. Stage 1: Denial.

@chono7 Kad je Nvidia skrivala svoje aseve u rukavu pričao si o tome kao da je to super marketinški potez.
    Skrivati tehnologiju kad si ZADNI IGRAČ koji pokazuje tu tehnologiju je super marketinški potez. Oni sad mogu napravit još jednu presicu za par dana ili tjedan dana i pričat će se sad samo o AMDu. That's about it. prelaunch hype za nvidiu je prošao i do izlaska ps5 nema ništa drugo o čemu će se pričati osim o tome da je AMD jaka kao nvidija a košta manje. i da su poraženi u high endu.

Kao što smo rekli, dok izađe prva grafa i testira se na ryzenu vidit ćemo tko je od nas dvoje u pravu. Možda smo oboje u krivu. Na kraju moja predviđanja su bila točna. Jedna od grafa će se smjestit između 3070 i 3080. LG dominirao OLED prodajom i 3070 će se prodavati više od 3080 i 3090. Iako realno nisam mogao predvidjeti da će količina tih grafičkih bit toliko mizerna ali kuzimo se.

samo ime za super resolution govori da je to neka vrsta DLSSa.
    Bit će nešto oko toga. To je i pticama na grani jasno.

Čut ćemo se opet u vezi ovih postova uskoro. Pazi poslije da ne porekneš neke stvari. 😃

fensisuperstar zanimljivo kako nisi boldao dio "ili je sve jos u razvoju" 😃 e moj Fensi, kralj si filtriranja kada trebas potkrijepiti nesto svoje.
      Za razliku od tebe, ja sam taj quotani post pisao iz glave, sto se na kraju pokazalo tocnim nakon sto sam uhvatio vremena i procitao vise o Super Resolutionu.
      Dakle, taj tech je u razvoju i AMD NEMA nista slicno DLSSu u ovom trenutku, a vidim prema najavama da tek bi mogao doci 2021. godine. U kojem obliku i kako, ne znamo nista.
      Za denial ne moras mene tagati niti moje postove, jer jedini stavljam konkretne informacije bez retardiranih gifova i memova koji veze nemaju sa tematikom niti opisuju trenutnu situaciju (osim kod Intela 😃 )
      18.11. dolaze prvi neovisni benchmarkovi, mene konkretno zanima 4K i RT, a posebice za Nvidia opt naslove.

chono7 zanimljivo kako nisi boldao dio "ili je sve jos u razvoju"

pa najbolje da sam boldao čitav tekst jebo ga ti.

chono7 Dakle, taj tech je u razvoju i AMD NEMA nista slicno DLSSu u ovom trenutku

Kao što rekoh. Vidit ćemo dok izađe grafa. Do onda nagađamo obojica. Mislim ovo je sad nagađanje sa tvoje strane 🙂

chono7 Za denial ne moras mene tagati niti moje postove, jer jedini stavljam konkretne informacije bez retardiranih gifova i memova koji veze nemaju sa tematikom niti opisuju trenutnu situaciju (osim kod Intela 😃 )

Oprosti hoćeš reći da sam ja nešto pogriješio? Imaš dokaz za potkrijepit? Pa ni ti nemaš konkretne informacije pa pričaš o tome. Ja ne vidim problem stavio ja meme ili ne. Kad izađe grafa i ako se pokaze da je jača od Nvidije ti ćeš napisati ali ona nema DLSS. A što sa naslovima koji ne podržavaju DLSS? Ali onda je to sranje igra. Znači znam te čono otkad si čono bio. Ako path of exile 4.0 bude podržavao DLSS i RayTracing onda je bitno. Za ostalo me boli kurac.

fensisuperstar a sto s igrama koje ne podrzavaju super resolution kada izade?
          Ja se ipak drzim 80% trzista i daleko veceg broja igara koje ce imati tu podrsku.
          Boli mene kurac za tvoj PoE 😂
          Nisi ti nista pogrijesio, ali ne lazu ni clanci koji govore da ne znamo nista o tom techu AMDa i da tog techa trenutno NEMA. Ne postoji, u razvoju je. To je moj dokaz i bez memea ili gifa

chono7 a sto s igrama koje ne podrzavaju super resolution kada izade?

Apsolutno isto. Ako nešto ima ok ali ako ne podržava onda kurac. Ali realno mali broj igara podržava DLSS. Na kraju taj je DLSS bitniji kod low end grafa nego kod high end grafa. Realno.

chono7 Boli mene kurac za tvoj PoE

pričaš o najbolje ARPGU na svijetu. Fakoff 😃

chono7 Nisi ti nista pogrijesio

Filter upaljen. Gif spreman. Polijećemo!
            Giphy - Lets Go Yes GIF by Chelsea FC

fensisuperstar na modernijim i novijim dx12 naslovima je. Nativno 4k uz RT ima daleko slabije rezultate od RT i dlss

koe ste vi legende 🤣

meni je drago da se AMD gura u high end. do sada su ionako bili kraljevi mid sektora.

maverick mislim da se nekima dize kosa na glavi

onima koji neke igre neće igrati na nekim "proizvodima" u 60 fpsa i 4k 😃
                a to nisu ni amd ni vidia 😃

😃

maverick AMD do nedavno nije bio kralj bilo čega. Skoro su bankrotirali zbog FX procesora. 😆

Čitam komentarepo fejsu. Od Nvidia najave i memeova "OMG AMD IS DEAD" do opravdanja "6900xt had Rage mode on" (1000-1500 right?), nije loš launch s obzirom da dolazi od ljudi koji će sebi pronaći bilo kakvo opravdanje da MORAJU kupiti Nvidia.

Što se tiče cijene, 6800 i 6800XT savršene dok traje Nvidia shortage, u budućnosti to ide niže.

Tako nekako. Makar ne znam kako ti se dalo ići čitati komentare Nvidiota.

Heat ne kuzim, sada smo dobili sto smo prizeljkivali, konkurenciju u high endu, a ni to nije dobro pojedincima. Cijene ce sigurno ici dolje.

chono7 Kako ne kužiš, neki prijete smrću zbog odgode Cyberpunka. Nismo svi FFA master race.

Heat ma takvi su bezopasni, bogata klincurija zapadnih zemalja kojima je to glavni problem u zivotu.

Heat 6800 i 6800XT savršene dok traje Nvidia shortage

Ne vidim scenarij u kojem AMD kartice sa ovakim rezultatima NEĆE biti rasprodane iste sekunde.

wooddiebone imat ce isti ili malo manji shortage od Nvidije. Jebiga, stvarno treba cekati novu godinu, pocetak iste

Fakat je dobro vrijeme za bit PC gamer 😁 Samo treba čekat dugo hahahaha.

maverick

Ja bi rekao da je.
                          Konzole su ful robustan i kompaktan sistem na kojem se je uglavnom gušt igrati.
                          Problem su OVE konzole koje trebaju doći i nikakav launch koji će imati.

RDNA 2:

RX 6900XT - $999 ~ December 8th
                          RX 6800XT - $649 ~ November 18th
                          RX 6800 - $579 ~ November 18th

Ryzen 5000 Series:

Ryzen 9 5950X - $799 ~ November 5th
                          Ryzen 9 5900X - $549 ~ November 5th
                          Ryzen 7 5800X - $449 ~ November 5th
                          Ryzen 5 5600X - $299 ~ November 5th

chono7 bit će takve cijene dok se na tržištu ne pojača ponuda. Uvijek možeš naručiti i AMD 😃

Deadwalker isto jedna od opcija. Necu jos nista dok ne stignu benchmarksi i dok ne krene AMD prodaja. To bi trebalo malo osloboditi potraznju za Nvidijom.

maverick vrlo lako moguce 😂 4k TV imam, a sada ako krenem sa kupnjom terena i dizanjem kuce, bye bye PC hahaahah

Inicijalni ray tracing test sa neprilagodenim driverima na obje strane. Grubi pokazatelj sto ocekivati u buducnosti i zato sam rekao da treba biti oprezan sa rezultatima AMDa na prezentaciji. Nvidija je varirala 1 do 2 frejma ako se ne varam u odnosu na najavljeno i realne testove. Vidjet cemo kako AMD stoji i koliko ce zapravo max out sa RTom i hoce li zaista razlika biti 34% sto u prijevodu znaci da nema 60fpsa, vec 40. To ce biti upravo ovih 50 dolara razlike i kompromis s obzirom sto Nvidia nudi.

This data reveals that the AMD Radeon RX 6800 XT achieved a performance of 471 FPS in this RayTracing test. For reference, an Asus TUF GeForce RTX 3080 reaches 630 FPS (+33.8 percent extra) with 6% fewer cores dedicated to the acceleration of RayTracing, while an Nvidia GeForce RTX 3090 reaches 749 FPS, that is to say, It is 59% faster, although it is not its rival for the price, of course.

Ako nema 60 FPSa sa Ray-tracingom meni je ovo bliže RTX20 nego RTX30.

Mislim nije, ali ako uzmemo u obzir da RTX30 vrti RTX kao da je već generacijama standard, onda znamo zapravo di smo.

Svejedno. Nadam se da će im srušiti cijenu. Trebao sam kupiti dionice AMDa negdje na proljeće. Fuck.

wooddiebone rusit ce im cijenu sugurno, vec sada vidim da je scalpanje manje, a i lokalni shopovi spustili cijenu 3080 do 1000kn.
                              Jako dobra situacija za kupce i stvarno ne razumijem ove morone po netu koji ne kuze i kenjaju po AMDu.

Ja samo znam da se veselim ko malo dijete sto na proljece slazem komp. Zelim AMD-u uspjeh jer time povlace rusenje cijena i sa zelene strane sto pak znaci da necu morati toliko o financijskom aspektu razmisljati koliko o tome koja graficka ima bolju izvedbu. Odlicno vrijeme za slagati masinu.

Fico očekujem da ju zaista sam slažeš. I da streamaš slaganje!
                                Ako može Henry Cavill, može i Fićo Cavill.

Ja stizem kod Fice i slazem. On snima. Moramo bice pokazat na videu i znojni muski torzo