Ne bas, bile su neprovjerene spekulacije.
NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
Sljedeci tjedan vjerojatno izlazi Nvidia GeForce RTX 2080!
https://www.pcworld.com/article/3297956/components-graphics/nvidia-launch-geforce-rtx-2080-gamescom.html
https://youtu.be/F7ElMOiAOBI
Bacanje novaca dok ne vidim real world performanse
Razlika ce biti u raytracingu i visokim rezolucijama.
Chono7 dok to nije backward compatible i dok nemože vrtit 8k sa dvije grafe meni je to žešći fail i godinu dana pre rano izbačeno. 1200 dolara ko fol, kod nas računaj 8500 kuna za founders i 9500 za OCane ROG i ostatak brandova. Kupit non aftermarket nvidiju? Prije bi dopustio Emiliju da me jebe.
Tehnologija danas ide prebrzo, ne možemo je jednostavno pratiti. Ovo za grafičke kartice i općenito je stvarno kako kaže FensiSuperstar , žešći fail i bacanje novaca za ništa. Jedino za luksuz i kurčenje.
Cloud pazi tip sa 4 jailbreakane Titan XP igra 8k 60 fps, ako sa 2 RTX 2080 nemres igrati 8k fail.
Tehnologija danas ide prebrzo, ne možemo je jednostavno pratiti. Ovo za grafičke kartice i općenito je stvarno kako kaže FensiSuperstar , žešći fail i bacanje novaca za ništa. Jedino za luksuz i kurčenje.Istina, ali gledaj na to s pozitivne strane sad će 100% past cijena prethodne serije pa tko ne pati na najnovije može za relativno jeftine pare nabavit solidnu grafičku
Evo primjera:
https://www.caseking.de/en/evga-geforce-gtx-1070-sc-gaming-acx-3.0-black-edition-8092-mb-gddr5-gcev-275.html
bas to, kupis neku iz 10 serije i imas robu samo takvu jos uvijekTehnologija danas ide prebrzo, ne možemo je jednostavno pratiti. Ovo za grafičke kartice i općenito je stvarno kako kaže FensiSuperstar , žešći fail i bacanje novaca za ništa. Jedino za luksuz i kurčenje.Istina, ali gledaj na to s pozitivne strane sad će 100% past cijena prethodne serije pa tko ne pati na najnovije može za relativno jeftine pare nabavit solidnu grafičku
Evo primjera:
https://www.caseking.de/en/evga-geforce-gtx-1070-sc-gaming-acx-3.0-black-edition-8092-mb-gddr5-gcev-275.html
FensiSuperstar krivo si me shvatio, nije da pravdam takve cijene i taj jos uvijek nepoznati skok u performansama, nego samo pisem sto bi one trebale donijeti.
Nvidia RTX 20 Series: Why You Should Jump Off The Hype Train
Nvidia's entire presentation was built around the wonder of real-time ray tracing, available for the first time in consumer grade hardware. Don't get me wrong, when Nvidia CEO Jensen Huang proclaimed "games will never be the same" he wasn't lying. Ray tracing renders light in real-time as it interacts with surfaces, objects, skin, literally everything. In most games now, light is simulated. Ray tracing addresses billions of light sources in real-time which takes enormous computational muscle, but makes light and everything it touches incredibly realistic. This makes each scene more believable and immersive than ever.Više-manje.
Yes, it is a generational leap. But ray tracing isn't everything. Nvidia, however, hopes you won't believe that.
The reality of the RTX 20 Series that releases next month is this: it's a shameless money-grab designed to get early adopters on the ray tracing hype train for the 20 or so games that will ship with the feature. It's a stopgap to next year's 7nm cards which will offer substantial performance gains and power efficiency improvements. And as for the price tag, Nvidia can charge whatever it desires due to lack of competition in the high-end space
https://www.pcgamesn.com/nvidia-rtx-2080-ti-hands-on
GASI SERVERE NEMOZE 60 FPS 1080P SA RAYTRACING U TOMB RIDERU
GASI SERVERE
https://www.pcgamesn.com/nvidia-rtx-2080-ti-hands-onsamo RTX RTX...RTX ovo..RTX ono.... failali su zesce
GASI SERVERE NEMOZE 60 FPS 1080P SA RAYTRACING U TOMB RIDERU
GASI SERVERE
Genesis nividiots^^
With the FPS counter on in GFE we could see the game batting between 33fps and 48fps as standard throughout our playthrough and that highlights just how intensive real-time ray tracing can be on the new GeForce hardware. We were playing on an external, day-time level, though with lots of moving parts and lots of intersecting shadows.
Sta se cudite ko pura dreku? Gdje ste vi bili zadnjih mjeseci?
FensiSuperstar cekaj ozbiljno? Ti si ocekivao 60fps hitmark sa novim grafama i RTXom? Ovo nije real time raytracing uopce! Ovo je RTX tech Nvidie koji bi trebao uvesti raytracing EFEKTE u igre, a ne globalno raytracing osvjetljenje koje se procjicira na sve objekte u igri. To je jos daleka buducnost.
Osim toga podaci su tu jos od ranije i to tocni. Ono sto je 1080 vrtila u 8fpsa s RTXom, ova vrti preko 40.
Chono7 ti kuzis da kad igras u 4k igra izgleda bolje nego sa tim ray tracingom a sa time da 1080ti će vrtit većinu tih igara na max
osim toga kazes 1080 vrtila 8 fpsa sa RTXom, pa to ti je kao da kazes da AMD kartica nemre vrtit phsyix kao nvidija. Pa naravno, kad nije napravljena za to. end of discussion. mogu si ja češati jaja sa pištoljem i vrištat kak je najbolje na svijetu ali znamo da to nije to. Ova serija je izbačena nabrzinu zbog toga što nemaju konkurenciju i mogu dignut lovu. Ali moramo biti realni ova serija stavlja ray tracing na prvo mjesto a ta tehnologija je FAILALA žešće na licu mjesta. nemoš izaći sa prezentacijom igre i imati 33 do 48 fpsa? čitaj reddit, čitaj sve veće portale. nvidija je usrala motku, traze 1500 eura za grafičku halooooo. 1500 eura. za 1500 eura mora izaci iz kompa i popušit ti kitu. 1500 eura da imam shiny vatrenu refleksiju ispod 60 fpsa na 1080p?
Radije kupim 1080ti kad bude na nekom nenormalnom popustu
Nigdje nije receno, objavljeno niti najavljeno da ce RTX imati konstantu od 60fpsa sa raytracing efektima. Mozda da krenemo od tuda. Sluzbena brosura je imala navedeno do 6 puta bolje performanse s RTX ON u usporedbi s prethodnikom, a koliko vidim to smo i dobili.
Nabrzinu izbacena? Hmmm kada je ono bila 2016. godina? I sto je AMD napravio u tom periodu, kada vec pricamo o konkurenciji?
Kakav kurcev 4K, zna se sto je sveti gral PC gaminga, a Nvidia je napravila prvi korak. Ajmo AMD, da vidimo kako se to radi jeftinije i bolje xD
Sve si rekao, drugi portali, reddit... To je glavni problem danasnjice, povodljivost. Nitko se nije pitao: "gle, nove grafe imaju deep learning uzorkovanje! Zasto nemamo bolji AI u igrama?"
Umjesto toga imamo lancani shitstorm na netu, gdje se svi krpaju jedan za drugim i kao da su pali s neba pisu o 60fpsa s RTXom.. Mozda bi trebalo staviti 1000$ cijenu na igre, pa bi igraci bojkotirali eyecandy naslove s AIem case vode.
U redu je ako guraju ray tracing, baš kao što su nekoć i PhysX nakon kupnje tvrtke koja se tim i bavila. Ali jasno je kako ovo predstavlja tehnologiju u povojima i da se ta ekskluzivnost plaća ekstra. Bit će zanimljivo vidjeti porast performansi bez uključenog ray tracinga, ali prema onome što se može naći na netu, izgleda da porast cijene neće pratiti i porast performansi u odnosu na prethodnu generaciju, ili će u najboljem slučaju biti na toj razini. S obzirom da se gura 4K i na ostalim frontama, da, ovo zvuči kao korak unatrag nauštrb ray tracing efekata (makar je meni i taj korak draži s obzirom da ne planiram kupnju 4K monitora).
Mislim da vrijedi ona stara narodna- prvi mačići se u vodu bacaju. Druga gneracija RTX-a na 7 nm će rasturiti, u to ne sumnjam. I sve si to mogu dopustiti s obzirom na to kakva je konkurencija, sumnjam da će tu nešto posebno promijeniti i ubacivanje Intela na tržište diskretnih grafičkih.
Zero to što si rekao RTX na 7nm će ubit ovu generaciju. ovo je samo brzi cash grab.
Chono7 kaj sveti gral je 30 fpsa na 1080p? jer to je ono što nudi grafička kartica od 1500 eura. Amen. Šta me boli kurac koliko je jaka grafa bez RTXa.
ja imam 1070 i maxam sve 60fps. Točka. za 1080p ne trebaš grafu od 1500 eura. za 1500 eura trazim ove 4k u 2018 godini. za 3000 eura kupis 4 titanice i povučeš 8k.
Kad izadje review ako SLI 2080ti ne povuce 8k izmad 45 fpsa nvidija moze uzeti i propucati si koljena.