NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
- Uređivano
Yap, gori launch od Nvidije..
Stavljanje SMA kao open sourcea i na Nvidiji je samo potez kako bi se prodali novi Ryzeni vlasnicima Nvidia grafi. Osim toga taj tech je zapravo dio pcie4 price, a ne nesto sto je amd razvio, odnosno sto ce Nvidia razviti
chono7 pazi imali su više grafičkih od nvidije i opet je sranje. Ono što je dobro amdu je što će više grafičkih doći u opticaj od Nvidije.
btw uskoro smo došli do dogovora za konfu od frenda. nažalost 5900x nije u opticaju stoga će biti 5800x ili 5950x ovisno kakva je ponuda na papiru, još samo čekamo odgovor oko matične i rama i narudžba is a go.
@foggy danas se čujemo popodne podsjeti me na fejsu da napravim listu pa prođemo kasnije preko discorda. btw riknula mi je klima opet. Nema plina pas mater izgleda.
Ja sam očekivao da će se rasprodati. I opet, rudarenje jača, super kombinacija za AMD. Ali očekujem da će se situacija popraviti sljedeće godine. Valjda do tada bude i epidemija pri kraju s početkom cijepljenja.
@Zero RudADEON
cijela ova situacija mi je samo pomogla da se odlučim za PS5 a trenutnu gtx 1070 ostavim još neko vrijeme, možda i više godina. jedino što bi me moglo razuvjeriti je neka jeftina RTX 3060 ti ali ne vjerujem da će biti jeftinije od 4000 kn, tako da mi to gubi smisao.
ako negdje ima 3070 sa HR garancijom za malo više od 4000 kn kupujem danas, molim da mi daš link. najjeftinije sam ih vidio za 4800 u Linksu ali odu iste sekunde obično su 5000+. inače koliko znam 3060 ti su mrsp 400 $ što je kod nas sigurnih 4000 kn, jer grafičke kartice uvijek idu 1$=10kn i to kada ih ima u izobilju, sad u nestašici nebo je granica.
možda par komada i to kupe ispod pulta pa na njuškalo.
Bila je za 4500kn i kupio sam je regularno, nista ispod stola
4500 kn dobra cijena, za te pare se isplati. 5000+ kn im ne dam, radije si kupim PS5 za 3100 kn.
Strpi se malo da se cijene stabiliziraju.
Bit će ih za 4300
Ja sam imao prilike uzeti za 5100kn, no škrt sam toliko dati. Jednostavno potražnja je ogromna, ponuda nepostojeća i trgovci mogu bez problema stavljati veće marže jer svejedno sve rasprodaju u roku odmah. Preživjet ću bez RT-a do iduće godine
Deadwalker hoces kupit moju za 4200? Idem vidjet sa tipom ako ce mi prodat 3080 za 5400kn
chono7 aj javi mi se u inbox, pošalji par fotki
Deadwalker moze, cim mi ovaj odg ako ce prodat (on kao ide na Aorus verziju, pa mu ta Gainwardica nije dobra)
jel se sjećate vi prije puuuno godina kad su se mogle koristit nvidia i atijeve grafičke zajedno gdje bi ove od nvidije koristio za fiziks proračunavanje.
čak sam našao ovo.
jebote baš me zanima dal će netko probati koristit 3000 seriju i 6000 seriju zajedno.