Deadwalker moja 2070 super još uvijek skoro sve lupa na ultra. Kad se smire cijene probat cu nabaviti 3070 ili 3080, a ovo dati frendu da se čovjek makne od 1050ti.
NVIDIA, AMD i INTEL grafičke kartice
Jedina igra u kojoj sam imao kao premalo vrama je Watch Dogs: Legion, no Ubisoft staviti u istu rečenicu s optimiziranom igrom je kao staviti Star Citizen u istu rečenicu s dovršenom igrom.
Ma znam jednoga koji ima buyers remorse a graficku je platio za đabe. 12 giga 12 giga 12 giga
12.giga ne znaci kurca. Ako 3090 moze profurati 8k content kroz 24 gige rama onda 4k moze kroz 10 tocka amen gotovo.
Sve drugo je obicno preseravanje. 1+1=2
Ali kad vidim filozofiranje i theorycraftanje pored jednostavne jebene matematike... I da. Graficka nije problem. Problem mogu biti driveri, slazem se. Ali se driveri ispeglaju. ali los engine moze popljugati giga you know wat. I nista nemre spasit igru od loseg deva.
- Uređivano
da se nadovežem jedino gdje ti treba više rama je za POSAO. ali ako se baviš poslom koji zahtijeva više od 10 giga rama za optimalan rad onda si u rangu posla koji si moze priustit quadro grafičku karticu ili 3090.
Pick the right tools for the job.
Koje igre su testirane?
Deadwalker Tehnički nema još igre koja ih može pošteno oznojiti
wooddiebone dobar je Control u vizualnom smislu, no to je i dalje cross-gen naslov. Čeka se Alan Wake 2.
Dva GB su mi dužni mamu im jebem! Kripl grafu imam! 12 GB je minimum. 16 bi bilo ok sa tim da super ima 18, a ti 20 GB. E onda je to posao.
wooddiebone na kojoj rezoluciji si igrao?
Kaiserus i sto si dobio sa time? nista. jača grafička sa više rama i brzim ramom i dobiju preko svih igara u 4k 3% aj bok. a kosta koliko?
dokazano je da nije potrebno. ne treba furati priču. Nisu dužni ništa. Ova 3080 sa više rama je POREZ NA BUDALE. jer čim directdrive bude upogonjen kako treba zaboravite na ista drugo osim brzog SSDa. jedva čekam @wooddiebone da nešto nasere i onda kad nam upale mogućnost za tech kak se bude vrno nazad. Čoek će napraviti 360 unutar 3 sekunde i zaboravit da je ikad išta rekao protiv nvidije
Ja radim na tom kompu i dobro mi dođe za sve što je autodeskovo, a da nije renderiranje
- Uređivano
fensisuperstar
Ne slažem se da je porez na budale kada sama grafa u minimumu košta 1000 eura. Znači govoriti o nekakvim porezima za budale, kada se daju takve cifre za GPU je...bizaran.
Ljudi kada plaćaju takve cifre, onda valjda žele nekakav future proof iz te grafe. Jer doći će vrijeme za 2-3 godine kada će nedostajati te 2 gige rama iz ovog ili onog razloga. Baš zato što govorimo o lošim optimizacijama, ekipa bi radije imala overkill konfu nego da je u "knap" i uvijek na rubu. Vidjeli smo 970-tku i kako je kasnije kašljala zbog bedastog razloga, manjka vrama, a moglo se dobiti još više iz nje.
Nexus kasljala je kao sto ce i 3080 kasljat zbog dolaska nove serije ili edicije. Uglavnom, money making. Trebate prvo razdvojiti igranje u visokim rezolucijama i detaljima, koje ce ova grafa jos neko vrijeme pruzat i maxoutanje svake igre, pa i onih naslova koji su gladni vrama bez razloga ili imaju ciljani feature poput ultra mega super paketa tekstura i gutaju vram, dok isti taj feature koji ljepse izgleda, napravi kvalitetan moder i k tome radi bolje.
Misliš slična tehnologija koju bi i PS5 trebao koristiti? Ako sam dobro
- pohvatao.
Daj mi objasni bolje.
SSD nema ni blizu propusnost kao jedan GPU. Kako bi onda SSD pomogao?
Nebi li prije SSD trebao kočiti GPU?
Najbolja opcija bila bi cijelu igru prebaciti sa SSD u RAM prije igranja i držati u RAM-u kad dođemo do standarda od nekih 128GB.
Ili 256 u slučaju Call of Duty
Nexus Ljudi kada plaćaju takve cifre, onda valjda žele nekakav future proof iz te grafe.
Ako hoćeš future proof igranje, kupiš konzolu i bez brige si 7 godina. PC igrači su generalno idioti koji prže takve novce da izvuku ultra teksture na 8K rezoluciji.
Deadwalker ne PC igraci, vec entuzijasti. Oni kad vide 143 umjesto 144fpsa u gornjem desnom kutu.
Maxoutanje je rezervirano za takve. Steta sto ostali vlasnici jakih grafa padnu pod taj mlin i misle maxout svake igre koja izade
- Uređivano
Nexus 1300 dolara je grafička a imaš oko 3% performanse. pričamo o cijeni prije nabijanja jel? koja je originalna cijena 3080? Just saying.
pravednik zove se NVIDIA IO a koristi windowsov direct drive. Trenutno SSDovi imaju cap na brzinu učitavanja unutar igara. Direct drive miče cap i ideš u top speed kojii podržava SSD. jel znaš što su stazice?
DirectStorage ne direct drive uglavnom Direct Storage je tehnologija.
- Uređivano
To ljudi nikako neće shvatiti.
Pogledaš Alexov video iz DF RTX 3090 vs. PS5 i podsvjesno dobiješ dojam da su konzole slabe ili škart.
Jer se stvori takav dojam, ne razmišljaš o cijeni, potrošnji, robusnosti i rangu te grafičke ili da je po ukupnoj rasterizaciji 4x bolja ali i 5x skuplja.
To sam i ja radio iskreno.
Sve dok nisam gledao stvarnu statistiku, pa koliko ljudi uopće ima tu grafu ili CPU?
Nije da raste na drveću.
Konzole su ipak neko mjerilo standarda.
High end je za entuzijaste.
Kad složim PC prioritet će biti 4K i 60 frejma lock, pokoji detalj može i medium.