Mislim da da, nisam previše još istražio, ali trebalo bi tako biti. Kad skočiš dolje točno sve paše s onim gore, čak u neke lokacije moraš kroz podzemlje pa si mapiraš gore gdje želiš izbit i dolje onda na mapi gledaš jesi tam ispod. Bolesnici.

Plave kapljice ni ja pojma nemam čemu služe, al ljepe su.

Podzemlje bi trebalo biti iste veličine kao i površina. Inače, lokcija shrinea gore odgovara lokaciji lightroota dolje, a naziv je obrnut. Što se tiče plavih kapljica, idite u Lookout Landing kod statue u Josha workshop, pa dalje otkrijte sami.

Aaaaa, provjerim danas onda. Nisam apsolutno niš gledao po netu, sam se patim, pa i dalje hrpe toga ne znam šta su 😃 Obavio sam 3. temple, još 1 (valjda). Imao sam dosta tehničkih štucanja u Water templu, stavio bi to kao minus da budemo pošteni. Boss fajt pogotovo, jako puno toga na ekranu i štucalo je ko ludo dosta često. Inače zaštuca kad se teleportiram pa prvih par sec dok ne učita sve, i nekad tu i tam, ali ovo je baš bilo izraženo.

Rešio sam i Lucky Clover questline, mislim da ću prvo sad zadnji temple još sredit, pa se bacit na ove druge main, pa usput brstit šta stignem. Nabavio sam i master sword, lepi je.

kako povecavam energy barove? imam svega 3, al vidim da drugi imaju pun k…

densetsu nasao sam crystrallized charge u the Depths dijelu, i to sasvim slucajno, idem mal istrazit

Prešao prvi dungeon (Wind temple). Moram priznati da sam očekivao malo više jer uglavnom ponavlja koncept Divine Beasta iz prethodnika. No, put do njega je bio prilično napet, a i boss borba je svakako bolja u odnosu na BotW. A dobije se i dobar novi ability koji definitivno pomaže u zračnom kretanju.

Ja još nisam došao ni do jednog od ona 4 lol. Iako sam se uputio na prvi, a sudeći po shrineovima na putu do tamo koji su tutoriali je to i "ispravan" put.

Zasad me smeta jedino jedna sitnica. U prošloj Zeldi je bilo ono neko DLC sedlo koje bi ti teleportalo konja bilo gdje. Sad radi visine ili nečeg drugog konj nemože s menon u neko područje istraživat pa svaki put se moram vraćat do najbliže staje i backtrackat. Baš mi nekad malo ubije flow istraživanja i uopće ne kužim zašto micati takav quality of life dodatak igri.

Pitaj boga koliko sati san utuka u igru, tek jedan dungeon rjesen i nekih 100 shrineova. Mislin da cu sad lagano krenuti na zavrsavanje igre da vidin pricu i onda rjesavanje svega i zajebancija koja ce trajati godinama.

Imas osjecaj da si vidija sve a nisi vidija nista.

Bas se razmisljan koja mi je bolja ova ili prosli nastavak nemogu se odluciti.

Stemam plocice vec 2 dana, pa imam cupat jabuku, pa zid srusit… Nema igre do vikenda

foggy

A dobro imas vrimena odnosno nemas jer igra traje beskonacno🤣🤣🤣

Evo bas prosao jos jedan dungeon, bas mi je prica top i super je posloženo.

Mada nevirujen da cu je bas rjesiti 100% jer ima toliko sidequestova da boli glava. A jos vise me zaboli glava kad upalim ps5 i xbox i vidim koliko je toga doslo i ceka me skinuto i jos koliko toga dolazi auuuu, a maksimalno me zaboli glava kad doden na ps5 i xbox i skuzin da san toliko igra switch da mi je sad normalno da su mi tipke obrnute pa eto stiscem jebeni x za back🤣🤣🤣🤣.

Vjerovatno cu je zavrsiti i onda se ponekad vracati i igrati jer ako cu samo zeldu onda mogu ostale konzole prodati jer nema vrimena za njih.

I volija bi da nisan nedavno opet odigra prvu zeldu jer bi mi vise toga bilo nepoznato

Ja sam na 60+ sati. Prešao jedan dungeon, više od 50 shrineova, priličan broj misija (a ima ih još ohoho), a aktivirao sam i sve tornjeve i otkrio sve glyphove, pa sada imam zna-se-što. No, nemam dojam da igram toliko sati, te isto kao i @Miro, vidio sve, a ništa nisam vidio 😁

Ja sam na nekih 30+ sati i jednostavno me obišlo. Mislim da je to to sto se mene tice i ove igre. Ovo je slican slučaj kao Elden Ring, samo sto sam tamo izdrazo nekih 50ak sati, napravio pauzu od pola godine i onda zavrsio. Valjda me taj open world jednostavno izmori.

Zato evo prelazim opet Resi 4 remake, a skoro ce i SF VI.

Je, zanr kao zanr bio je i bit ce smor. Najgore sto se gamingu desilo. S druge strane, Zelda i Elden su mi valjda jedine 2 igre gdje sve ostalo izvuce taj dio pa se heavily fokusiram na sve osim zanra i bude mi dobro.

Mislim da do iduce srijede necu nista upalit, previse posla po doma imam 🙁

Nemam kamo žuriti, do idućeg nastavka ima vremena.

Stigle gumice, nije puno ali čovjeka veseli 😊

maverick

Potpuno te razumin, nisan ni ja sad da cu je igrati godinama, prvu Zeldu san igra oko 100h mada san je odigra jos jednom na switchu. Tu ce vjerovatno biti isto kad zavrsim stotinjak sati. A kad malo i vritim oko 100h i jesu satnice koje san najduze igra ne racunajuci destiny serijal i cod. Jrpg su isto tu oko 100h.

Ali opet se vraca na ono sto non stop govorin cemu igrati nesto sto ti se neigra, proba si neide ides dalje, proba si pustalo te dovidenja idi na drugu. Igrati nesto jer drugi igraju ili eto da je zavris u danasnje vrime kraj tone svega je po meni ludost totalna.

Mene ne drzi vise ona totalna zaluđenost ko kad je izasla ali isto svaki dan natucem par sati i isto svaki dan krenem jedno zavrsim na stotoj stvari. Stvarno cudo od igre.

foggy

Meni vidis Elden koliko god je bio dobar vise mi je pasao stari nacin a ne open world. Nije mi svaki open world smor ali da ih ima ima ih, ja recimo nisan zavrsija Red Dead 2 jer mi je naporan do bola jer nemogu igrati open world bez fast travela i plus sto se tuklo na realnost pa za neku radnju treba 6 tipki stisnuti.

Rjesio san sva 4 dungeona sad nastavljam dalje sa pricom a tu mi je prica bas top i bas me zanima kako ce se zavrsiti

Samo kratko jer iskreno, ne mogu kontroler odvojit od ruke.

Breath of the Wild sam krenuo igrat dva puta. Oba puta sam odustao nakon nekih 25h jer mi je bilo dosadno, jednostavno nisam kliknuo s igrom. Stvarno sam se trudio, ali taj sandbox mi je imao puno previše praznog hoda i repetitivnosti.

Tears of the Kingdom - negdje sam preko 70h u igri - main story, side questove da ne pričam, sve moguće mehanike, kombinacije, upgrejdove mislim da sam jedva zagrebao. Svakih sat vremena otkrijem ili skužim nešto novo. Ovo je boleština od igre. Gledam i ne vjerujem što su oni uspjeli sve ugurat ovdje, a da sve ima smisla i međusobno se nadopunjuje. Ovo je pravi sandbox. Ako je za nešto prikladan opis remek djelo, onda je za ovu igru. Igram i igram i cijelo vrijeme mi po glavi ide pitanje: "jesam li ja ikad igrao nešto bolje?"

Trenutno mislim da nisam.

foggy elden ring uopce ne koristi open world. I dalje je fokus i glavni gameplay u pojedinacnim odvojenim lokacijama, koje su ujedno i najbolji dio igre. Open world nakon sto prodes jednom kroz dionicu, postaje fast travel tocka gdje se eventualno vracas ako imas sto obaviti

Good news everyone, konzola i igra stižu u ponedjeljak!