Koje jebeno iskustvo, samo to imam za reći! Vjerovali ili ne ovo mi je prva horror igra ikada da sam ju započeo i završio jer sam da budem iskren pre velika tetkica. Mislim prešao sam the Last of Us ali tu igru ne smatram horror igrom bar ne na takav način kakva je ova igra. Iskreno ne znam ako sam se ikada toliko isprepadao da sam skoro bacio miš iz ruke koliko su me neke pojedine stvari uplašile. No dobro, idem nešto malo i o samoj igri napisati, pošto sam obje kampanje prešao. no prije nego što započnem moram odmah reći da sam blago razočaran što događaji nemajju pre jasan kronološki red i što se recimo neki određeni boss fight-ovi ponavljaju.
Prvi prijelaz, Claire Redfield
Igru započeo kao Claire jer si rekoh kada moram igrati ovakvu igru da bar gledam žensku a ne muškog 6h. Sjećam se da me je atmosfera odmah pukla ulaskom u benzinsku pumpu - osvjetlenje, zvuk i kretnje Claire su gotovo bile savršene. Odmah sam primjetio koliko je ovo zapravo dratično i različito iskustvo od originala. Za sada sam ostao bez riječi i odmah sam morao nastaviti. posebno me obradovala činjenica da moraš sve naći u sobi da se na mapi poplavi soba, a uzevši u obzir kakav sam ja freak za tajne i sitnice ovo je još dodalo benzin na vatru. Policijska postaja je dio gdje sam najviše uživao jer pored mnoštvo tajna bilo je i mnoštvo zombija po uskim i mračnim hodnicima koje sam sa guštom ubijao a još i više ulazio u sukob snjima ne znajuči što te čeka iza drugog ugla. Bilo je dosta strašnih situacija pogotovo sa licker-ima no Claire sa svojim grenade launcher-om takve stvari sa lakoćom riješava. Napokon sam našao sve medaljone i otkljućao podzemni dio igre. Da se ne vrtim oko kanalziacije i generator sobe gdje je baš neki sitni boss fight sa William-om ili koje god zombi ime mu je dodjeljeno najviše mi se dopao Nest gdje se priča lagano vrti kraju. Boss fight protiv William-a je za razliku od prošlog i onog prije njega bio dosta napet, ali kao mšto rekoh, Claire sa svojim GL-om sve riješava. Fino sjeli u vlak i GG. Nisam naime spomenio malu Sherry jer mi je ona totalno nebitna u svemu ovome iako se cijela kampanja od Claire vrti oko nje, no eto bilo je donekle zanimljivo igrati po prvi put sa drugim likom za razliku od protagonista, a i sirotište kao i stealth dio snjome je pristojno napravljen.
Drugi prijelaz, Leon S. Kennedy
Drago mi je da sam sa Claire prvo započeo igru jer je kampanja od Leon-a drastično bolja nego ona od Claire. U biti priča Leona se zbiva u isto vrijeme kao ona od Claire, no kronološki nema baš nekog smisla ako uzmeš sve u obzir pogotovo jer se i sa Claire i sa Leon-om boriš protiv večinu istih boss-eva. Razlika ovdje je da je ovaj put sve za pola nijanse teže, municije na početku ima dosta manje a i healing stvari kao da su rijeđe. U drugom prijelazu mi se svidilo jer pored toga što je sve malo teže početak i kraj svega je potpuno drugačiji, dakle počneš na drugoj strani policijske postaje, drugačije su zagonetke za medaljone... Nešto o čemu prije nisam pričao je tyrant iliti Mr. X KOJI OVAJ PUT MOŽE RAZBIJATI ZIDOVE!!! Ne znam što mu je Leon napravio ali kruvin sin ne staje niti sekundu. Sam njegov glupi hod i glupi zvuk hodanja po hodnicima mi diže nervozu. Prvi put kada sam ga vidio sa Claire zamalo da nisam odustao od igre, no sva sreća da sam saznao da je u tom prelasku samo u policiskoj postaji. Eh i da, u Claire-inoj priči lik popije kanđu po sebi od Williama tj umre tako da mi je to recimo jako smetalo. No kako god, opet se lagano spuštamo u podzemlje gdje po prvi put upoznam Ada-u Wong koji je ruku na srce 48x bolji lik nego jebena Sherry. Posebno mi se svidio dio sa hakiranjem kod nje kao i sama tajanstvenost i background. Iskreno žao mi je što Sherry nisu totalno zamjenili snjome jer me kao lik totalno zaintrigirao. Mr X kao zadnji boss fight ovdje je daleko bolje odrađeno nego situacija sa Claire-om i iako sam imao punu municiju i dosta za vratiti health moram reči da me skoro savladao, no to je zato što sam ja noob ne zbog toga što je težak boss fight.
Šećer na vrhu je bio skriveni boss fight sa William-om na kraju kojeg sam doslovno masakrirao jer mi je igra prije njega dala punu kapu municije i svega čega ne.
Resident Evil 2 je po meni igra koja je isto tako i jedno posebno iskustvo koje svatko treba isporbati bez obzira bio on horror fan ili ne jer pored solidne priče oko koje nisam htio ulaziti doslovno vrišti kvalitetom i kvantitetom sadržaja. Igru sam igrao 15h i još imam 4 DLC-a koji su dosta cool koliko sam vidio. Igru možete nabaviti u ovo doba po 15-20 eura te ako uhvatite takav popust kupujte bez razmišljanja.
9/10