Da da, isprike, više ne znam ni šta pišem  .

Još se to poklapa sa onim intervjuom što je Kamiya objavio (da treba da ima sastanak sa Capcomom) možda se vrati pripomoći sa ovim naslovom.

Drug, prodaja RE: Remake-a ih natjerala da malo razmisle o ovome .

Capcom, iako ne  čitaš, jednostavno je:

-Ostavi sve kako je bilo
-Ne diraj priču, po želji ubaciti nove glasove, ali opet onaj Leon i Ada iz RE4 su mi fantastični, njih zovite!
-Apsolutno ne dirati kameru,i kadrove, samo uljepšajte i sve ponovo nacrtajte kako je bilo (najveći problem)
-Muziku ne dirajte, osim ako budete željeli orchestral verziju kakvu (ali koau u FFX-u, ostavite opciju za fanove između stare i nove)
-Kretnje kao u Remake-u, koje su savršene, i za početnke ostavite ono sa analogom, iako neprirodno, uvijek je dobro imati kao rezervu, ako nekoga slučajno odbijaju stare kontrole

I to bi bilo to.

Capcom, for the love of God, don't f*** this up!

https://youtu.be/V0APsaVfKlM

Tears in my eyes. Shock. Sta je ove u Capcomu lupilo da samo dobre vijesti od tamo dolaze.

Oh no, još jedan remake.

:

Flip, jedno je remaster GoW-a 3 koji je izišao prije doslovno koju godinu, a drugo remake Resija 2 koji je izišao prije 17-18 godina .
Ako ga naprave po uzore na RE Remake... Damn.

Meni je također iznimno žao što nove generacije aposlutno nemaju šanse nigdje ni isprobati Onimushe, a jedne su od najboljih igara na ps2.

Ali kad bi kao za Remake, najavili kakav vizuelni upgrade i sve ostavili isto, jooooooj režem žile odmah ;D

Nebi bilo lose i da ubace koju novu sekciju, kao sto su recimo u remakeu napravili sa Lisom. Po meni je to bio pun pogodak :

IMO najbolji Resident Evil u serijalu. Može, bring it!

IMO najbolji Resident Evil u serijalu. Može, bring it!
Dijelim misljenje sa tobom, a to je ujedno i objektivna cinjenica obzirom da Resident Evil 2 ima relativno kvalitetnu pricu, decentan gameplay, izuzetnu trajnost i jos izuzetniji replay value. Claire ima, cizmama, dobro komprimirane i provokativne noge. Dakle, najkompletnija igra u serijalu.

Ocigledno je da CAPCOM na ovaj nacin suptilno izlazi iz krize. Sudeci prema trenutnom stanju i prethodnim potezima, neminovno je da ce se u skorije vrijeme pojaviti i remake treceg nastavka. Nakon toga ce izdati specijalno izdanje pod nazivom Super Resident Evil Trilogy UltraHD Remake koji ce ukljuciti sve tri remake verzije na jednom mjestu uz specijalni kod koji se grebe novcicem porijeklom iz Raccoon City-a (koji se treba naruciti direktno iz CAPCOM-a i platiti unaprijed dvije godine) za DLC kojim ce se moci otkljucati jos jedan kod kojim ce se aktivirati playable PSX verzije ova tri nastavka. Na taj nacin cemo lako imati HD remake i izvorne verzije ove tri legendarne igre na jednom mjestu.

Sve u svemu lijepa vijest.

Nakon ove vijesti, odgađam igranje prvog dijela sve do izlaska trećeg. I onda u komadu cijelu trilogiju odigrat. Jao milina...

Odlične vijesti   Prvi RE i prva horror igra koju sam igrao, uzima se Day 1

Znao sam!! Čim su na fejsu počeli pisati o mogućem remakeu za dvojku, znao sam da di ima dima ima i vatre.
Baš sam presretan i vidim da su se neki Japanski timovi počeli vraćati na pravi put (Capcom i Square Enix). I drago mi je da slušaju fanove, a za to je sve zaslužna odlična prodaja REmake HD.

Vjerujem da neće biti glupi i napravit akciju kao u RE 4 pa na dalje. Mislim da će se držati stare-prave-jedine Resi formule. Jedino me strah da će izbaciti mogućnost igranja sa dva lika. Da će napraviti dužu kampanju s jednim likom te da će se malo igrati sa Leonom malo sa Claire.

Ne očekujem nikakve slike/trailere prije Zero HD. Možda ali možda izbace trailer pred kraj godine na VGA 2015.

Can't wait for this scene xD

Nemaju što puno mozgati s obzirom na dobru prodaju prvog HD remakea. S obzirom da je izvjesno kako će igru raditi u UE4, ovo bi stvarno moglo biti nešto vrhunski, i ujedno retro.

Pa, pročitao sam to negdje. MT Framework je odličan, ali realno ne vjerujem da ga je Capcom pripremio za novu generaciju konzola. Zadnje igre na tom engineu su RE6 i Revelations 2 i jel, Remaster ( makar ne nalazim koja verzija je u pitanju).

Resident Evil 2 bi velik fokus trebao imati na igri svjetla i sjene, a UE je tu dokazano među najnaprednijim i najboljim engineima. Možda bi tu dobili i bolje rezultate, ali naravno da je to odluka proizvođača. U odluci sigurno i nezanemarivu ulogu ima moguće plaćanje tantijema tvorcu 3rd party enginea.

2 godine kasnije

Još "malo" i stiže Resident Evil 2 Remake

Officially confirmed to be in development back in August 2015, Resident Evil 2 Remake should be out “soon.” That’s according to Capcom’s Hiroyuki Kobayashi, who served as a programmer on the 1998 release and recently worked as a producer on the CG animated movie, Resident Evil: Vendetta.
In an interview with Collider, Kobayashi was asked if there were any upcoming projects that fans could look forward to, and he responded with the following:

The only thing I can tell you is about something that’s already out in the public. Resident Evil 2, a remade version, the game, will be out from Capcom soon
www.playstationlifestyle.net/2017/06/18/resident-evil-2-remake-out-soon/

Stvarno bi bilo vrijeme da napokon pokažu gameplay. Bio sam siguran da će na E3. Poznavajući Capcom i njihov marketing sa RE 7, nema šanse da će igra izaći tako brzo. Vjerojatno će prvo pokazati trailer i onda kreće hype i sve ostalo šta ide uz to. Znači igra bi mogla izaći na jesen 2018.
Volio bi da griješim i da izađe prije.