Kriste kogod vodi Capcom ovih dana zna što radi. Fala isusu da NETKO ima mozga u toj firmi, REVII je bio spasenje!
Da da haha Da mi je netko rekao da ćemo nakon RE 5, RE 6, Operation Racoon City. Dobiti vrlo dobar RE 7 i već sad se usudim reći odličan remake dvojke <3

Ovo i TLOU 2 mi je vrh sajma. Ima dosta toga ali ove dvije bi nekako izdvojio kao NO.1
Gotovo sam 100% siguran da će prodaja biti zadovoljavajuća pa da ćemo dobiti i remake trojke.

PERFECTION

Daleko od toga da ne izgleda lijepo, ali ovo što Zero kaže , po meni šteta što nije čistokrvna rekreacija. A i ne bi imao ništa protiv promjena dokle god ostave da si svatko može stavit "classic" preset, pa makar i kao plaćeni dlc.

Kao prvo, hvala kolegi Moonflax na ovom linku:
https://gematsu.com/2018/06/seven-minutes-of-resident-evil-2-e3-2018-off-screen-gameplay

E sad, pokušajmo na moment ignorirati to da sam ja teški pesimist, pa prokomentirajmo slijedeće...

Da, igra izgleda zbilja predivno. Da, sada je puno mračnija. Ali zar samo meni smeta što se sa nekoliko metara daljine pojavi tipka X koja označava da tu ima neki predmet za pokupiti ili prekidač za aktivirati (čime se automatski smanjuje ikakava šansa da će biti backtrackinga zato jer nešto bitno niste vidjeli) i što ima malo previše mrmljanja samo da igrač ne bi pomislio kako igra sa mjutanim robotom? Ovo je sada puko nagađanje, ali imam osjećaj da će baš zbog toga što je mračnija trebati više pozornosti posvetiti našoj dragoj džepnoj svjetiljki i zvukovima da čujemo odakle se zombiji pojavljuju, što mi pak govori da nas onaj soundtrack iz originalne dvojke (koji je i dan danas jedan od najboljih u gaming industriji) neće pratiti na pustolovini.

Meni ovo predivno izgleda. Odlična atmosfera. Što mračnije, to bolje!

Evo malo duži gameplay video

https://www.youtube.com/watch?v=vPdW-WZCnUY

koji, nažalost, potvrđuje ovo što sam rekao o soundtracku.

Pa zar nisu rekli da će kao bonus opcija biti igranje igre sa OG ost-om?

Majko mila to izgleda fantastično, nemam riječi.

I meni izgleda vrhunski sve baš. Capcom ubio ovaj E3. Još da najave Onimushu novu i uđu u taj Souls/Nioh bandwagon publike, gdje bi mi bio kraj.

Jedino što mi fali je ta fiksna kamera, jebg. ne mogu si pomoći. Ali opet baš govorim burazu, nostalgičari poput mene će uvijek imati RE2 i to nam nitko neće moći uzeti. Pa sve i da bude sranje ili remek djelo remake, jednostavno posmatra se kao nova igra i to je to. Najbolja stvar je što se uvijek može birati.

Srećom, prema svemu dosad viđenom, izgleda mi kao day 1 kupnja.

Slazem se, kolko god volio originale, pogotovo trojku, nemrem rec da ovo izgleda lose, izgleda jebeno dobro i atmosfericno.

Pa zar nisu rekli da će kao bonus opcija biti igranje igre sa OG ost-om?
Hoce, ako kupis Deluxe izdanje igre :

Najs, trebate iskeširati još koju kunu da bi u rimejku imali soundtrack. To je vrlo dobra poslovna odluka.

Znači već sam tri puta pogledao demo. Imao sam dobar filing, remake nikako neće razočarati! Atmosferično je i djeluje super igrivo u novom ruhu a opet se može osjetiti old skul Resi <3
Već se da zaključiti da će nama starim fanovima, ovaj remake u neku ruku biti ko nova igra. Jer licker se nije pojavio na istom mjestu. Potvrđeno je da će biti više prostorija, više će se moći grad istraživati itd.

Da odgovorim kolegi Jelashu. Ni meni se ne sviđaju indikatori na predmetima i vratima ali siguran sam da će se to moći isključiti. Ako se ne varam moglo se u RE 7.
Također mi se ne sviđa šta nema main theme u glavnoj sali policijske. No to ne znači da neće ubaciti do izlaska. Vjerujem da će biti ink ribbonsi.

Sviđa mi se šta se osjeti svaki pogodak i zombiji izgledaju moćno. Nadam se da će biti i bržih i da će biti pametni (kad čuju pucanj da će se tamo uputiti).

Razumijem fanove koji su ko Jelash i kojima se ovo baš ne sviđa. I ja bi bio prvi koji bi sasuo Capcom drvljem i kamenjem da je 3PS kamera, ali da je pucačina kao 4,5,6. Ovdje se iz aviona vidi da je preživljanje i istraživanje u prvom planu. Vidjeti policijsku i Raccoon City u ovako prekrasnom izdanju. To je nešto na što sam čekao jako dugo. Jedonstavno sam oduševljen i bit će teško dočekati prvi mjesec.

Ja sam isto od onih kojima bi bio draži čisti remake, ali ovo će se svakako odigrati, zamisliš jednostavno kao novu igru u istom settingu. Čini se da se trude oko toga da atmosfera odgovara originalu i očekujem da će bit ugodno za odigrat ako već ne bude na razini REmakea.

Treba uzeti u obzir da je remake za GC izašao 2002. Vjerojatno ni sami nisu očekivali da će remaster iz 2015 imati tako dobru prodaju. Usudio bi se reći da bi remake dvojke imao slabiju prodaju da je iz ptičje perspektive. Zato su se odlučili na TPS sa starom atmosferom i pogodili su u sridu.
Jedino me mrvicu strah da će zagonetke biti olakšane(ali ne mora biti tako) jer su u 7 bile poprilično lagane (i nije ih bilo puno). I ful me zanima kako će uklopiti radnju od Leona i Claire. Volio bi da igranje sa drugim likom bude (što je više moguće) drugačije.

Ako se odluče za Resi 3 remake, sigurno će biti više akcijski orijentirana. Tako je bilo na sivonji. I bez obzira na konstantnu(više manje) akciju igra je bila zakon te je imala dosta zagonetka.

Usudio bi se reći da bi remake dvojke imao slabiju prodaju da je iz ptičje perspektive.
...ptičje perspektive?
OK, nasmijao si me. Naravno da to nitko ne bi htio vidjeti.

Nije da su ni u originalu zagonetke bile teške, većinom je bilo odnesi pravi item na pravo mjesto. Za prodaju ne mogu ništa tvrdit, imaju oni valjda nekakve analitičare koji im to mogu precizno reć, ali mislim da trenutno ima mjesta za horor napravljen u tom starom stilu sa fiksnim kamerama i istraživanjem, pogotovo jer se čuda mogu napravit sa današnjom tehnologijom. REmake hd se je dobro prodao jer nitko tako nešto nije godinama probao.

U potpunosti razumijem skepsu kolege Jelasha i ostalih jer sam i sâm bio pomalo razočaran kad je potvrđeno da će igra imati OTS perspektivu. Međutim, mislim da dosad prikazano daje itekakvih razloga za optimizam. Zombiji su spori, ne izmiču se i mogu popiti dosta štete, baš kao što ih i pamtimo, a čini se da će biti dosta dijelova fokusiranih na istraživanje. Vidimo da je tu i limitirani inventory, nadam se da će biti i old skul zagonetaka i ja sretan. :) Leon, doduše, ima neku Disney facu i također mi se ne sviđaju oni promptovi koji se pojavljuju na ekranu, ali HUD će vjerojatno biti moguće regulirati po želji. Iskreno, uza sva čuda koja smo vidjeli na E3 sajmu ovo me možda i ponajviše hajpa, nadam se s pokrićem.

Radije bih bio vidio punokrvni remake dvojke u stilu legendarnog REmakea, priznajem, ali kao što reče Solid, dvojku ćemo uvijek imati u izvornom obliku ako ništa drugo. Tko zna, možda ovo bude igra kakvom je RE4 trebao biti...

I ja bi vise volio da je islo u smijeru REmakea, ali nakon gledanja GP videa nisam se nimalo razocarao. Cak naprotiv, odusevljen sam viđenim. Horror i jeza su sveprisutni i to je sve sto sam zelio od ove igre. Eto jedini mali minus dajem ovome sto je Jelash spomenio, previse ikonica. No uvjeren sam da ce bit opcija za iskljuciti...

Ugl datum zabiljezen, pare ostavljene sa strane, i sad samo cekanje :)