E3 2018: Return of the CapGods. Uz, naravno, Kojimino pojavljivanje na bilo kakav način, najveće veselje na ovogodišnjem E3-u za mene je donio Capcom. Povratak jedne od najbitnijih gaming kompanija ikad, ne samo da je bio super stylish, već je i suvereni pokazatelj da su te genijalne žute glave na pravom putu. Kao netko tko je odrastao na njihovim klasicima, prvi prikazi RE2Remakea i DMC-a 5 su ujedno i najčistiji nostalgični povratak u neke sretnije, bezbrižnije i nikad zaboravljene dane.
Trebalo je proći neko vrijeme (deseci pregleda slika, gifova, par pregleda demo-a), da ja zapravo shvatim u što gledam. A onda te ošine. Postoji taj neki trenutak kad ti se sve poklopi i zaspe te iskrenom srećom. Sve što sam vidio od ovog rimejka mi je potvrdilo da gledamo još jedno remek-djelo u dolasku. Ne znam iskreno jesam li iti tri puta imao taj osjećaj u zadnjih pet, šest godina. I ne mogu vam opisati koliko sam sretan jer se radi o horror žanru. RE2Remake može imati strašan impact, kako na potencijalno vraćanje u život i Dino Crisisa, tako i na ostatak industrije koji zanemaruje ovaj žanr.
Mislim da idu u odličnom smjeru, uzimaju sve najbolje iz svih RE-a i miksaju to u jednu igru. Iz ovoga što sam vidio (a vidio sam i demo od 20 minuta) igra izgleda bolje, mračnije, strašnije i napetije nego original iz 1998. Sviđa mi se što ima više drame i priče, uvijek mi je taj segment malo falio.
E sad, shvaćam da je nekima RE samo istraživanje, rješavanje zagonetki, backtrackanje i slično, al nekima poput mene je mnogo više te činjenica da su više poradili na priči i karakterizaciji me itekako veseli.
Da, to mi stalno prolazi kroz glavu. Stvarno vjerujem da će ovaj remake biti Resident Evil klasik modernog doba.
Što se tiče ostatka kvota - apsolutno. Bit ću iskren, fokus Capcoma da od RE2R napravi “najstrašniji RE naslov ikad” i njihova posvećenost horror elementima je zapravo sve ono što sam i priželjkivao od ovog rimejka s obzirom na materijal kojim Resident Evil 2 raspolaže. Isto tako, ne smiju zaboraviti na likove/karakterizaciju, to mi je jednako važno.
Vjerojatno smo u velikoj manjini, ali tu se slažemo. Kod mene je to vjerojatno jer sam Resident Evil 2 od svih Resija najviše puta odigrao, pa su mi likovi naprosto usječeni u glavi. I taj odnos šugave i manipulativne Ade i neiskvarenog, mladog Leona.
Leon mi je općenito jedan od najdražih likova u igrama ikad. Uvijek sam gledao na njega kao na pravi primjer dobroćudnosti, tipa koji gleda samo dobro, nije policajac sa dozvolom za ubojstvo. I frizura, naravno. Najbolja frizura ikad.
Atmosfera je brutalna, osvijetljenje ubija. Svijet i
setting igre su u punom sjaju, gledam i ne mogu se načuditi koja je to magija. Čitao sam negdje da će se likovi koji su se prije pojavljivali samo u case fajlovima sada pojavljivati kao modeli u igri. Mislim da će nas na tom polju igra najviše iznenaditi, u puno segmenata su u Capcomu i "tada" bili mađioničari, ali bilo je dosta toga što hardver nije mogao iznijeti, ovo izgleda kao survival horror bez limita. I bolesno je što su se odlučili za Outbreak/Operation Raccoon City stil grada, znači kaos i destrukcija na sve strane. Ne mogu dočekati da vidim u kolikoj mjeri i na kakav način su detalji priče promijenjeni.
A to što je igra OTS me ne brine, mislim da će tu biti svega što se tiče kamere, čini mi se da je dost dinamična.
Baš prošle godine sam reprizirao RE2 na PS3 i ja stvarno mislim da se ta igra upravlja savršeno. Nikad nisam imao dojam da je
clunky ili da je ne daj Bože - zastarjela. Na OTS u ovom rimejku ne gledam nužno kao na poboljšanje (pogotovo što me satrao OTS novog GoW-a i zgadio mi ga za sva vremena), više na njega gledam kao na ambicioznost Capcoma i na promjenu stila i drugačijeg level dizajna, te gameplay mehanika koje isti nosi.
Square Enix
Ne kvari ovu idilu.
Ova igra je pravo cudo. Sto vise gledam sve mi je bolje. Bas topcina.
Tvoje riječi su 12 Gauge Shotgun Shells za moju Remmington M1100-P.
Vajperu, ovo je jedna od najluđih japanskih posvećenosti detaljima u zadnjih nekoliko godina. Znaš da me inače nije briga za te grafičke prikaze i engine previše, ali ljudi imaju blago u tom svom RE engineu. Nevezano sad za sami engine, mislim da ne pretjerujem kad kažem da je Resident Evil VII najvažniji Resident Evil još od RE4. Stvari su mogle otići u skroz drugačijem smjeru da netko nije povukao "najbolje moguće poteze" u datom trenutku.
Znam da si vidio efekte kiše, kidanje udova (koje će to taktiziranje biti na većim težinama i sa minimalno metaka), shotgun impact, ili činjenicu da Leona mogu uhvatiti dva zombija odjednom, što onda rezultira posebnom animacijom i većim gubitkom healtha. Da ne govorim da zombiji sada prolaze i otvaraju vrata. Da ne gov... AAAAAAAAA!
Sve one prijatelje koji su s godinama lutanja ove industrije odustali od gaminga ću zasuti sa pozivima. FOR THIS THEY ARE COMING BACK. Kunem vam se.