Tako je i kod Nintenda, čini mi se.

Ok, uvjerili ste me. Držat ću se piratiziranih PS1 igara i PC emulatora. U biti imam još uvijek čipirani PS2 koji služi i za PS1 igre. Tražit ću ipak nešto drugo za poklon.: p

Imam dvije PS, PS One, PS2 i PS Two, ne kupujem ovo ali je fora.

Bude pomama, makar kod mene. Samo čekam da se negdje otvori preorder, uzimam odmah. I bratu jedan, htio ne htio.
Samo Sony ako je imalo pametan je omogućio Internet i Store na sivonji te kupovinu i skidanje PSOne Classics igara na internu memoriju. Em bi imao nešto što konkurencija nema, em bi još dodatno para zaradio.
Preorderi otvoreni još prijepodne.

Sačekaću da vidim koje će biti ostale igre, ako ne bude Chrono Cross ili barem Front Mission 3 ja stvarno nemam razloga da kupujem PS Classic.
Takođe, moje jedina opcija da nabavim ovo je play-asia.com, a mislim da će mi oguliti kožu sa poštarinom.
Fina stvar da se nabavi radi nostalgije, ali ostaje činjenica da je Sony na četvorci potpuno promašio što se tiče klasičnih igara, skoro potpuno ignorišu istoriju PlayStation-a.

ostaje činjenica da je Sony na četvorci potpuno promašio što se tiče klasičnih igara, skoro potpuno ignorišu istoriju PlayStation-a.
Si siguran da je to istina? Ako otvoriš najprodavanije igre za ps1 i ps2, skoro svi serijali koji imaju igru u prvih 50 su dobili ili će uskoro dobit nastavak na ps4.

Valjda se nismo razumjeli?Nisam mislio na nastavke već na činjenicu da na PS4 skoro uopšte nema PS1 igara a izbacivanje PS2 klasika je strahovito usporilo (a možda je već i prestalo).
Microsoft se potrudio i igre sa prvog X Box-a mogu da se igraju na X One.Sony ne čini ništa (ili skoro ništa) da se igre sa PS1 ili PS2 pojave na PS4.
Ne tražim BC, ali zar je toliko teško PS1 i PS2 igre staviti na PS4 PSN Store?

Mislim da im se ne isplati zajebavat sa BC-om. Malo je igrača koji će to cijeniti, a daleko više onih koji će igrati aktualne i nove igre za što je primarno nova konzola i namjenjena. Tu i tamo ćeš vidjeti nabrzaka sklepan port s trofejima ili remaster. Koji ćeš naravno platiti.

Zbroji cijenu nove Vite sa novom karticom i 30 PSOne igara kupljenih na Storu. Da li će ispast manje od 799kn?
Polovna Vita, SD adapter i 5 minuta za instalaciju homebrewa ilitiga piraterije (od igara za Vitu do faking Komodorca), cca 600 KN, više ako nemaš SD karticu ili kupiš jednu od 256 GB.

Slažem se s X-1232, zakazali su s prebacivanjem PS2 igara na PS4 iako te igre masno naplaćuju. U 2 godine su uspjeli samo 53 igre staviti.

Oba su prekrasna  <3

Sad ovako uživo i uz prvi PlayStation, baš izgleda jako loše. Nekako bezveze pokraj gamepada koji je veći od konzole.
Više bih volio da su ga napravili u istoj veličini.

I sad kad gledam, bilo bi ok i da su dodali podršku za CD, za kolekcionare. To bi bio baš pun pogodak.

Mogli su staviti utor za originalni kontroler i podršku za bežični, ovi USB utori izgledaju meh. Za CD teško da ima mjesta. Nadam se da ima opciju zaglađivanja grafike kao PS2.

Meni je veliki minus to što neće biti trofeja.

Meni je veliki minus to što neće biti trofeja.
I hear your pain brother.

Zašto Gran Turismo 1 ili 2 najvjerojatnije neće biti među 20 pred-instaliranih igara na PS Classicu.

https://www.gtplanet.net/why-the-original-gran-turismo-probably-wont-be-on-playstation-classic/

Nadam se podršci za DS3/4 preko USB ako već ne Bluetootha.

Koje bi igre prema IGN-u Sony trebao uključiti u PS Classic.

https://www.ign.com/articles/2018/09/20/15-games-we-want-on-the-playstation-classic

Ja bih najviše volio:

1. Crash Team Racing (šanse 99%)
2. Crash Bash (šanse 99%)
3. Tony Hawk's Pro Skater 2 (šanse 0%)
4. Gran Turismo 2 (šanse 0%)
5. Ape Escape (šanse 0%)
6. Tomba! 2 (šanse 10%)
7. Metal Gear Solid (šanse 70%)

pa vise sanse ti ima GT2 first party nego recimo Crash Bash od Activisiona lol tony hawk isto zbog licenci za pjesme itd. Opcenito third party ce bit dost zajebani za ubacivanje

ape escape neces ni dobit jer classic nema dualshock kontroler a ta igra mora imat stickove da bi se igrala, to sto nema analog podrsku ce dosta igara ogranicit