Ja odustajem..evo Shooter neka ti ovaj pametnjakovic pomogne..koja je fora s ovim forumom?svi su postali prepametni za ovaj svijet.

Hahah. U biti smo već dali preporuke prije (7.str), pa ono, nema smisla da se neki ponavljaju.

Diga se budžet otada. I ne znam jel se šta prominilo u međuvremenu, i onda mi se govorilo da čekam.

Pa je, porasle su cijene mid i high end grafičkih i nešto malo manje memorije.: ( Dajem glas za Danexovu kombinaciju ako ne želiš ići na AMD. Bolji ti je temelj, dok kasnije imaš prostora i za nadogradnju na bolji i noviji procesor (i naravno grafičku, što ne treba ni spominjati). Taj i3 8100 je praktički identičan i5 7500 po skoro svemu, ali da nije situacija sa matičnima takva kakva je (nema još jeftinije alternative Z370, ako se ne varama), i3 8100 bi bio daleko bolja kupnja. Pa jebemu, procesor je skoro duplo jeftiniji od i5 7500.

Kužim. Hvala na pomoći.  :

EDIT: Evo gledam i 8100 je masu jeftinija, ali ove z370 matične su iz nekog razloga toliko skupe da ukupna cijena dođe na isto (sa najjeftinijom z370, valjda i to valja). Sad još ne znam koji je bija problem s napajanjem, meni laiku sve to izgleda isto kad je iste snage.

Kontaktira sam HGSHOP i nemaju grafičku koju sam tražija ( INNO3D nVidia GeForce GTX1050 Ti Compact X1, 4 GB GDDR5 ) pa su mi ponudili ka alternativu INNO3D nVidia GeForce GTX 1050 Ti Twin X2, 4GB GDDR5.

Da, ne? Btw znam da sam upila ali evo samo je ovo ostalo za riješit.

Ova koju ti nude je bolja zbog 2 ventilatora,ostalo je sve isto..htio.sam ti preporucit da uzmes negdje drugdje neku s 3g.gare,al vidim da su supci digli cijene..ako ces najiskrenije,ja nebi sad kupovao 1050ti za te novce,al trziste novih kartica je takvo kakvo je i nemas izbora ako ne zelis gledat nalo rabljene..isto tako mozes uzet tu i prodat kad budes u potrebi/prilici

Odlično, a šta se cijene tiče jbg nemam sad previše izbora. Rabljeno ne želim kupovat a stanje trenutačnog kompjutera...pa samo ću reć da se sinoć film od 2 GB pribaciva na USB 40 min (da, bija je pravi utor). Tako da je sad sve riješeno i kupuje se odma u pon.

Hvala stvarno na svoj pomoći u vezi ovog, bez tebe bi se još ko zna koliko dugo vrtija u krug.

14 dana kasnije

Jel normalno da ono crveno svitlo na kutiji uvik treperi? Čini mi se da to nije radilo prvih nekoliko dana. Mislim da je i malo glasniji sad, plus povremeno se čuje neko škljocanje.

To ti je lampica od hdd-a ...hdd skljoca i ronda dok radi

Uf, mene to iritira užasno.
Iz nekog razloga, hard mi posebno jako cvili kad igram novi South Park. Eh, igra je ionako lošija od Palice Istine (koja sama po sebi nije nešto extra, 5/10).

Ok znači ne moram se zabrinjavat? Uff hvala jer sam inače teški paničar. Puno mi je lakše sad.

Realno, paniku jedino treba dizati ako ti je temperatura malčice povišena, kao ovom liku

Sve ostalo je manje bitno.

7 dana kasnije

update konfe:

CPU: Ryzen 5 1600
COOLER: Stock Cooler Wraith
GPU GV-N98TXTREME-6GD
MBO: MSI B350 TOMAHAWK Socket AM4 AMD Ryzen 7th Gen Athlon DDR4 USB 3.1 ATX Motherboard - Black
PSU: EVGA SuperNOVA 650 G2, 80+ GOLD 650W, Fully Modular
RAM: 16 GB Ballistix Sport LT DDR4 2400 MT/s (PC4-19200) SR x8 DIMM 288-Pin - BLS2C4G4D240FSE (Red)
HDD: WD Blue 1TB Desktop Hard Disk Drive - 7200 RPM SATA 6 Gb/s 64MB Cache 3.5 Inch
HDD2 2TB BarraCuda 3.5" 7200 RPM Internal Hard Drive (64MB Cache, SATA 6GB/s, up to 210MB/s)
SSD: Crucial BX300 CT240BX300SSD1 2.5-inch Internal Solid State Drive, 240GB
KUČIŠTE: NZXT S340 Matte Black/Red
MONITOR: AOC I2790VQ/BT 27" Full HD IPS Grey computer monitor
TIPKOVNICA: Corsair Gaming CH-9206015-UK K55 Rubber Dome Multi-Colour RGB Backlit Keyboard - Black
MIŠ: Logitech G502 Gaming Mouse Proteus Spectrum RGB Tunable with 11 Programmable Buttons - Black
PODLOGA: Corsair Gaming MM300 Extended Anti-Fray Cloth Gaming Mouse Mat

10 dana kasnije

Reinstaliral sam CAM i nisam mogel naći istu nijansu tirkizne koja je bila tak da sad ide nova boja.
Malo osvježenje za proljeće i za Infinity War.

Molim vas za pomoc...
Imam u kuci internet ali wifi mi slabo baca u sobe dvije.
U jednoj sam sobi radi max tv-a kupio onaj pojacivac interneta preko struje,jer mi treba jaka veza i to super funkcionira.
Radi po principu da jedan ustekam kraj rutera i njega spojim na ruter a drugi bilo gdje u kuci u struju i na to se mogu kabelom spojiti i super funkcionira.
E sad...problem je sad drug soba...
Sad bi u nju stavio na isti ili slican nacin internet,imam telefonsku uticnicu...
Da li mogu kupiti taj jos jedan par pojacivaca i samo jedan u tu prostoriju staviti?
Ili da kupim neki pojacivac pa spojim na telefon?
Tu mi je slabi signal tako da ne znam ni hocu li moci pojacivac staviti?
Jednostavno,kako da u tu sobu stavim internet da se mogu kabelom spojiti???
Imam vec jedan ruter,i ta dva strujn pojacivaca...
Molim vas i kumim da mi date neki savjet.
Ne znam u kojoj temi ovo staviti

Poslano sa mog WAS-LX1 koristeći Tapatalk

Trebao bi moći na istu strujnu mrežu stavit dva ta adaptera za internet preko struje.
Ne znam kolko gubiš na brzini ako ih samo pukneš tak ili da staviš dva kod rutera i dva u sobama.

Da ali mislis da cw funkcionirat da samo podjem i kupim jos dva u kompletu i ukljucim?
Mislis da nisu nekako povezani necim?

Najbitniju stvar nisam pitao,da li mogu iskoristiti taj telefonski prikljucak za nesto?

Evo ti dijagram koji ti pokazuje da možeš samo štukat te adaptere.

Ne znam kolko je to istina pošto nisam probao nikad, ali definitivno mi je to potrebno i čujem da je bolje nego se čini na prvu i da radi nestvarno dobro.

To radi fenomenalno