Znam da je gaming danas u kurcu i da su igre postale šrot, ali ono...
Ma daj, gaming nikad bolji nije bio. Stvarno se nade za svakog po nesto, a vrhunskih igara nikad nije bilo vise. Puno je pristupacnije i jeftinije nego ikad. Bas mislim da ce 2019ta biti the gaming godina.

Baš zbog tog razloga što su igre danas zakurac, stariji se vesele remasterima, da se može ponovo odigrati one stare dobre igre. Jebiga, nostalgija na najjače  8)
A ne znam baš. Izjava bi ti držala vodu da je ovo tipa 2013. godina. Iskreno, imam dojam da svjedočimo novom golden ageu gaminga koji je počemo IMO 2017. godine. Odličnih igara na lopate ima, a tako će se i nastaviti. Period me totalno podsjeća na razdoblje od prije 20 godina kad sam smatrao da je gaming na vrhuncu i da se period od 1997. - 2002. više neće nikad ponovit.

Osobno, više bi volio da su najavili neku novu Onimushu ili da je remaster svih nastavaka stavljen, a ne samo prvog, al što je tu je.

Super vijest pogotovo za mene jer nisam prešao nijednu Onimushu :( (neka baci kamen onaj koji je bez grijeha xD) Nikad mi nije bilo jasno zašto nisam igrao taj serijal na PS2. Pogotovo jer obožavam taj stil i još je od Capcoma.

Tamo negdje 2015 sam kupio jedinicu od kolege Iceka za kolekciju (ful lijepa kutija).

Mokri snovi su mi da izađe Dino Crisis remake *.* Capcom samo nastavite tako :*

Baš zbog tog razloga što su igre danas zakurac, stariji se vesele remasterima, da se može ponovo odigrati one stare dobre igre. Jebiga, nostalgija na najjače  8)
A ne znam baš. Izjava bi ti držala vodu da je ovo tipa 2013. godina. Iskreno, imam dojam da svjedočimo novom golden ageu gaminga koji je počemo IMO 2017. godine. Odličnih igara na lopate ima, a tako će se i nastaviti. Period me totalno podsjeća na razdoblje od prije 20 godina kad sam smatrao da je gaming na vrhuncu i da se period od 1997. - 2002. više neće nikad ponovit.

Osobno, više bi volio da su najavili neku novu Onimushu ili da je remaster svih nastavaka stavljen, a ne samo prvog, al što je tu je.
S tim da je 2013 bila aposolutno brutalna godina po pitanju igara. Onako izašlo je baš hrpa raznolikih igara, od kojih su GTA V i TLOU van serijska klasa, dok je bio i ostatak dobrih do vrhunskih igara tipa MGR, Rayman Legends, Brothers Tale of Two Sons, Tomb Raider, DmC,  Ni No Kuni, Gran Turismo 6, Tearaway, Bioshock Infinite itd. s tim da nisam uključivao sranja poput Beyond: Two Souls, Super Mario 3D World i slično hehe.

S druge strane 2014 je bila apsolutno užasna godina gdje su jedine igre koje su iskakle bile Dragon Age: Inqusition do te mjere da su ljudi brijali kako je to GOTY i Destiny, a realno najbolje igre te godine su bili remasteri GTA V i TLOU lol. Kasnije godine su se malo pobljšale, s tim da je 2016 već značajnije dobrih naslova imala, a period 2017-2018-2019 je i biti će aposlutno brutalan. Pregršt igara bez uključivanja ikakvih remastera i apsolutno vrhunskih igara. Baš dost jebeno razdoblje gaminga.

https://www.youtube.com/watch?v=21-_7L6dcVw&t=60s

Trailer sa novim prerađenim japanskim glasovima.

Koja šteta što neće doći fizičko izdanje za EU.

Mozda dode i fizicko izdanje kad izbace ostale igre iz serijala.
Prvi dio nisan igra, dvojka mi je jedna od drazih igara s PS2.

Prvi je bio puno tromiji, dosta podsjeća na stare resi igre. Zanima me šta će bit s trojkom s obzirom da su imali prave glumce u njoj. Svakako se nadam da će izać svi nastavci s vremenom, po mogućnosti u nekoj kolekciji.

Sta ste napali covjeka? Nista krivo nije rekao. Usli smo odavno u razdoblje remastera, rimejkova i ributova, te bezidejnog procesa stvaranja novih ip-eva od kojih je poslo samo nekima za rukom stvoriti i kvalittetan i na posljetku nikada nismo ni izasli iz tog perioda. To sto smo u ovom desetljecu dobili rdr, tlou, witcher3, horajzon i jos poneku igru, ne znaci da je ovo golden age gaminga, pogotovo kada svi znamo koliko se dns ulaze u ovu industriju,a njima polazi za rukom izdavati remastere i to ih nije sramota izdati samo jedan od moguca 4 odjednom,ali "samo" za 20€?! Ovce za sisanje i nista drugo pa neka me mrzi cijeli forum,ali borit cu se do kraja protiv ovako cega i negodovati na svaku slicnu buducu inkarnaciju! Ne zelim ni ulaziti u mikrotransakcije, dlc politiku i ostale gadarije sadasnjice!

A gle, 20 eura je za ljude koji misle kupit day 1. Za mene će ako ikad izađe cijela kolekcija koštat manje od toga, nije da mi se žuri. Ne vidim zašto bi remasteri igara bili problem. Nisi prisiljen kupit ako te ne zanima, ali imaš opciju. Puno draže mi je platit pedesetak kn da odigram igru na novoj konzoli sa malo ljepšom grafikom i trofejima nego da idem spajat ps2 na stari crt, tražim cd i onda mi još ne radi kako treba jer cd ima 15 godina, a ni laser na konzoli nije šta je nekad bio.

Nemam ništa protiv remakea ili reboota, remaster je već drugi par opanaka i malo mi se smući kad vidim da remasteriraju igre koje su osrednje prošle na prošloj generaciji. Tko je pobogu tražio remaster Deadpoola ili DMCa a ima i gorih primjera.

Volio bi Onimusha Dawn of Dreams vidjeti, to mi je ostao u sjećanju kao najbolji izdatak serijala.

Ja bi iskreno više volio remake nego remaster, šteta, ali da će me ovo smetat, neće, jer stvarno sam volio Onimushu i sve sam ih odigrao.
Ovo vrijeme za za gaming dobro, ako gledam i Nintendo na kojemu sam ostao bez daha u jRPG svijetu, preko PS-a koji ima svega i svačega i radi se na starim hitovima...Ma do jaja.

Platina ce sigurno bit vesela :) Jedva čekam izgubit živce sa starim komandama.

Imam prva tri nastavka oriđiđi za PS2, i mogu reći da mi je Warlords najmanje drag. Ali ako će ovo značiti da će remasterirati i drugu Onimushu (koja mi je i najdraža: p), onda može. Drugi dio ujedno predstavlja i neki vrhunac prerenderiranih pozadina prije nego se Capcom u potpunosti okrenuo 3D grafici. Stoga me i zanima koliko se mogu potruditi da to danas izgleda dobro na velikim ekranima. Ovo više odaje pokušaj brzog money graba od starih fanova, ruku na srce.

Da, pa više nego očiti način da uzmu pare. Zato ne volim remastere.
Jer ništa živo ne naprave osim što portaju i dignu rezu, nit izgleda next gen nit ima ikakve razlike. A uredno naplate. Tako da mi je to uvijek pederski, ali duša mi ne dozvoljava da ne kupim :)

5 mjeseci kasnije

Toplo se nadam da će se ovo otključat sad na EU storeu za kojih pola sata, inače ću hladno bacit monitor kroz prozor.  :

Toplo se nadam da će se ovo otključat sad na EU storeu za kojih pola sata, inače ću hladno bacit monitor kroz prozor.  :
Planirao sam čekati 1 ujutro da kupim na UK Storu pa da se skine do ujutro, ali ne mogu više gledat.
EDIT: Nabijem Store na onu stvar. nekako se probudim sitno poslije 1h i odem na store i nema igre pod new arrivals. Probudim se opet sitno prije 2h i opet je nema. Odem u tražilicu i nađem ju. Sad pogledam i sad je normalno pod new arrivals. Ma wtf ono?

mjesec kasnije

Idea is Capcom is planning on remastering more Onimusha and making a new one if this game sells.

Nije lose ostarila igra, lijepo se igra, neke mehanike su losije nego su mi ostale u sjecanju, ali i dalje vrlo dobra igra, nadam se RE2 tretmanu za dvojku.

Tank kontrole su banana, ali se navikne čovjek. Iskreno me strah bilo kakva će igra biti za današnje standarde, ali kao što kažeš, dobro je ostarila i dobro se drži. S obzirom na rukom crtane pozadine, teško da ćemo dobiti proper remake nastav(a)ka , remasteri poput ovoga će mislim biti max.

Takav klasik se ni ne može suditi po kontrolama i grafici nego samo po osjećaju koji budi u nama. Odigrao sam prva tri dijela prije par godina i odlično su mi legli, četvrti nisam mogao prožvakati.