:
Da sam imao više sreće sa svojim teško bolesnim (pred smrt), ali i dalje vjernim laptopom, tekst/esej kojeg upravo promoviram bi čitali puno ranije. Sve bi bilo puno relavantnije, a ja bih dobio prijeko potrebnu slavu. Kako sebe ipak nikad nisam držao relevantnim, nikad nije kasno za ogroman tekst o najvećoj (najboljoj) igri 2018.-e.
Ionako se ne radi o klasičnoj recenziji. Izrobotizirani surovi tekst o igrinim kvalitetama i nedostatcima u slučaju igre koja zahtijeva sve ljudske emocije ne bi imao smisla, pa sam tako u njemu pričao kako sam jednom dok sam igrao Gran Turismo 4 pojeo 11 (jedanaest) palačinka, citirao sam Kavafijevu Ithaku i prezentirao je kao glavnu filozofiju ovakvog tipa igara, spominjao sam činjenicu kako je Yuji Horii strastveni kockar i to ne skriva, i koliko utjecaja to ima na Dragon Quest serijal... I još puno toga.
Word kaže da sam svoje dojmove o igri razvukao na 13 stranica i preko 6 000 riječi. Ja kažem da nećete biti budala ako sve to pročitate; dapače. A i što drugo imate za raditi?
Tekst se nalazi na mom blogu (!) (da, to je novost), a u slučaju da vam se svidi, očekujte još sličnih i većih (lol) (možda i konkretnijih (:/), u svakom slučaju boljih, obećavam) tekstova. Bit će mi drago ako tu i tamo netko od vas navrati. Ovo je vjerojatno prvi i zadnji put da ću ga spomenuti (blog, jel). PerspeK.tiva je blog užasan dizajnom i tek malo manje užasan tekstovima. Zapravo čista vježba pisanja, i pisanje da ne zaboravim. To će jedino i ostati nakon što se probijem na drugu stranu. To i brdo nikad otvorenih i neodigranih igara. Ali, hej. Što je više neotvorenih igara, to je više otvorenih paketića prezervativa! To ne bi trebalo biti loše, zar ne? Zar ne?
Napomena: Omogućio sam vam bezbrižno čitanje uz izostanak ikakvog oblika spojlera. Previše cijenim svakoga tko ovaj žanrovski masterpiece planira odigrati po prvi put.
Hvala na čitanju!
:
https://ljetopispticenavijalice.wordpress.com/2018/10/12/dragon-quest-xi-echoes-of-an-elusive-age/
reklame: