Zero To je također dosta česta značajka JRPG-ova.
Nazalost da i mrzim to.
Problem je sto taj zadnji villain nije nimalo karizmatican niti priblizno okarakteriziran kao onaj koji je trebao biti glavni. Usporedi mi molim te Mordegona i ono cudo s kojim se na kraju boris. Okarakteriziraj oba. Ili slucaj Persona 5 moze isto. Zbilja bih volio sto imas za reci o ta dva bossa, jer ja nemam nista doli dosadno, klisej i nepotrebno.
Apsolutno se ista stvar dogodila i na primjer u Twilight Princess gdje je Ganondorf doslovce nasran kao zadnji boss bez ikakve potrebe i ikakvog racionalnog objasnjenja, a onaj villain koji je trebao biti glavni je ispao kao fol samo lutka Ganondorf-u. Bas poseru lika koji je imao sve osobnosti do tada jenog villaina vrijednog da bude i finalni.
Mordegon ima motive, ima karizmu, ima svoju proslost, ima svoju dobru stranu, ima svoj redemption u jednu ruku. Sve to je nemoguce reci za onog zadnjeg bossa kojem ni ime nisam upamtio.
Pogledao sam na YouTube samo taj zadnji Fight i tih Par cutscena jer nisam htio grindati satima da bih pobijedio nekog gemericnog glavatog super bossa. Neda mi se to i cini mi se kao gubljenje vremena.
Naci taj dio je doslovce jedina mana vrijedna spomena koju imam za dq11. Sve ostalo je vrhunsko, osim glazbe, ali to smo odavno vec ustanovili.