Igra izgleda predivno. Samo se nadam da Switch port neće biti loš, kao što je slučaj sa DQ Heroes.

Kako imam 3DS sa custom FW-om, vjerojatno ću skinuti japansku verziju kad izađe da vidim kako se to vrti... a sad, koju verziju nabaviti, pitanje je koje sam postavio već 1000 puta u ovoj temi. Ne mogu i ne želim lagati; 3DS verzija mi je ''najpristupačnija'' baš zbog tog FW-a, ali ako će se Switch verzija glatko vrtiti i bude ljepša po pitanju grafike (a i trebala bi biti, Switch je jači od 3DS-a), možda i to uzmem. Moramo uzeti u obzir da će ovo možda u budućnosti dobivati nekakve apdejtove (ne mora biti story DLC), a 3DS mi ne smije na net.

No, kao što je kolega Wolf rekao, nećemo paničariti ako treba pričekati još godinu dana.

OFFTOPIC: uskoro u SAD-u izlazi i Caligula (EU verzija negdje oko ljeta, navodno), Vita ekskluziva koja dosta podsjeća na Personu i fate/EXTRA, pa bacite oko na to dok čekate DQ XI.

ante-sb
Nego, kolega, je li ti možeš opaliti koji screenshot iz Heroes 2 i staviti u onaj odgovarajući topic?

Navodno i PS2MASTER igra Heroes 2 pa da čujemo i njegove dojmove

Ja ću vidit oću uzet za Switch ili PS4, s jedne strane želin isplatit Switch na kojem san dosad igra samo Zeldu pa da ne stoji samo radi jedne igre a sa druge strane iman jači hardware i vjerojatno glađe izvođenje.

Wolf, ako si ljubitelj (futurističkih) vožnji, kupi si sa shopa Fast RMX.

...jer trenutno Switch ima samo te 2 igre, RMX i Zeldu.

E razglabali smo o tome već u nekoj temi prije, igra izgleda zabavano al iman nekakvih zdravstvenih problema zadnjih par miseci i ne preporuča mi se tako kaotično iskustvo radi neki simptoma fotosenzitivne epilepsije koji mi se javljaju. Čak san od Overwatcha odusta dok ne vidin šta ću.

Predugo traje ovaj trailer za moj ukus. Ne mogu ja to gledati. Valja uvijek bit na maksimalnom oprezu, nikad ne znaš što će pokazati.

Ova igra će se prodavati ka luda. Barem se nadam.

OFFTOPIC: uskoro u SAD-u izlazi i Caligula (EU verzija negdje oko ljeta, navodno), Vita ekskluziva koja dosta podsjeća na Personu i fate/EXTRA, pa bacite oko na to dok čekate DQ XI.
Hvala na napomeni. Igru sam smetnuo sa uma, a svidila mi se na prvu.

E razglabali smo o tome već u nekoj temi prije, igra izgleda zabavano al iman nekakvih zdravstvenih problema zadnjih par miseci i ne preporuča mi se tako kaotično iskustvo radi neki simptoma fotosenzitivne epilepsije koji mi se javljaju. Čak san od Overwatcha odusta dok ne vidin šta ću.
To ti je od silnih summona i magija, unistili te jrpg- ovi.
Salu na stranu, nije nesto gadno?
Glava je zajebana, takodjer imam nekih problema.
Sritno Vuce.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Napokon dosa kuc i pogleda trailer i evo najocekivanije igre 2018. godine. Obozavan kod DQ da je svaki razlicit a svaki isti sa soundtrackon i vizualnin stilon kojeg njeguju od pocetka.

gunner sve je dobro al malo odmorit oci na kratko vrime od svega bi triba..

Ako smo o tome pričali, nemoj zamjeriti, zaboravio sam. :(
Žao mi je što čujem ovo o tvom zdravstvenom stanju. Nadam se da će se riješiti pozitivno i da ćeš moći zaigrati Fast RMX... makar, da, igra izaziva svakojake tegobe. Al' dobro služi za vježbanje prebiranja prstima lel.

U zadnje dvije ankete u Japanu PS4 verzija ispred 3DS.

http://www.dualshockers.com/2017/04/14/dragon-quest-xi-ps4-version-firmly-ahead-3ds-version-polls/

SE bi trebao definitivno izbacit igru za PS4. Ako je DQ8 bio popularan zbog tog što je bio na PS2, zašto ne ponoviti istu stvar? DQ9 je izašao za DS pa ga nitko nije igrao. Samo ja bi DQ11 izbacio za Switch, a ne 3DS.

DQ9 je izašao za DS pa ga nitko nije igrao.
Da, samo 4 i nešto milijuna igrača u Japanu je kupilo igru.

Ovdje kod nas. Tko je osim eventualno par ljudi za nabrojat prste jedne ruke odigralo igru? Nitko.

Da, jer inače je DQ serijal jako popularan van Japana.

Koliko je komada osmice prodano u Europi? 800 000? Manje?

Osim ako (pod ''nas'') ne gledaš Hrvatsku kao neko tržište. lel

Nije serijal nikad bio nešto popularan, al nije da se ne zna za njega. Uostalom koliko vidim, osmica se bolje prodala u devetka i u NA i u EU.

http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=dragon+quest

Da sad ideš sprovodit anketu u hrvata koliko ih je igralo DQ8 a koliko 9, što misliš koliko će ih reć da je igralo 8 a koliko 9?

10 ih je igralo osmicu (od toga je šestero kupilo pirata), a troje devetku.

"Ovdje kod nas" ljudi ne znaju ni šta žele ni šta valja.

Kad ste se već dotakli popularnosti i značaja Dragon Questa na zapadu...
Teško mi je procijeniti konkretan razlog zašto je to tako, ali trenutno živimo u razdoblju kad se japanske igre cijene kao nekad davno prije, u prilog im doduše ide i što su stvarno sve te nove igre iz Japana odlične, ali ako spomenemo Dragon Quest serijal u kontekstu igara kao šta su igre iz Yakuza ili Persona serijala, pa čak i Niera, sve one su nadmašile očekivanja i napokon su zaslužili pozornost kakvu su odavno trebali imati. Mnogi ljudi nisu ni znali, a mnogi ljudi ni dalje ne znaju koliko su ove igre dobre. Dobar glas o ovim igrama je glasniji nego ikada, i ljudi počinju shvaćati neke stvari.

Dragon Quest je oduvijek bio čistokrvni japanski serijal, ali čak i taj spin off u vidu Dragon Quest: Builders igre je, vjerujem, nadmašio očekivanja u Sq.Enixu zahvaljujući tom japanskom zeitgeistu.

Ono što želim reći je da sačekamo samo taj worldwide datum za zapad, mogu se kladiti da je vrijeme da Dragon Quest zasja kao nikad do sad. Sami novinari iz industrije i dobar glas o igri će uvjeriti sve one koji se pitaju zašto je ovaj serijal bitan i zašto bi ih trebalo biti briga za njega da prvi nahrle na igru jednom kada ona izađe. Kao što se dogodilo i za Yakuzu Zero, sada za Nier: Automatu i Personu 5 itd.

Dragon Quest nikako nije mrtav, itekako je živ, a JRPG će izumrijeti jedino ako Japan izbrišemo sa lica zemlje. Radujmo se svi skupa nadolazećim mjesecima.

Hamamura ocekuje da ce se Dragon Quest XI prodati u vise primjeraka nego posljednji pokemoni i FFXV zajedno. Tu prvenstveno misli na japansko trziste.

https://www.technobuffalo.com/2017/04/14/dragon-quest-xi-outsell-pokemon-final-fantasy-xv/

7 dana kasnije

PS4 Limited Edition za Japan

http://www.jp.playstation.com/info/release/nr-20170428-ps4.html

mjesec kasnije

https://youtu.be/3lKTMFme9u0