maverick Ti druze ne znas sta znaci fantasy setting. Vidi se da si jos mamuran lol
Ajde da se malo objasnim. Mislim da su svi FF nastavci fantasy setting, i možda ih možemo podijeliti na klasični fantasy i nekakav sci-fi moderni fantasy. Čak bih rekao medieval fantasy, barokni, u FF12 je nešto što mene osobno odbija kada je artwork i doživljaj u pitanju. Takav setting mi je suviše sličan stvarnosti (ne lokacije same po sebi, jednostavno nešto u tome) i nekako se osjećam kao da igram više western RPG nego JRPG, ne znam zašto. Kada to povežeš s likovima, Vahn, Ashe, Balthier - kao da smo nas 3 sa foruma završili u Ivalicu i idemo mi sad gambitat malo. Vagrant Story me isto tako odbijao, iako je odlična igra.
Dok recimo FF7 i 8 imaju moderni pristup, budućnost, leteće škole, mako energiju, anciente, mračne teme i artwork koji je meni svakako više zanimljiv kao cjelina. To me odvede u neki potpuno drugi svijet, u neku apstrakciju s kojom bolje rezoniram. Možda pomaže što je priča ipak jedno par razina bolja u tim starim nastavcima, uz odlične villane i glazbu za sva vremena. To je ukratko moj fantasy setting, i to mi najviše paše.
Naravno, mislim da nastavci imaju još više varijacija fantasyja, ovo sam uzeo primjera radi.
maverick ja nisam nijedno. Oboje treba sutnuti iz igre. Onaj ker u Vesperiji barem ne prica pa ga je lakse podnijeti.
Red XIII je legendaran lik, što se mene tiče smije ostat u igri. Rapede u Vesperiji isto, dok FF9 ima mačka za GLAVNOG lika. To ne opraštam 😃