Jel ima taj BFG za PS4 mozda?

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Mozda preko ps now, makar nisam siguran. Bas nativno nema.

Doom 3 je izasao prije HL2 i poslije Far Crya, tako da je imao dovoljno vremena pokazati sto ima. Nije pokazao, nije bio pravi doom. Previse utjecaja ostalih igara se vidjelo u njemu i izgubio je onaj stari osjecaj i jednostavnost doom igre. Kao sto i naslov kaze, Doom bi trebao biti upravo to, Doom. Ispeglan gameplay, tone olova i hektolitri krvi. Seriuos Sam je ponudio ono sto doom 3 nije.

ok sranje je preteska rijec
Eto, onda se barem tu slažemo. Stvarno nema potrebe za pejorativima, pogotovo kad je riječ o odlično prihvaćenom naslovu, koliko god da tebi ne odgovara.

madSuperCrash  - zasad ne, ali ne bih otpisao da izdanje naknadno izađe kao dio neke buduće kolekcije Dooma.

Doom 3 je izasao prije HL2 i poslije Far Crya, tako da je imao dovoljno vremena pokazati sto ima. Nije pokazao, nije bio pravi doom. Previse utjecaja ostalih igara se vidjelo u njemu i izgubio je onaj stari osjecaj i jednostavnost doom igre. Kao sto i naslov kaze, Doom bi trebao biti upravo to, Doom. Ispeglan gameplay, tone olova i hektolitri krvi. Seriuos Sam je ponudio ono sto doom 3 nije.
This post.

Doom je igra koja je promjenila gaming svijet i gurala tech u nemoguce smjerove u ono vrijeme i to je definitivno jedna od najvaznijih igara u povijesti gaminga. Jedino ako nikad nisi imao kontakta sa igrom ili si je skroz preskocio pa ti danas ( ili nakon nekog vremena od izlaska kad su bolje igre izasle) izgleda bezveze. U ono vrijeme je bilo mindblowing. Mozemo danas reci "lebdenje" ali onda si igrao nesto uistinu posebno.

Moderan doom mozda ima moderan marketing za nove klince ali vidi se da idu na ruku pravim fanovima.
To je pokuso i Duke Nukem pa znamo kak je to proslo

Đuka je propao iz nekih drugih razloga.

Odigrao koji sat bete, vrlo igrivo i zabavno, tonu toga za otkljucavat...nema kempanja nego samo rokaj, bas fali fpsova-a na ovaj nacin. Nadam se da i sp dio bude na razini...

Nisu. To je doom. Probavali su to sa 3 pa su sranje napravili.
Sranje? Doom 3 je sve samo ne loša igra. Najveća mana igre je zapravo što se pojavila u vrijeme Half Lifea 2, drugog ukazanja boga FPS videoigara. Zato nije ni pomagala činjenica da je i treći Doom bio jako igriv i tehnički napredan. Radi se o nepravedno podcijenjenoj igri, pogotovo od "plejštejšn" generacije koja je igru praktički i preskočila u većem broju slučajeva.

Ja se dobro sjećam dana kada je Doom 3 izašao. Bio je to tada prokleto najimpresivniji FPS ikad koji mi je izazvao mnogo veći wow efekt od recimo nekakvog Crysisa.

Al' budimo realni - postalo je nemoguće udovoljiti današnjim gamerima

Ako napraviš copy-paste tipičnog military shootera, ljudi će ti reći da je to još jedan tipičan military shooter. Ako napraviš nešto drugačije, ljudi će reći da to nije tipičan military shooter pa ne vrijedi para jer nema očekivanu grind trajnost. Ako pak napraviš nešto originalno, jave se odrasla djeca jebivjetri koji pak tvrde da nije dovoljno "retro" i da je "pokonzoljeno", dok će ostatak ekipe reći da je to ok, no ništa više od toga.

Nezz, meni igra izgleda dosta dobro, mnogo privlačnije od bilo koje pucačine unutrag par godina. A negativna Steam mišljenja...znamo kako se kaže. Poput guzica su, svatko ju ima.

Ali doom 3 je failao u dvije stvari na koje je ciljao. Horor i napucavanje. Za mene kraj price, nema rasprave, igra je losa.

Kako kome :)
Dobro je Zero rekao, igra je jednostavno izašla u pogrešno vrijeme kada se na tržištu pojavila nova FPS ikona koja je generalno promijenila cijelo viđenje kvalitetne pucačine.

Ali ja isključivo pričam u okvirima Dooma. Glupo je uspoređivat Doom sa HLom, jednostavno ne ide. Doom 3 je bio dosadan, na momente čak i naporan. Horor je u potpunosti izostao, mene su nakon početnih 15min počela živcirat čudovišta, a samo napucavanje je bilo izvedeno baš nespretno.

Pa znam da pričaš, kao što znam da navodiš cijelo vrijeme neka svoja iskustva koristeći opisne pridjeve "dosadan", "naporan", "horor izostao", "nespretno napucavanje".
Postoji bezbroj ljudi koji će koristiti dijametralno drugačije opisne pridjeve.
Nadam se da je na ovom forumu ipak prisutna razina razmišljanja da su iskustva oko igara subjektivna, kao i recenzije istih :)
Ono o čemu se ovdje zapravo raspravljalo nije izravno uspoređivanje Half Lifea 2 i Dooma 3, nego više nekakav retrospektivni pogled na fps kao takav u kontekstu nekakvih (prevelikih) očekivanja od današnjeg Dooma.
U konačnici, očekivanja su ta koja često obilježe uspjeh ili neuspjeh igre. Zato me iritiraju današnji gameri - em su nesposobni artikulirati vlastito mišljenje koje nije preuzeto od ne znam, Angry Joea, em nemaju pojma što više žele od igara jer nisu razvili nekakav vlastiti stav oko toga što im se sviđa, a što ne.

Ja nisam današnji gamer i zato upravo pišem svoje mišljenje i viđenje Dooma 3.

Ali ja isključivo pričam u okvirima Dooma. Glupo je uspoređivat Doom sa HLom, jednostavno ne ide.
Ti si uspoređivo Dark Souls 3 i Diablo prije 3 dana...

Ne Dark Souls 3 i Diablo, već Diablo 3 i Dark Souls serijal. Koncept igre, sama srž igranja, a ne direktno dva naslova. Da si čitao post kako spada, skužio bi o čemu sam pisao.

Doom 3 i HL2 se nemogu usporediti nikako, jedino po tome što su FPS žanr. HL2 ima priču, vozila, likove koji te prate u gameplayu, fiziku kao dio gameplaya i apsolutno odličan storytelling. Doom 3 ima hodnike, monstere i bosseve i to je to.
Kad već spominješ D3 i DS, obje imaju grind, skillove, gear, bosseve, respawn, waypointove/bonfire, taktiku kod bosseva, coop, dakle više je poveznica između ta dva naslova nego između dooma i hla.

Prepucavate se bezveze. Puno je ljudi igralo ili će igrati novi Doom, puno je i onih koji nisu niti hoće. Nekima će bit igra dobra nekima neće. Slažem se da nitko ne može niti ima pravo reći da li je igra dobra ili nije nego može samo izraziti svoje subjektivno mišljenje u kojem može igru bezgranično popljuvati ili uzdić u nebo. Osobno mislim iz ovoga što sam vidio da bi novi Doom mogla biti dobra igra, ali treba pričekat da izađe da bi se moglo suditi. Isto tako mislim da je Doom 3 dobra igra, ja sam ga igrao i bilo mi je zabavno. O onome što je objektivno obično se nema šta pretjerano raspravljat jer je to bazirano na činjenicama i iskustvu velikog broja ljudi te prema tome igra može biti uspješna ili dobra i neuspješna ili loša. U ovom slučaju činjenica je da je Doom 3 uspješna i dobra igra, a i novi Doom bi to vrlo lako mogao postat.