Nakon još ponešto sati evo više mojih dojmova...
Najprije, po pitanju produkcije, glume, animacija itd ovo je pet koplja bolje od prvog dijela; bez pretjerivanja - iako sam volio likove i priču u jedinici ovo je puno iznad toga.
Po pitanju bugova - nisam imao nikakav problem! Iako, od rece nzija je valjda tu onaj day one patch i danas je na PC došla nova zakrpa.
Dizajn igre je, recimo sedam puta iznad prvog djela... Tu ponajviše mislim kako je sve puno sitnih detalja, efekata itd...
Same lokacije kada se vide "pričaju" neku svoju priču - vojni i policijski konvoji, blokadade, karantene, razbijeni auti, raslinje, smeće, leševi... Sve je lijepo dozirano i totalno prikazuje taj očajni svijet.
Mnogo je random eventa po ulicama šta još više doprinosi imerziji i atmosferi!
Dizajn oružja prati upravo dizajn svijeta; kada ih nadograđujemo vidljivi djelovi su "sklepani" od onoga šta pokupimo u raznim loot pizdarijama.
još jedna opaska po pitanu dizajna - super je šta svaka površina koju možemo uhvatit, skočit na nju i slično nije obilježene npr crvenom bojom nego je sve uklopljeno u dizajn. Izgleda manje arkadno
Gameplay:
Borba; mislim neusporedivo sa jedinicom. Mnogo, mnogo izazovnije i bolje. Treba napomenuti da netreba odmah suditi borbu na početku, već sa vremenom jer razvijajući skilove dobivamo nove poteze i mogućnosti.
Bacit onu plinsku bocu i vidjet kako lete na sve strane je fantastično, (koristim onaj mod za fiziku)! Treba ipak reći da ta fizika, tj ragdoll zombija nije baš na razini. Ovaj spoemnuti mod to dosta popravalja sveukupni doživljaj!
Kretanje Aidena; vrhunski, vrhunski! Gledajući razne isječke, to je djelovalo nekako "bestežinski" no tako je fluidno i super odrađeno da je gušt u šutu trčat po krovovima uz razne poteze! Opet, ono na početku nema veze dok ne otključamo napredne pokrete!
U šprintu pokupit zombija koji stoji kod prozora i sa njime sletit na pod gledajući lokvu krvi i nakon toga bacii plinsku bocu u ekipu i nastavit svojim poslom je odličan osjećaj...
Odlično odrađeno!
Dan - noć; opet, mnogo zabavnije nego u prošlom djelu! Makar meni. neke misije nas tjeraju da izlazimo po noći, i to sporedne te je napeto držat se krovova da ne počne potjera za nama. Tome dobrinosi i naš petminutni timer koliko vremena imamo dok se i sami ne pretvorimo u zombija. Mislim da je to odličan dodatak i produbljuje gameplay.
Stamina bar... Uf, kada sam to vidio nasred ekrana mi je bilo slabo, reko WTF? Ali to ubacivanje stamine koja je potrebna za penjanje tj koliko dugo možemo ići u visinu bez predaha mi je odlična stvar.
Grafički igra izgleda jako dobro; vidi se da to nije ono E3 2018 no nije me toliko pogodila ta promjena. Mnogo je sitnih detalja i efekata da to sve djeluje živo i zabavno.
Mislim da je problem "šarenila" šta udaljeni objekti i drveće nemaju nikakvu sjenu, već svjetle jakim bojama! A u to sam se uvjerio i kada sam preko Reshadea ubacio ambient occlusion koji "simulira" i sjene na udaljenim objektima - efekt u igri koji baca AO i na udaljene objekte te cijelu scenu čini prirodnijom