Halo Infinite | December 2022 Update | Halo - Official Site (en) (halowaypoint.com)
Well well well, ovo je ugodno iznenađenje za kraj (bolne) godine
Halo Infinite | December 2022 Update | Halo - Official Site (en) (halowaypoint.com)
Well well well, ovo je ugodno iznenađenje za kraj (bolne) godine
Career rank dolazi 20.06. zajedno s početkom 4. sezone: Infection
https://www.halowaypoint.com/news/career-rank-overview-season-4
TLDR: Svi kreću od prvog ranka, bez obzira koliko sati su već proveli u igri.
https://twitter.com/Halo/status/1734588982204211364?s=20
Winter Contingency III (event) dolazi 19.12.
20 tierova, event je free ali nije permanent, kad završi košta 500 creditsa (dobije se neki mali cosmetic bonus + challenge slot uz kupnju regular ili 2000 creditsa za sve to i 20 tier skipova)
Šta su novog dodali u međuvremenu?
4 player Firefight King of the Hill i Heroic verzija su u matchmakingu, ima jedno 9 mapa (multiplayer + jedna bazirana iz singleplayera), ima 5 hillova koji se moraju zauzet jedan po jedan dok dolaze valovi AI neprijatelja iz singleplayera, na kraju svakog hilla dolazi boss wave s jednim bossem iz campaigna. Ako umreš imaš timer od jedno 20-30 sekundi pa se respawnaš nazad ili te neki player revivea (on i ti dobijete overshield), no ako svi ostanu živi, igra će automatski izbacit random skull (modifyeri u Halo serijalu koji otežavaju igru) kao extra izazov, obično bude da neprijatelji bacaju više granata ili da je radar ugašen, bude li ekipa preživjela više rundi, igra će ubacivat gadnije skullove. Ako svi krepaju u isto vrijeme, match je automatski gotov, ako Banished zauzmu jedan hill, nije problem sve dok ne zauzmu više od 2 hilla. Da bi se match računao kao win, mora se zauzet najmanje 3 od 5 hilla, a 4. i 5. hill daju xp bonus na kraju. Firefight je zapravo jako dobar za grindanje career ranka, da bi se što prije došlo do Hero ranka i otključao Master Chief armor kit za Mark V armor set. Kad je u pitanju battlepass xp, i normal i heroic firefight daju oko 350xp za svih 5 hillova, uz to, heroic još ima i drugačiji loadout (pištolj i assault rifle, a ne DMR i assault rifle), gadnije neprijatelje i ugašeno je automatsko respawnanje, tako da nema poticaja za igranjem heroic firefighta. Zajedno s firefightom isprobavaju novi netcode (za sad ga samo Firefight i Squad Battle/classic BTB imaju)
ZigguratVertigo zvuci ko dobro vrijeme za vratit se multiju, probat ce se
Nisam igrao od par tjedana nakon izlaska, ali sam čuo da se igra preokrenula i da je zapravo dobra.
Ima ko da potvrdi?
wooddiebone imam ja. Nakrcana je sadržajem, ping su sredili, ubacili odličan Firefight. Stvarno podsjeća na stari, dobri Halo.
wooddiebone Igram od launcha no bio sam pauzirao na par mjeseci pa od kad su vratili firefight se lagano vraćam u đir.
Forge i Custom game browser su u igri, može se dobit xp preko custom browsera (max je 7500xp na dan, jedno 7 i pol tierova battlepassa).
Vratili su DMR iz Reacha, sad se zove Bandit, nema scope, samo onaj 1,4x šta ima i većina drugih oružja i jak recoil (postoji i Bandit Evo verzija sa običnim scopeom i manjim recoilom).
Sezone im više ne traju toliko dugo ko i prije i češće stavljaju eventove.
BP-jevi sad imaju credits u premium verziji tako da ako se želi skupljat cosmetics, jedna od metoda je platit samo jedan battlepass (10€) i zaradit dovoljno za drugi, pošto se uvijek mogu kupit stari BP-jevi i nikad ne ističu (jedino se gubi extra challenge slot i bonus xp od sezone, samo season 1 i 2 nemaju creditse u sebi, i think.)
Preko forge-a su vratili masu starih Halo mapa i sad postoji cijeli playlist za 8v8 i classic mapama (Squad Battle). Vratili su infection, imali Mountain Dew promo u kojem su vratili još Halo 3 mapa.
Vratio se regenerator iz Halo 3 (Repair field, sad može i vozila popravljat)
Rade na cross-core customizationu i najaktualnije je da se mogu kacige swappat po armorima (npr. Samurai helmet na Mk. VII armoru)
Vjerojatno ima još toga ali to je sve navrh glave, sorry na zidu texta
Okay! Vrijeme je za jedan kratki update: Operation Combined Arms je završio i prije par sati je krenuo Winter Contingency III božićni event.
Event traje do 30.01.2024.
Isto kao i u svakom eventu, 20 tierova, sve je free a kad event završi uvijek se može kupit BP za taj event (500 creditsa)
Čini se da slušaju community feedback jer počevši s ovim eventom popravili su neke stvari koje su smetale igračima kod firefighta.
Dodali su Legendary Firefight u matchmaking i namjestili XP i Career score progress tako da daje veće nagrade kad se igra na Heroicu i Legendaryju, također su promjenili weekly challenges tako da je (barem za sada) više PVE friendly i ne traži od igrača da obavljaju specifične stvari u PVPu nego samo tipa: Complete X matches, Win X matches, Get X multikills.
Vratio se i ja multiju i U usporedbi kako je to na launchu izgledalo, ovo je puno bolje. Halo 3 mape su pun pogodak, medjutim cim igram tamo negdje poslje ponoci opet nastupaju vanzemaljci i mogu im Samo muda laditi jer brisu pod sa mnom.
Upravo je završio prvi Community Livestream 2024, šta su sve rekli?
Najavljeni su novi eventovi/operations:
Novi free armor core: MARK IV (Bio je u Halo Warsu)
Klasični Assault Rifle model iz Halo CE bit će uveden kao premium reward za Spirit of Fire operation.
Kacige Silver Teama iz Halo serije izlazit će kao free weekly nagrade.
Dolazi nova mapa: Illusion (simetrična, 3 - lane mapa u nekom sivom laboratoriju, no fora stvar oko nje je da je sredina mape pokrivena nečime tako da svaki player koji prolazi sredinom dobiva active camo bez obzira imali ga oni ili ne, sve dok ne izađu iz tog polja)
Odlaze sezone i čini se kako će biti updateovi umjesto njih:
https://twitter.com/Mr_Rebs_/status/1748441320836698231?s=20
Uveli su Cross-Core za sva ramena u igri.
Vraćaju Launch varijante Halo E-Sports bundleova + najavili nove za 2024.
Razmatraju o Match Composer sistemu kakav postoji i u Halo MCC.
Rade na uvođenju nekog token sistema (Kao što postoje Spartan Points u MCC-ju) za region-locked promo iteme, stare limited event iteme i slične iteme koji se više ne mogu otključati
Forge dobiva neke nove alate + Covenant i Flood themed palete za kreiranje mapa (zezali su se s idejom flood-themed Midshipa iz Haloa 2 - zvali ga Moistship lol)
Phew, to je valjda to, možda sam zaboravio neku stvar ali u suštini ovo su bile najvažnije stvari koje su najavili u livestreamu.
EDIT: Uvesti će Easy Anti Cheat
ZigguratVertigo zvuci sexy!
Isprovao danas multiplayer, uvod u igru uz training sve detaljno i postepeno, grafika vrhunska, dizajn levela interesantan, PVE protivnici raznovrsni i na momente komicni, masu modeova za igranjene, pucanje i oružja malo bolje nego u Destiny 2…
Odigrat ce se i nekoliko single player Halo naslova jer mi izgleda sve skupa dosta solidno
Prešao kampanju i nije mi baš nešto pretjerano sjela. Dobra je igra i ima odlićne ideje, gunplay je fenomenalan i borbe su zbilja super, istraživanje je dobro i tjera te da baš sve istražuješ ali ipak mislim da open world element nije za Halo. Za sada ODST i Reach ostaju pri vrhu, a ovo bih izjednačio negdje sa Halo 4 što se priče tiće. Da moram dati ocjenu bila bi nekih 7.5/10 sveukupno.
Oke znam da malo kasnim ali pošto je danas izašao novi update, ubacit ću i prijašnji koji je bio prije 10-ak dana.
Cyber Showdown III event/operation je krenuo 05.03. i završava 01.04. , nakon njega dolazi The Yappening II od 02.04. do 29.04.
Evo svih 20 tierova nagrada iz Cyber Showdowna III
A evo i leaked nagrada iz The Yappening II eventa
Evo i sve novosti iz današnjeg (19.03.2024.) tzv. March Update / Update 31
TLDR: https://twitter.com/Halo/status/1770142700316029359?s=20
Network Overhaul
Novi networking model koji je prije bio isključivo u Firefight (PvE) gamemode-u je sad implementiran u sve ostale MP playliste.
Easy Anti-Cheat (PC)
Kao što su bili najavili u prijašnjem update-u, 343 je implementirao Easy Anti-Cheat (EAC) u Infinite-ov multiplayer, u Campaignu i Forge edit mode-u neće biti aktivan.
Competitive Skill Rank (CSR) experimental changes
Igrači koji imaju CSR od 1800 ili više će za svaku pobjedu dobit +7 CSR, dok za svaki gubitak -7 CSR.
Firefight Custom
Forgeri će imat puno veću slobodu kod custom Firefight gamemodeova, dolazi nova varijanta Firefighta u kojoj je kompletno uklonjen King of the Hill objective i dodane su nove skripte. Sad se teoretski može napraviti classic Firefight kao što je bio u Halo 3 ODST ili Reach (A i može puno više od toga, neki forgeri su napravili cijele levele iz prijašnjih Halo igara isključivo u Forge mode-u).
Skripte:
2024 HCS Weapon bundle
Krenula je nova godina Halo Championship Series (HCS) natjecanja i prvi bundleovi su tu
7 bundlea, za svaku ekipu koja je u natjecanju. Prva (bilokoja) kupnja dođe 1500 cR (creditsa), jer uključuje Corpsewrap weapon model za Battle Rifle, dok svi HCS bundleovi nakon tog su 1000 (jer Corpsewrap nije uključen i samo se dobije emblem, backdrop, nameplate i weapon coating/skin od tog tima)
Weapon balancing
Gravity Hammer, DMR-ovi, Commando, Heatwave, Plasma Pistol i Stalker Rifle su dobili balance changes, Halo Waypoint blog detaljno objašnjava svaku promjenu.
Nove mape za Squad Battle (8v8 PvP, ilitiga, Classic Big Team Battle - BTB)
Razni bug fixevi.
I to je pretty much to za sad! Hvala na čitanju!
Izvori:
https://twitter.com/Delta_ae/status/1763762513282257039?s=20
https://twitter.com/leaks_infinite/status/1748471187351503105?s=20
https://store.steampowered.com/news/app/1240440/view/4138317298969847925?l=english
Edit: Ubacio poglavlje o novim mapama za Squad Battle i izvor koji se nadovezuje na to.
Ojla, evo mene opet!
Sinoć je bio još jedan Community livestream i predstavili su par noviteta za Infinite koji dolaze uz novi operation: Banished Honor
Banished Honor će bit siljedeći operation / update i izlazi 30.04. kao i inače, dolazi novi operation pass (20 tierova, besplatan dok traje operation, nakon toga je 500 creditsa / 5 €) ali ovog puta ima i par promjena koje dolaze s updateom.
NOVO: The Exchange
Isti sistem kao i u Halo: MCC, u Infinite dolazi Exchange, in-game shop koji prodaje stare customization iteme koji se više ne mogu dobiti ilitiga "Vaulted" (npr. stare boje za armor, nameplates, emblems, armor parts, weapon charms…). Itemi u ovom shopu se jedino mogu kupiti sa "Spartan points", a spartan points se mogu zaraditi preko daily challengesa, kao tier reward u operationu (Banished Honor operation će zamjenit tzv. "filler content" tipa double XP i neke nameplates i backgrounds) sa spartan pointsima.) i preko capstone rewardsa (nagrada za ispunjenje svih weekly challengesa). Za sada, kad izađe Exchange, imat će 21 nagradu i nagrade će se izmjenjivat svaka 4-6 tjedna.
Gameplay balance & tuning
Jako kratko:
Forge
Dodat će 2 nove palete: "Alien Planet" i "Flood", također će i dodat par novih skripti u Forge scrypt system (Deliver points, Flag spawns, Seeds i Shrinking zones)
Nove mape za BTB (Big Team Battle, 12v12)
Dodati će nove mape za BTB, cca. tjedan dana nakon šta izađe update.
Više-manje mislim da je to sve, a ja moram požurit s prijašnjim eventom jer još imam fore 6 dana da sve otključam.
Hvala na čitanju!
Izvori:
Ajme majko nisam ništa uspio odigrat u ovom prošlom eventu
Nisu završni i ljeto sve šta dolazi, stigao je i Tenrai IV event! Od 04.06. do 02.07. će trajati event, zajedno s novim 20 - tier free battle passom, novim itemima u dućanu, mapom i još par novosti, evo šta je sve stiglo u Halo Infinite:
NOVO: Match Composer
Kao što postoji i u Halo: Master Chief Collectionu, u Infinite je stigao match composer za sve Multiplayer playliste. Od sada će se moći točno odrediti kakav tip MP matcha želite, bez random šanse da igra izbaci po 3. put Oddball
(Odabere se bilo koja od ovih playlista i onda se može odabrati kakvu kombinaciju matcheva želite, npr. Isključivo CTF u BTB (12v12) playlisti)
NOVO: Juggernaut i Ninjanaut
Konačno! Jedan od mojih najdražih gamemodeova još iz Halo 2 dana, Juggernaut je konačno stigao u Infinite. Za one koji ne znaju, Juggernaut je gamemode u kojem je jedna osoba nasumično odabrana kao titularni "Juggernaut" , ima puno veći damage resistance, brže se kreće ali jedino ima Gravity Hammer i Quantum Translocator item. Njegov cilj je da sredi što više igrača dok se svi drugi trude zajedno ga ubit. Onaj tko ubije Juggernauta postaje novi i tako ide priča u krug. Most points wins.
Ninjanaut je klasična varijanta već klasičnog Halo gamemodea, Juggernaut je nevidljiv, ali ne zauvijek! Mora skupljati killove da bi održao svoj Active Camo, ima neograničen broj plazma (nema veze s keksima) granata i grappleshot, dok svi ostali igrači imaju Threat Seekere da ga nađu.
Obe varijacije se nalaze u "Tenrai IV" playlisti.
NOVA MAPA: Hanami
U Tenrai event također se vraćaju i stare Tenrai mape, kao i nova community made mapa: Hanami
Random
I to je više - manje to za ovaj update, hvala na čitanju!
Igrao sam DNS malo. Imao je naš klan event pa sam usput na brzaka pogledao šta nudi novi update.
S obzirom da je već poznato (iako nepotvrđeno) da 343 radi na Halo 7, bilo bi stvarno jebeno da puste neki trailer na Showcase.
Ovdje ima zanimljivih rumora pa koga zanima.
https://www.gamingbible.com/news/platform/xbox/halo-7-bringing-back-series-creator-569819-20240415
Onima kojima se neda čitati navodno se igra radi u Unreal 5 engine, a spekulira se da bi co-creator Halo serijala Marcus Leto mogao raditi na ovom nastavku.
Strpljenji spašeni.
Možda Halo Infinite i nije odlicna igra, ali je igra čija me kampanja zadovoljila (iako je to far cry od onoga što smo dobili u npr Reach kampanji), usprkos tome što je morala raditi damage control koji su napravili sa Halo 4 i 5, a sada kada su koliko je moguće izgladili čušpajz oko Cortane i cijelog plota tih dviju igara, postoji nada da priča ponovo bude na nivou.
Gunplay je najbolji u serijalu ikada, a multiplayer, koliko god na početku bio u kurcu, su popravili poprilično i ovo je vjerojatno sada jedan od shootera koji sam najviše igrao multi, odmah iza Unreal Tournament (1999).
WOW okay, ja debelo kasnim s updateovima, mora se to nadoknadit!
Operation Anvil (02.07. - 30.07.)
Ovaj operation je podosta Covenant-themed (ANVIL je zapravo svemirska stanica u kojoj ljudi i Sangheili surađuju i proizvode novu tehnologiju zajedno)
Svaki tim ima svog sentry i poanta je štitit svog i uništit suparničkog. Sentry ima 2000 HP i može ga se spašavat s repair fieldom koji se spawna negdje na mapi.
Operation FLEETCOM (30.07. - 03.09.)
Okay! U usporedbi s Anvilom, ovdje imamo veći update i više toga!
E ovo duuugo nismo vidjeli, još od Halo 3 dana! Za one koji ne znaju, VIP funkcionira tako da svaki tim ima svojeg VIP igrača kojeg moraju štitjet, a VIP ima više healtha. Svaki VIP kill je jedan bod a pobjeđuje se s 10 bodova. Kad VIP umre, prvi slijedeći igrač iz tima koji umre će postat novi VIP.
Vraća se Headhunter iz Halo: Reach dana! Ovo je FFA ( ) gamemode u kojem svaki kill daje jedan skull koji se onda treba stavit u svoju posebnu zonu da bi se računali bodovi. Više skullova na sebi = veća meta za sve druge, ako netko odloži 10 skullova odjednom, automatski postaje pobjednik.
Vratili su Operator armor iz Reacha!
Operation FLEETCOM - Sandbox changes
Uglavnom weapon i vehicle buffs i sl. aliii i jedna velika stvar koja je nedostajala
Grenade jumping is back babeyyyyyy
Disruptor
Assault Rifle
Ravager
SPNKr (rocket launcher)
DMR (Bandit i Bandit EVO)
Sentinel Beam
Skewer
Sniper i Shotgun
Grenade jumping
Legendary weapon varijante
Ravager rebound
Impact Commando
Volatile Skewer
Riven Mangler
Stalker Rifle Ultra
Unbound Plasma Pistol
Flexfire Sniper
Vozila
Banshee
Ghost
Operation FLEETCOM - Forge
Operation FLEETCOM - The Exchange
Zahvaljujući feedbacku, došlo je do promijene u zaradi Spartan Pointsa (SP), sad funkcionira na način da prvi match u danu, bilo PVP ili PVE, daje 250 SP, drugi daje 500 XP (to je pola jednog Battlepass tiera), dok od trećeg matcha i nadalje, dobiva se 100 SP
Bio sam već prije spomenuo Halo: Reach, i evo još jedne stvari koja se vraća: Haunted helmet!
Malo više informacija: U Reachu, Haunted helmet je bio vrhunac customizationa, da bi ga se moglo otključat, bilo je potrebno otključat sve prijašnje kacige u igri i postići Inheritor rank (rank 50, zadnji rank u igri). Grind je bio toliko lud, evo, da Vam citiram Halopediju:
Halo: Reach has a daily credit limit of 200,000 cR, meaning that it takes players approximately three months of hitting this limit every day to reach the rank of Inheritor.
I od sada je i u Infiniteu, ali može se dobiti na dva načina: može ga se kupiti u Ghost of Reach bundleu za 1800 creditsa, ili može se kupiti pomoću SP
Ima se za grindat hehe
Kao i uvijek, novi shop i exchange itemi uz 20-tier battlepass.
Okay! mislim da sam sve naveo, znam da kasnim al eto, ljetna viroza i onda još balansirat učenje i ljetni posao, oof.
Izvori:
https://store.steampowered.com/news/app/1240440/view/4232902400534745800?l=english
https://store.steampowered.com/news/app/1240440/view/4337613628869393411?l=english
ZigguratVertigo ne ne, hvala tebi