Devil May Cry 5
From the lips of Hideaki Itsuno.
After DMC 4 there was the Ninja Theory game, DmC: Devil May Cry. Did the team behind 5 look at that game for any inspiration?
We learned so much from Ninja Theory and DmC. That was a collaboration between Capcom and Ninja Theory. I went to Cambridge once every couple of months to work those guys. So we learned a lot of from them, and you want to talk about stylish… Ninja Theory, those guys are style incarnate, man. What they did with DmC, that art style, those animations, that is real style, y’know? So we took a lot of what we learned from that.
Even stuff like the kill cams, for instance, we took a lot of that, and having learned that, we tried to implement that in this game as well.
Another thing is, we have a lot of friends who love DmC. For me, DmC is one of my favorite DMC games, if not my favorite. And we wanted to make the game in a way that people who enjoyed that game will enjoy the way it controls just as much as they enjoyed DmC
Cijeli interview: https://www.gameinformer.com/gamescom-2018/2018/08/24/capcoms-hideaki-itsuno-on-ninja-theory-nico-and-the-difference-between
Dobro i meni je DmC među najdražima, možda i najdraži u serijalu.
Četvorka možda malo više.
Al Weky preočito baita puriste u nama.
Cek, vi fakat mislite da ce Itsuno hejtat DmC?
Covjek je radio (i zaradio) na toj igri kao supervisor, a i sama suradanja izmedju NT i Capcoma je bila odlicna kako su mnogi rekli.
Lik je gospodin, a da ne spominjem da neces trashat suradnike - biznis 101.
Ljudi su napravili spinoff i svoju viziju DMCa i to je to. Sta ste mislili da ce Itsuno uletit, "Da, dmc je bio sranje, DMC5 je praaaavi dmc". Iako za mene nije medju najboljim i drago mi je sto se vratio mainline serijal da ne mogu opisat, slazem se da se moze izvuc i iz te igre dost - ponajvise level dizajn, oni limbo leveli i platforming (koje je DMC uvijek pokusavao) su bili odlicni u toj igri.
Ma sve to stoji, ali vidi se po gameplayu da ima puno DmC unutra kaj je dobra stvar, najbolje stvari iz obje igre su uzeli i vjerojatno napravili cudo, samo to.
Koje tocno?
Ja ne vidim skoro pa nista u samom combatu, citam dojmove od ekipe koje je igrala Demo na gamescomu i kazu da je ovo pravi DMC 4 combat feel.
Cak su i animacije iste od Neroa za Red Queen i blue rose. Predivno nesto. Dantea nismo ni vidjeli u borbi, a DmC je imao samo njega plus on je imao skroz drugaciji moveset (ebony i ivory su bili neprepoznatljivi po funkciji) a da ne spominjem da je igra bila u Unreal engineu. Nero ni nije bio u DmCu da bi mogli usporedit, a DmCu je kasnije fokus bio najvise na angel i devil oruzja i pripadajuce neprijatelje. 30 fpsa za jednu DMC igru i responzivnost combata necu ni spominjat.
Combat je bio dobar al je bio daleko iza DMC 3 i 4, pa igra nije ni imala nikakav lock-on sustav, a devil trigger je bio sramota u kojoj samo uspori vrijeme i baci neprijatelje u zrak lol. A znamo kakva je to jebacka gameplay mehanika bio u starim igrama za high end play. Ne znam, rec cu opet da je DMC bio dobra igra al borba je bila veeeeliki korak unazad.
Kasnije su to isli ispravljati sa remasterom kada je PR masinerija radila naveliko i hajpalai vratili smo lock on. Imao je svojih fora al borba nije bila to to. I sad mi netko kaze da je DMC borba u DMC 5 a doslovno su izasle stotine videa i vidimo koliko je combat drugaciji. Mozda su uzeli inspiraciju za dizajn neprijatelja ili za kreativnije lokacije, al cekam da mi netko direktno kaze sto je to isto u combatu. Bas sam ovih dana igrao citav serijal i uzivao skroz al razlika izmedju mainline igara i DmC-a je ocita, bas kako se i ocekuje od jednog reboota, drugog developera, druge direkcije i drugog enginea i same fizike.
Jedino novo za Neroa su devil breakeri, a to je bas nova stvar za serijal, makar imamo buster ruku koja itekako izgleda kao DMC 4. DMC4 Special edition je posebno dobar remaster bio jer su dodali jos 3 igriva lika i tu si itekako vidio koliko je combat bio mocan i napredan u odnosu na DMC. Usporedi samo Virgila iz obje igre.
Ostaje za vidjet Dantea na TGSu i treceg igrivog lika ako ce pokazat prije launcha.
Mene fakat zanima rasprava i htio bi da mi netko bas kaze koji su to DmC elementi koje vide u DMCu 5. Ocito je da itsuno zeli privuc i DMC publiku, ipak je ta igra druga najprodavanija u DMC serijalu - odmah iza DMC4, al bas me zanima koje su to stvari, a ne samo "ovo je DmC2 lol"
DmC je bio responzivniji i rubusniji od bilo koje igre u serijalu, al mislim da je to više do datuma izlaska koji je bliže ovoj generaciji nego prošloj.
Ne znam za vas, al meni su sve prošle igre, kao i japanske igre opčenito dosta klimave sa kontrolama i neprecizne u izvođenju nekih akcija jer je kretanje jako ukočeno.
Lock-on u DmC nije ni bio potreban jer si gljivom mogao sve odradit. A recimo četvorke se sjećam da je bilo teško čak i hodat u smjeru u kojem hoćeš, a kamoli pogodit nekog mačem.
Možda se sjećam krivo, al do ove zadnje generacije, sve igre iz japana su bile klimave i trome. Tu uključujem i najdraži mi MGS koji je do petice bio oličenje tromosti i kompromisa po pitanju kontrola.
Možda nisam dobro opisao na kaj mislim.
Ne znam kak bi bolje to rekao.
Drago mi je da na forumu ima ljudi sa ukusom koji su prepoznali ipak nešto višu razinu kvalitete(u svima aspektima) u DmC.
Osobno mi je dmc3 najdrazi u serijalu, a iako viper vecinom prica "dobro", nakon ove recenice "DMC4 Special edition je posebno dobar remaster" sam odmah odlucio necitati dalje... DmC ima previse hejta i da se nije igra zvala DmC vjerojatno ga ne bi ni bilo, hejta jelda...
Pa je, DMC4 Special Edition je bas dobra verzija igre, pogotovo za nekog tko jos nije igrao DMC4.
Za razliku od npr bas DMC HD kolekcije koju su izdali i za PS3/360 pa sad i pocetkom godine za PS4, PC, Xbox koji su bili najobicniji portovi i prebacivanje igara na platforme samo da se zaradi - DMC 4 je dobio bas sadrzaj koji je jako dobar.
Cak 3 igriva lika- Vergil, Trish i Lady tako da je DMC4 igra sa cak 5 igriva lika, dodaj na to da je svaki lik bas pravi sa potezima svojim i prezabavno je igrat sa nekim od njih (vergil pogotovo) tu je jos bio i Legendary Dark Knight mod koji nije bio u originalu za konzole. Uz to su dobili i sitne quality of life fixeve poput autosavea koji je bio muka na ps3 dok ucita i svaki put manualno si morao ili ono da automatski pocne lik sprintant kad imas brzi sprint trcanje a ne da se mora zahajcat par sekundi dok krene. Zvuci bezveze al cudo koliko utjece na sam flow gameplaya.
Graficki nije imalo sta previse radit (za remaster, ne remake) osim dizanja na 1080p. Framerate je jos 2008. na hebenom PS3 bio 60 fps na Capcomovm odlicnom MT engineu, za razliku od DmC koji ni 2013 nije mogao dat 60 fps na tako razvikanom engineu...
Postujem. To sa fps-om u DmC je stvarno banana. dali je ovdje potvrdjeno 60 fps? Nadam se da je.
Za mene su igre poput dmc/baja, zeldi, platformera, outrun/burnout, resi4, tabacina itd ono zbog cega volim video igre,a sto ce reci cista zabava i gameplay. Sit sam ovih dubokoumnih ispljuvaka gaming industrije koji na kraju nisu dubokoumni ni koliko jedan prosjecan Zagor ili Tex uradak i zato se veselim ovakvim igrama,a kada je to jos i jedan od najkul serijala ove industrije, tada je hype real! Jedva cekam...
https://youtu.be/Xx9399FmA-4
Translation and summary:
Answer to question 1: Nero was a youth in DMC4, and they wanted to depict a Nero at his strongest in mind and body in 5.
Q2: DmC is set in a different universe than the main games and features entirely different versions of Dante, Vergil and Mundus.
Q3: After DMC3, Dante had so many techniques and mechanics, they didn't want to overwhelm new players coming in to DMC4. With Nero in 4, players could enjoy an entry-level character. That's also the case in DMC5, and both Nero and Dante return. In terms of story and being main characters, their roles are more or less equally important.
Q4: We have three playable characters, Nero, Dante and the mysterious new character. We wanted to give people the chance to play in different ways.
Q5: The bikes in DMC2 and 5 are different bikes. But we look forward to players discovering the connections between the two games.
Q6: Nothing to announce about DLC right now, but DMC5 is being designed as a complete single-player experience.
Q7: (About DMC x Onimusha) Ooh! Good idea. I'll think about it, so please wait.
DF analiza:
https://www.youtube.com/watch?v=yxAh9LPqkCE
RE Engine beast, 4K60
DmC je bio responzivniji i rubusniji od bilo koje igre u serijaluSto ljudi, sto ćudi, znam, ali ponekad mi jednostavno stane mozak i ne znam kako reagirati. Bolje da mučim.
Jebi ga. 60 FPSa nije sve.DmC je bio responzivniji i rubusniji od bilo koje igre u serijaluSto ljudi, sto ćudi, znam, ali ponekad mi jednostavno stane mozak i ne znam kako reagirati. Bolje da mučim.
Nisam FPS frik, ali znam ga cijenit.
Meni je svaka igra u serijalu imala trome i ukočene kontrole i animacije osim DmC.
Platforming je bio tolko frustrirajući da sam često znao gnječit jebeni kontroler u rukama.
Kao i skoro svaka japanska igra izašla prije aktualne generacije konzola, izuzev možda tabačina.
Opet, to je samo moje mišljenje.
Mario, Zelda, MGS4, Vanquish isto spadaju u tu kategoriju il' se samo rugas sa ovom izjavom?!Jebi ga. 60 FPSa nije sve.DmC je bio responzivniji i rubusniji od bilo koje igre u serijaluSto ljudi, sto ćudi, znam, ali ponekad mi jednostavno stane mozak i ne znam kako reagirati. Bolje da mučim.
Meni je svaka igra u serijalu imala trome i ukočene kontrole i animacije osim DmC.
Platforming je bio tolko frustrirajući da sam često znao gnječit jebeni kontroler u rukama.
Kao i skoro svaka japanska igra izašla prije aktualne generacije konzola, izuzev možda tabačina.
Bitno da ja pricam gluposti kad kazem da je simuliranje nosanja paleta i ljestava overrejtana igra. Ali to je samo moje misljenje...
Dobro aj nintendo je dosta često iznimka.Mario, Zelda, MGS4, Vanquish isto spadaju u tu kategoriju il' se samo rugas sa ovom izjavom?!Jebi ga. 60 FPSa nije sve.DmC je bio responzivniji i rubusniji od bilo koje igre u serijaluSto ljudi, sto ćudi, znam, ali ponekad mi jednostavno stane mozak i ne znam kako reagirati. Bolje da mučim.
Bitno da ja pricam gluposti kad kazem da je simuliranje nosanja paleta i ljestava overrejtana igra. Ali to je samo moje misljenje...
MGS4 da. Apsolutno.
Tolko kompromisa u kontrolama nisam vidio apsolutno nigdje. Sulude kombinacije tipki za neku jednostavnu akciju.
Vanquish puno manje, ali opet se zabijaš u zidove kad kliziš i melee animacije su preduge, a nemreš ih prekinut.
Preskakanje niskog zaklona traje dvije sekunde. Kad se ustaneš iz zaklona tvoj lik gleda prema nazad, odnosno u kameru i onda se instantno teleportira u dobar smjer kad stisneš trigger.
Volio bih da mi navedes te primjere u MGS4,a ali iskreno nece mi se dati citati, vjerojatno. Cuj kombinacije?! Znaci sve treba biti automatski kao u AC (al onda vam ni to ne valja) ili quick time sekvence koje su dokurcile i bogu i vragu ili genericne ala i bogu dosadile gears kontrole, ne zbog toga jer su takve, nego jer su ih apostoli vec iskopirali.
Vanquish ima odlicne kontrole,a svaka igra ima svojih bolesti kod kontrola. Hoces reci da Witcher 3 ima odlicne kontrole? Ili mozda Last of Us? I da ti ne nabrajam dalje nepotrebno. From Software igre, tabacine i Mario igre tada jedine imaju dobre kontrole ako cemo tako, a ne da je to ekskluzivno samo za japance, na lose kontrole mislim, vec upravo suprotno. Jedino njihove igre imaju (neke) gotovo savrsene kontrole...