chono Baš sam tužan, tko je god donio odluku da se igra treba prebaciti na UE5 treba dati ostavku i ne znam, promjeniti profesiju.

Arcer

Jeftinije nego raditi svoj engine iz nule. Financije kao i sve… imali su onaj iz Metro serijala koji je noviji od Stalkerovog originala

https://en.m.wikipedia.org/wiki/4A_Engine

Komotno su mogli raditi i na originalu, modani Stalkeri izgledaju jebački i u 2025. a vrte se još bolje.

Šteta, dobra ideja al loše sprovedena.

pravednik 4A engine se mucio vec u Exodusu, necu ni pomisljat sta bi bilo u full open worldu…

X Ray engine je majka

UE4 bi sasvim zadovoljio dok ovaj UE5 baš se vidi da su uzeli RAW engine i pobacali design mape bez ikakvog rada na njemu, jer očito o nisu stigli.

X-Ray, nisam dev i ne znam koliko se on može proširiti u trenutnom stanju, koliko posla/resursa bi bilo potrebno razviti ga u nešto suvremenije. Nitko od pravih fanova ne pati od lude grafike, na kraju krajeva da to nije bilo vizualno na nivou ostalih.

Ali, zašto evo nisu uzeli Cryengine? Kako je 80% svijeta u Stalkeru drveće i vegetacija, to bi perfektno izgledalo, evo primjer Kingdom Come-a.

Isto, mislim da namjerno ne žele pustiti van SDK jer šta, mod ekipa bi riješila cijelu igru u manje od mjesec dana, gdje bi studio mogao ispasti nesposoban.

@Arcer modkit SDK ide van, stize AI mutanata, cover sustav, flenkanje i ogranicavanje granata

chono Vidio, taman na jesen igramo 😂

mjesec kasnije

Slabo generalno, zakrpa broj 1.4, ima napretka u AI definitivno ali i dalje ne mogu dobiti taj A-Life da funkcionira kako treba. Čak su opet brisali stvari o njemu iz changeloga na Steamu.

15 dana kasnije

ovo je bilo cudno, cuti glas Streloka 🙁

Edit: podsjeca na ovog gospodina

Giphy - The Hobbit Leave GIF by Artist Collective

Za moj ukus previse toga. Evo primjer samo jedne škole. Da, atmosfera je bila odlicna, akcija isto, ali nekoliko zombija, kontroler i 2 bloodsuckera je onako previse, ubija se horor element. Opcenito dvojka kronicno pati od nedostatka horora

chono Ma ja to ne igram već otkad. Pokrenem nakon svake veće nadogradnje, vidim nema pomaka, ugasim.

Arcer ja nemogu pustit, moram proci do kraja. Kad zavrsim, napisem kako bi se ova igra trebala igrati da ima smisla.

Btw prica mi je sada ok, samo je pacing i rezija ajme majko

Ostao bez metaka u jednoj glavnoj misiji, kroz iglene usi prosao i odaberem krivi dijalog i umrem.. ajmo ispocetka… sinoc pokusavao i nista, jutros nista i sad se odlucim na pola sata i opet jedva uspio. Odabrao tocno u dijalogu ovaj put, ali sam toliko slomljen da neznam kako cu do najblize baze.

Armor totalka, oruzja skoro, metaka nemam. Spremio sam si jedan suit u nekom marketu i sad idem do njega pokupit to, a znam da cu biti overburden, sto znaci jos sporije migoljenje do najblize baze

chono 1.5 je zadnja zakrpa u Q2, i trebala bi donesti najviše u dijelu gdje su najmanje do sada napravili + mutant loot. Zatvorena Beta je već dana kreatorima kontenta aka YT ekipi na testanje.

Ali najbitnije, valjda je SDK također u beta testiranju i zapravo naša najveća nada Zone. Iako, UE5 ostaje i dalje na devsima za optimizaciju, nema te skripte engine.ini koja može napraviti čuda.

chono Rekli su na discordu da ne planiraju prebacivati na novu verziju enginea. Ono, vjerojatno previše izmjena.

13 dana kasnije